Ο λαϊκισμός επανέρχεται
gaitanis-new

Τάσος Γαϊτάνης

Ο λαϊκισμός επανέρχεται

Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ενημέρωση των αποτελέσματα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ κα τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η Κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του ζήτησε από την Κυβέρνηση την αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ

Με τις δηλώσεις αυτές ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε να αντιπολιτεύεται τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση της συγκεκριμένης αμυντικής συνεργασίας. Τώρα όμως που βρίσκεται στην αντιπολίτευση εμφανίζεται να φορά το αντιαμερικανικό κοστούμι και τη μάσκα του δήθεν σκληρού διαπραγματευτή.

Ο κ. Τσίπρας ξεχνά όμως ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε προκλητικό το μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με τη Λιβύη. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας, θέλει επί της ουσίας να αθετήσουμε τη συμφωνία και να ξεκινήσουμε ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων όπως έκανε αυτός στο παρελθόν, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες (capital controls και τρίτο μνημόνιο), τότε που μετά το δημοψήφισμα έκανε το "ΟΧΙ", μέσα σε μία νύκτα "ΝΑΙ" και εμφανίστηκε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, παρακαλώντας τους να μη μας βγάλουν έξω από το ευρώ.

Οι θέσεις του κ. Τσίπρα σηματοδοτούν με τον πιο εμφανή τρόπο την επιστροφή του στο λαϊκισμό. Όσο μεγαλύτερη αποδοχή δείχνει να έχει η κυβέρνηση, τόσο εκείνος θα καταφεύγει στο λαϊκισμό προκειμένου να αποκομίσει κομματικά οφέλη.

Ο λαϊκισμός όμως δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Ανήκει σε ένα παρελθόν απο το οποίο οι Έλληνες, με το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, έχουν πάρει αποστάσεις. Όσο λοιπόν και αν προσπαθεί ο αριστερός λαϊκισμός να επανακάμψει, δε θα βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί. Οι πολίτες έτσι αποφάσισαν. Καιρός ο κ. Τσίπρας να το πάρει απόφαση.

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ