Δύσκολες ασκήσεις για την Φώφη
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Δύσκολες ασκήσεις για την Φώφη

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος αλλαγής αλλά και των πρώτων διαδικασιών που ακολουθησαν δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό της Παράταξης , αν και δν είναι οι μόνες.

Παράταξης , αν και δν είναι οι μόνες.

Η μία που εκφράστηκε ξεκάθαρα και απο κορυφαία στελέχητου κόμματος είναι αυτη που υποστηρίζει οτι εκείνο που προέχει σήμερα είναι η «δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης αφού
πρώτη προτεραιότητα έχει για τη χώρα η αποχώρηση απο την εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η επιστροφή στην κανονικότητα»

Η δεύτερη άποψη κάνει λόγο « για αυτονομία και διμέτωπο αγώνα εάντια στη συντήρηση απο όπου και εάν προέρχεται»

Οι οπαδοί του μετώπου υποστηρίζουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπάρξει συμπόρευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου εναντιον του.

Οι αντίπαλοι αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι τα μέτωπα θα φερουν τα αντίθετα αποτελέσματα .Δεν θα μειώσουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ενισχύσουν την επιρροή της δημοκρατικής παράταξης.

Κλείσιμο
Με απλά λόγια οι οπαδοί της δεύτερης άποψης υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ακραίας πόλωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί και το ΚΙΝΑΛ θα δεχθεί πιέσεις.
Αντίθετα οι οπαδοί της πρώτης άποψης – αυτης του μετώπου- κατηγορούν τους δεύτερους οτι με την πολιτική των ίσων αποστάσεων δίνουν φιλί ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνουν να αιωρείται και μία πιθανή μελλοντική συνεργασία τους.

Οι αντίθετοι του μετώπου είναι σαφείς. Ο αναποφάστος απογοητευμένος απο τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει απογοητευμένος δεν πρόκειται να ενισχύσει ένα κόμμα που φλερτάρει ανοιχτά με τη ΝΔ. Εαν ήθελε να το κάνει, υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του μετώπου , θα πήγαινε κατ ευθείαν στη Ν.Δ!!!

Αυτό το μεγάλο πρόβλήμα . το οποίο είναι στρατηγικό ,καλείται να λύσει η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Απο τις πρωτοβουλίες που παίρνει- βλέπε συνταγματική αναθεώρηση- αλλάκαι απο τις καθημερινές δηλώσεις και ομιλίες της, γίνεται σαφές οτι κινείται στη λογική της δημιουργίας ενος ριζοσπαστικού , προοδευτικού σσιαλδημοκρατικου κινήματος που σύντομα θα ηγεμονεύσει ως δεύτερος πόλος της πολιτικής σκηνής.

Εδω όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Κάθε ριζοσπαστική , προοδευτική, κίνησης της μπορεί να παρερμηνευτεί , απο φίλους και εχθρούς ως χείρα φιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξερει όμως ότι μια μετατόπιση της σε πιο προδευτικές θέσεις θα την οφελήσει στρατηγικά και για πολλούς είναι απαραίτητη για την δημοσκοπικη εκκρηξη του Κινήματος.

Ομως η κυρία Γεννηματά καλείται να διαχειριστεί και τον θυμό της πλειοψηφίας των στελεχών της παράταξης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι αλήθειαοτι ο μεγαλύτερος αριθμος των στελεχων του ΚΙΝΑΛ και κυρίως αυτών που προέρχονατι απο το ΠΑΣΟΚ είναι θυμωμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως αρνητικοί σε οποιαδήποτε προσέγγιση με το κυβερνών κόμμα.
Και εδω η Φωφη Γεννηματα καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει ακροβατικές ικανότητες.

Και να διασχίσει τον ...Ρουβίκωνα του Κέντρου και των στρογγυλών προτάσεων αλλά και να μην απογοητεύσει τους «αντισυριζαίους¨»
Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η άσκηση είναι δύσκολή.

Απαιτεί σημαντικούς πολιτικούς ελιγμους , οι οποίοι όμως θα έχουν ένα μόνο στοχο. Η προοδευτική Παράταξη να ξαναπάρει τη θέσει που της αξίζει και να ηγεμονεύσει στην πολιτική ζωή. Πιστεύω ότι η Φωφη θα τα καταφέρει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα