Η ανάπλαση της ΠΥΡΚΑΛ άλλος ένας κρίκος στις μεγάλες αλλαγές της Νότιας Αθήνας
gaitanis-new

Τάσος Γαϊτάνης

Η ανάπλαση της ΠΥΡΚΑΛ άλλος ένας κρίκος στις μεγάλες αλλαγές της Νότιας Αθήνας

Το περασμένο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σημαντική αστική ανάπλαση του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και η ευρύτερη περιοχή θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της ανάπλασης, αφού θα δημιουργηθεί ένα πάρκο πρασίνου έκτασης 80 στρεμμάτων καθώς και 40 στρέμματα κοινόχρηστων χώρων. Συνολικά, το 77% των χώρων θα αποδοθούν για χρήση στους πολίτες!

Στα κτίρια που θα ανακαινιστούν, θα μεταφερθούν 9 υπουργεία και 4 εποπτευόμενοι οργανισμοί, ενώ θα μεταφερθεί και η Προεδρία της Κυβέρνησης. Τα οφέλη από την προτεινόμενη ανάπλαση είναι πολλαπλά.

Καταρχάς, θα απομακρυνθούν από την κατοικημένη περιοχή οι επικίνδυνες δραστηριότητες. Τα υφιστάμενα κτίρια θα απαλλαγούν από ρυπογόνες ουσίες και θα αναβαθμιστεί ο περιβάλλων χώρος. Το κέντρο της Αθήνας θα αποσυμφορηθεί και θα δημιουργηθεί ένας νέος πόλος κυβερνητικών κτιρίων, 3 μόλις χιλιόμετρα πιο μακριά.

Το γεγονός της δημιουργίας ενός πάρκου κυβερνητικών κτιρίων με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα προσφέρει το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και της αύξησης της παραγωγικότητας των δημοσίων λειτουργών.

Το δημοσιονομικό όφελος της παρέμβασης θα φτάσει το ένα δις ευρώ σε βάθος 30ετίας, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, με έναρξη κατασκευής το 2023 και σταδιακή έναρξη λειτουργίας από το 2025.

Η περιοχή της Νότιας Αττικής αναβαθμίζεται συνολικά. Το εμβληματικό έργο στο Ελληνικό έχει ξεκινήσει, η αναγέννηση του όρους του Υμηττού προχωρά, τα έργα στη Μαρίνα του Αλίμου και στα Αστέρια της Γλυφάδας είναι σε εξέλιξη, το έργο μεταξύ Καλλιθέας και Μοσχάτου θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, ενώ το ΚΠΙΣΝ έχει ήδη αγαπηθεί από τους πολίτες της Αθήνας.

Κλείσιμο
Εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών, αλλά και λόγω της μελλοντικής μετακίνησης της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τόσων υπουργείων στο Νότιο Τομέα, η περιοχή μας καθίσταται ουσιαστικά, πέρα από ένας πόλος εκπαίδευσης, τουρισμού και αναψυχής, το διοικητικό κέντρο της χώρας. Το μέλλον είναι στη Νότια Αθήνα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK