Η μάχη των ιδεών στη νέα εποχή
gaitanis-new

Τάσος Γαϊτάνης

Η μάχη των ιδεών στη νέα εποχή

H διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας γέννησε στο δημόσιο διάλογο μια συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα μας δίνει την μάχη των ιδεών και τελικά ποια μορφή θα πρέπει να έχει αυτή. Είναι μόνο θέμα ρητορικών διατυπώσεων, ακόμα και στην πιο ακραία τους μορφή ή είναι ζήτημα πολιτικής που αφήνει το αποτύπωμά της στη ζωή των πολιτών και διαπλάθει τις συνειδήσεις τους και τις απόψεις τους για το μέλλον;

Αναμφίβολα η Νέα Δημοκρατία δίνει διαχρονικά τη μάχη των ιδεών. Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας. Υπερασπιζόμαστε με πάθος τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκουμε αταλάντευτα την εφαρομογή του κράτους δικαίου.

Με όπλο αυτές τις αρχές και τις αξίες κυβερνάμε την Ελλάδα και έχουμε κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Απέναντι λοιπόν στη φιλελεύθερη Δημοκρατία τι υπάρχει; Υπάρχουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα ανελευθερίας. Εκεί, δεν υπάρχουν ατομικά δικαιώματα, η ελευθερία των πολιτών περιορίζεται μέσα σε συρματοπλέγματα και καταναγκασμούς. Ο όρος «οικονομική ανάπτυξη» θεωρείται αποκρουστικός και οι ουρές για τα βασικά αγαθά είναι η καθημερινότητα των πολιτών.

Είναι προφανές πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εδώ και πολλές δεκαετίες δεν επιθυμεί τέτοιες καταστάσεις για την πατρίδα μας. Ταυτίζεται με τις αξίες που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν δεν μας ψηφίζει!

Και για αυτό η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο, λαϊκό, πλειοψηφικό κόμμα. Επειδή καλύπτει τις ανάγκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων κι επειδή μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους. Η δική μας ιδεολογία είναι ζωντανή! Υπάρχει στις περισσότερες και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και τελικά όλα αυτά συνιστούν μια ιδεολογική μάχη που έχει νικητή. Τις φιλελεύθερες αξίες!

Στη χώρα μας η Αριστερά προσπάθησε να δημιουργήσει άβατα ώστε να αντλεί πολιτική δύναμη. Το περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο, οι απεργίες που τις αποφάσιζαν ελάχιστοι και οι πορείες ακόμα λιγότερων που έκλειναν τους δρόμους και δημιουργούσαν ασφυξία σε όλη την Αθήνα, είναι μερικά από τα παραδείγματα που τελικά έκαναν τη ζωή όλων ανυπόφορη. Την ανάγκη κατάργησης αυτών των καταχρήσεων την συζητούσαμε πολλά χρόνια στο δημόσιο διάλογο, αλλά μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε την τόλμη και την υλοποίησε!

Τελικά οι πολιτικές πράξεις έχουν αξία, δίνουν στίγμα στο ιδεολογικό μας υπόβαθρο και αυτές τελικά επηρεάζουν τις ζωές των πολιτών. Αυτή είναι η μορφή της μάχης των ιδεών στη νέα εποχή.

Κλείσιμο
Καταλαβαίνω πως έχουμε υποφέρει απο τον αριστερό λαϊκισμό και θέλουμε να νικηθεί. Δε θα το καταφέρουμε όμως αν κατέβουμε εμείς σε αυτό το επίπεδο. Θα τον νικήσουμε μόνο αν τον φέρουμε στο δικό μας επίπεδο πολιτικής και τον ξεμπροστιάσουμε. Όπως κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ