tasos_karamitsos

Προληπτική κωμωδία

Τάσος Καραμήτσος

Εχουν πλάκα ορισμένες φορές εκεί στην κυβέρνηση, αν πάει κάποιος και τους πει ότι... κανόνισε ένας πολιτικός τους αντίπαλος (ή τέλος πάντων κάποιος που δεν χωνεύουν) να φέρει μια επένδυση στη χώρα, ας πούμε 10 δισ. ευρώ, θα τον πλακώσουν στην επίθεση μόνο και μόνο γιατί το λέει αυτός χωρίς καν να το σκεφτούν για δεύτερη φορά.

Το γράφω με αφορμή την περιβόητη πλέον υπόθεση της προληπτικής γραμμής πίστωσης που έως προ εβδομάδος την αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας ως το βέβαιο επακόλουθο ενός ακόμα «μεταμνημονιακού μνημονίου» και από την Τετάρτη άρχισε η kolotumba. Το σύνθημα το έδωσε ο αρχηγός που κάτι ψέλλισε και μετά το προχώρησε ο Παππάς, που στο τέλος επιτέθηκε και στη Ν.Δ., που δεν θέλει καθαρή έξοδο με προληπτική γραμμή! Τρέλα έτσι;

Τώρα συνδυάζουν την καθαρή έξοδο με την προληπτική γραμμή. Τρεις μήνες πυροβολούσαν τον Στουρνάρα και όποιον τους έλεγε για την προληπτική γραμμή. Αμόρφωτοι ή απλώς ανόητοι; Και τα δύο, θα έλεγε κανείς, αλλά κυρίως εμμονικοί και μάλιστα σε ζητήματα που δεν είχαν κανέναν λόγο να πολωθούν, αφού και ο τελευταίος Ελληνας έχει προεξοφλήσει ότι τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης της χώρας και η λογική των μνημονίων θα μείνουν για δεκαετίες ακόμα.

Κρίμα πάντως γιατί ένας πρωθυπουργός δεν υποχρεούται να γνωρίζει τα πάντα, αλλά έναν άνθρωπο σοβαρό να είχε δίπλα του, θα του εξηγούσε ότι μόνο καλό θα ήταν για τη χώρα να μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια σε περιόδους εσωτερικής ή διεθνούς κρίσης.

Της υποθέσεως δεν είναι άμοιρος ο Τσακαλώτος, ο οποίος, όπως είναι διχασμένος ιδεολογικά (το πρωί μαθήτρια-Πρώτη Φορά Αριστερά και το βράδυ πόρνη-υπέρ ΔΝΤ και άλλων δανειστών), έτσι και με την προληπτική γραμμή. Μέχρι τον Φεβρουάριο στις δηλώσεις του στα media ήταν σχεδόν λάβρος κατά της προληπτικής γραμμής, ενώ τώρα όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί το Μαξίμου που δεν καταλαβαίνει πόσο αναγκαίο μπορεί να αποδειχθεί αυτό το εργαλείο μετά τον Αύγουστο για να μη μας κατασπαράξουν στους τόκους οι αγορές.

Με τούτα και με κείνα, πάντως, όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τι υπογράψανε στο τελευταίο Eurogroup (βασικός τίτλος σήμερα στο «ΘΕΜΑ») καταλαβαίνει ότι είπαν «ναι σε όλα», και στα μέτρα περικοπών και στα τεράστια πλεονάσματα και σε ό,τι μα ό,τι απαιτούν οι δανειστές. Και προσέξτε, χωρίς να έχουμε δει ακόμη τι θα ζητήσουν γραπτώς για να μας υπογράψουν την προληπτική γραμμή στήριξης.ΣΧΟΛΙΑ (11)

Δεν πάει άλλο

Μα έπρεπε να υπάρχει καποια προληπτική γραμμη , σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδεικνυεται περιτρανα ότι δεν είναι αυτή που φενεται, αυτή που επιβαλεται να είναι, δηλαδή όχι κλέφτες απατεώνες λοποδυτες, ανίκανοι να εκτελέσουν οιαδήποτε δουλειά,που τους έχουμε πληρώσει πάρα πολλά δις, να υπάρχει κάποιος τρόπος να πηγαίνει στον διαολο. Δεν υπάρχει δικλιδα ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις;Θα μου πειτε μόνο ο Πρόεδρος της δημοκρατίας. Μα αν και αυτός έχει πάθει εγκεφαλικο ή εκφυλισμό; Τι γίνεται; Γιατί να καθημερινά παρατράγουδα, οι ανεκδιηγητες αναφορές, μόνο τέτοια περίπτωση υπονοουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η ποιο θλιβερή ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδος. Και η κυβέρνηση προέρχεται από έναν χώρο που στιγματιστηκε για πάντα από την ανθρωπότητα έως το πλέον δολοφονικο, φασιστικό, ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα. Το οποίο δεν αναφέρουν τα ΜΜΕ, όσο συχνά θα έπρεπε. Και το αγριο bulling συνεχίζεται, ειδικά στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Με το συνταγμα να είναι πλέον ανάμνηση παλιά. Να εγκαθιδρυεται σιγά σιγά η δικτακτορια του ερυθρού φασισμου. Με τους εταίρους να εύχονται χωρίς προσκόμματα, την εξωδο μας από την ένωση. Η αξιολόγηση της Ελλάδος να εχει φτασει στο 27. Με την Βουλγαρία, που πρόσφατα έφαγε σφαλιάρα από την ΕΕ ,όταν ζήτησε να μπει στην ζωνη του ευρώ να βρησκεται στο 25.Και η Βουλγαρία έχει κυβερνηση τους παλαιούς του ΚΚ ,την ίδια νομεκλατουρα, που χωρίστηκαν σε δεξια κεντρο και αριστερά. Δηλαδη δημοκρατια μαϊμού αλλά καλύτερη από την δική μας.Ούτε οι συνεταιροι τους, οι τυχοδιωκτες,οι ανελ, ιδρώνει το αυτί τους, περιμένοντας του Αγίου π....... ,οπως λέγαμε στο σχολείο ,για ανάκαμψη. Τι θα γίνει με μας ρε παιδια , το λέτε και εσείς, δεν πάει άλλο. Θα συνεχισουμε να περιγράφουμε τα κατορθώματα των κομμουνιστοσυμμοριτν. Αυτοί υπογράφουν και να εκτελούν κάθε μήνα εκατο Έλληνες, για να μείνουν στην εξουσία. Δεν πάει άλλο.

Λούλης

Μπα; 40 χρονια ροκάνιζες τα λεφτά των άλλων λαών και τώρα λες δεν πάει άλλο; Τι μας λες φίλε μας. Μια χαρά πάει κι άλλο. Περίμενε, τώρα άρχισε το πανηγύρι!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ, πλέον σας απομένουν ένδεκα, (11), μήνες και είκοσι επτά, (27), ημέρες...

Μέχρι την Κυριακή, 26-05-2019, ημέρα διεξαγωγής ταυτόχρονα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, οπότε και θα σας τον "σφυρίξει" ο ελληνικός λαός!!! 'Οπως σας πρέπει και σας αξίζει...

Ουστ, ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ λεχρίτες!!!

Απέραντη περιφρόνηση, βαθύτατη αηδία και εντινότατη αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα τα οποία καταλαμβάνουν οποιονδήποτε νουνεχή πολίτη διαβάζοντας το σημερινό άρθρο... Το μόνο σχόλιο το οποίο μπορεί να εκφράσει επαρκώς την κατάσταση είναι το ακόλουθο: "Ουστ, ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ λεχρίτες"!!! Τι σημαίνει λεχρίτης;;; λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος, Ουσιαστικό λεχρίτης αρσενικό = ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος

Συγχαρητήρια!

Το περιεχόμενο του σχολίου σου με εκφράζει πλήρως. Γράφεις τα πράγματα με το όνομα τους... Συγχαρητήρια!

ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ σας απομένουν ένδεκα, (11), μήνες και είκοσι οκτώ, (28), ημέρες...

Μέχρι την Κυριακή, 26-05-2019, ημέρα διεξαγωγής ταυτόχρονα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, οπότε και θα σας τον "σφυρίξει" ο ελληνικός λαός!!! 'Οπως σας πρέπει και σας αξίζει...

Μετράνε αντίστροφα οι ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ.

Πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αποβολή των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ από τη εξουσία μέσω της συντριπτικής ήττας την οποία θα υποστούν στις εθνικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή, 26-05-2019, (ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές). Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ίδιος και η οικογένειά μου θα ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, "σφυρίζοντάς τον" στους αχρείους απατεώνες.

'Οταν με φιλάς στα χείλη, πως να μείνουμε δυό φίλοι;;;

'Οπως δηλώνει εμφατικά ο τίτλος του σχολίου μου, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι εφόσον με προκαλείς σεξουαλικά θα σου τον "σφυρίξω". Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με την πανάθλια συγκυβένρηση των ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΩΝ... Αφού μου περικόπτεις την σύνταξη, μου επιβάλλεις πρόσθετο φόρο μειώνοντας το αφορολόγητο όριο, μου αυξάνεις τον 'Ενφια, (μέσω αναπροσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων), δεν μου αναγνωρίζεις έκπτωση από την φορολογία των ιατρικών δαπανών, θέλει πολλή φιλοσοφία για να αντιληφθείς ότι στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα σου τον "σφυρίξω";;;

Θα προσέλθω στο εκλογικό τμήμα...

Των αμέσως επόμενων εθνικών εκλογών σφυρίζοντας χαρωπά. προκειμένου να ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία και να τον "σφυρίξω" στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!!!

Συμφωνώ απολύτως.

Θα πράξω ακριβώς το ίδιο "σφυρίζοντάς τον" στους ΣΥΡΙΖΑ(νελ)ΛΗΤΕΣ!!! Θεωρώ αυτονόητη επισήμανση το ότι θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, οικογενειακώς. Με χέρια και με πόδια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία