malelis_stamatis

Δύσκολες ασκήσεις για την Φώφη

Σταμάτης Μαλέλης

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος αλλαγής αλλά και των πρώτων διαδικασιών που ακολουθησαν δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό της Παράταξης , αν και δν είναι οι μόνες.

Παράταξης , αν και δν είναι οι μόνες.

Η μία που εκφράστηκε ξεκάθαρα και απο κορυφαία στελέχητου κόμματος είναι αυτη που υποστηρίζει οτι εκείνο που προέχει σήμερα είναι η «δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης αφού
πρώτη προτεραιότητα έχει για τη χώρα η αποχώρηση απο την εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η επιστροφή στην κανονικότητα»

Η δεύτερη άποψη κάνει λόγο « για αυτονομία και διμέτωπο αγώνα εάντια στη συντήρηση απο όπου και εάν προέρχεται»

Οι οπαδοί του μετώπου υποστηρίζουν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν υπάρξει συμπόρευση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου εναντιον του.

Οι αντίπαλοι αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι τα μέτωπα θα φερουν τα αντίθετα αποτελέσματα .Δεν θα μειώσουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ενισχύσουν την επιρροή της δημοκρατικής παράταξης.

Με απλά λόγια οι οπαδοί της δεύτερης άποψης υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ακραίας πόλωσης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί και το ΚΙΝΑΛ θα δεχθεί πιέσεις.
Αντίθετα οι οπαδοί της πρώτης άποψης – αυτης του μετώπου- κατηγορούν τους δεύτερους οτι με την πολιτική των ίσων αποστάσεων δίνουν φιλί ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνουν να αιωρείται και μία πιθανή μελλοντική συνεργασία τους.

Οι αντίθετοι του μετώπου είναι σαφείς. Ο αναποφάστος απογοητευμένος απο τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει απογοητευμένος δεν πρόκειται να ενισχύσει ένα κόμμα που φλερτάρει ανοιχτά με τη ΝΔ. Εαν ήθελε να το κάνει, υποστηρίζουν οι αντίπαλοι του μετώπου , θα πήγαινε κατ ευθείαν στη Ν.Δ!!!

Αυτό το μεγάλο πρόβλήμα . το οποίο είναι στρατηγικό ,καλείται να λύσει η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Απο τις πρωτοβουλίες που παίρνει- βλέπε συνταγματική αναθεώρηση- αλλάκαι απο τις καθημερινές δηλώσεις και ομιλίες της, γίνεται σαφές οτι κινείται στη λογική της δημιουργίας ενος ριζοσπαστικού , προοδευτικού σσιαλδημοκρατικου κινήματος που σύντομα θα ηγεμονεύσει ως δεύτερος πόλος της πολιτικής σκηνής.

Εδω όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Κάθε ριζοσπαστική , προοδευτική, κίνησης της μπορεί να παρερμηνευτεί , απο φίλους και εχθρούς ως χείρα φιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξερει όμως ότι μια μετατόπιση της σε πιο προδευτικές θέσεις θα την οφελήσει στρατηγικά και για πολλούς είναι απαραίτητη για την δημοσκοπικη εκκρηξη του Κινήματος.

Ομως η κυρία Γεννηματά καλείται να διαχειριστεί και τον θυμό της πλειοψηφίας των στελεχών της παράταξης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι αλήθειαοτι ο μεγαλύτερος αριθμος των στελεχων του ΚΙΝΑΛ και κυρίως αυτών που προέρχονατι απο το ΠΑΣΟΚ είναι θυμωμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως αρνητικοί σε οποιαδήποτε προσέγγιση με το κυβερνών κόμμα.
Και εδω η Φωφη Γεννηματα καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει ακροβατικές ικανότητες.

Και να διασχίσει τον ...Ρουβίκωνα του Κέντρου και των στρογγυλών προτάσεων αλλά και να μην απογοητεύσει τους «αντισυριζαίους¨»
Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η άσκηση είναι δύσκολή.

Απαιτεί σημαντικούς πολιτικούς ελιγμους , οι οποίοι όμως θα έχουν ένα μόνο στοχο. Η προοδευτική Παράταξη να ξαναπάρει τη θέσει που της αξίζει και να ηγεμονεύσει στην πολιτική ζωή. Πιστεύω ότι η Φωφη θα τα καταφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Maria Angou

Φώφη εγώ είμαι μαζί σου!

ΓΔ

Συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση, στην Κυβέρνηση, και όπου αλλού, των κομμάτων του ΝΑΙ (#Μένουμε Ευρώπη), για να εξαφανιστεί το αριστερό "πλυσταριό" της μεταπολίτευσης.

κ.Μαλέλη

Αν αντιληφθούμε και μόνο ότι φλερτάρει η Γεννηματά με αυτούς που κυνηγούσαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους προπηλάκιζαν ,τους καθύβριζαν και έκαναν κάθε είδους χυδαιότητες εναντίον τους, μην περιμένουν ψήφους από όλους εμάς που μείναμε μέχρι τέλους να τους υποστηρίζουμε.

Δημ

Ο στόχος πλέον του Σύριζα είναι να μπλοκάρει πάλι την εκλογή προέδρου δημοκρατιας,για να ξαναερθει στην εξουσία. Αν το Κιν.αλ. συνηγορησει τότε θα διαλυθεί οριστικά.

Ξύπνα Μαλέλη!

Μόνον μαρξιστικά απολιθώματα μιλάνε για " ριζοσπαστικού , προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικου κινήματος". Ριζοσπαστικό και Σοσιαλδημοκρατία δεν συμβιβάζονται σε Δύση. Μόνον σε υπανάπτυκτες τριτοκοσμικές χώρες εμφανίζονται Κινήματα. Στην Δύση έχουμε Κόμματα. Με καλή Δυτική Παιδεία αποκτά κανείς τουλάχιστον σωστό Λεξιλόγιο.

Η Δεξιά - ΚεντροΔεξιά είναι πλέον πλειοψηφία στην Ελλάδα.

Χθες δημοσιεύθηκε η τακτική μηνιαία δημοσκόπηση, του μηνός Απριλίου 2018, της εταιρίας Pulse, για τον ΣΚΑΙ. Τα ευρήματά της αποδεικνύουν κάτι το οποίο είναι ήδη γνωστό. Δηλαδή, ότι η Δεξιά - ΚεντροΔεξιά είναι πλέον πλειοψηφία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο παγκόσμια ανακοινούμενο μέγεθος "εκτίμηση ψήφου με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", τα κόμματα του χώρου αυτού λαμβάνουν: Νέα Δημοκρατία 36,207 %, Χρυσή Αυγή 9,195 %, Ανεξάρτητοι 'Ελληνες 2,299 %, Ελληνική Λύση, (Βελόπουλος) 1,724 % και Εθνική Ενότητα, (Καρατζαφέρης), 1,149 %. Δηλαδή, σύνολικά 50,574 %. Παράλληλα, από το ποσοστό 3,448 % το οποίο λαμβάνουν τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, ένα σημαντικό ποσοστό ανήκει σε δεξιά κόμματα, (Νέα Δεξιά, (Κρανιδιώτης), Δημιουργία Ξανά, (Τζήμερος) κ.ά).

Κατάλοιπο της πασοκαρίας...

Ο αρθρογράφος, (ως κατάλοιπο της πασοκαρίας...), αρνείται να αντιληφθεί ότι μετά από μια δεκαετία, (2008-2018), τεράστιας κρίσης και σταδιακής χρεωκοπίας της πατρίδας μας, τα πολιτικά πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Ο ίδιος θεωρώ εξαιρετικά πιθανό το να συνεργασθεί η Νέα Δημοκρατία με τη Χρυσή Αυγή, (εάν το Κίνημα Αλλαγής το παίξει δύσκολο στη συνεργασία μαζί της). 'Ηδη αυτό συμβαίνει στην Αυστρία και πιθανόν να συμβεί στην Ιταλία...

Θα συμβεί...

Προσωπικά πιστεύω ότι η εκλογική επίδοση της Χρυσής Αυγής θα είναι τόσο υψηλή, ώστε θα υποχρεωθεί η Νέα Δημοκρατία να συνεργασθεί μαζί της.

Στυλιανός Παπαδόπουλος

Ο Friedrich Von Schiller το 1801 είχε γράψει στο έργο του "Die Jungfrau von Orleans" τα εξής: "Ενάντια στην ηλιθιότητα, ακόμη και οι θεοί μάταια αγωνίζονται". Επομένως, είναι δυνατόν να κάμει η Ν.Δ. ακόμη και μια τέτοια ηλιθιότητα, όπως να συνεργασθεί με τα εκτρωματικά εγγονάκια της μιας από τις δύο ολοκληρωτικές ιδεολογίες που γέννησε ο 19ος αιώνας, ανδρώθηκαν κατά τον 20ο και ρίχτηκαν στην Fossa Infamia της Ιστορίας στις αρχές του 21ου. Αντίστοιχα, την ίδια αυτοκτονική επίδειξη ηλιθιότητας δύναται να κάνει και το κόμμα του κου Μαλέλη' συνεργαζόμενο με τους τελευταίους ανά την Ευρώπη επιγόνους της άλλης. Το τελευταίο άλλωστε θα αποτελούσε απλά την αποκατάσταση της επί 40 συναπτά έτη ευδόκιμης σχέσης μεταξύ Πράσινου Βούρκου και Ροζ Αριστεράς...

Ερείπια του ΠΑΣΟΚ, ρετάλια της αριστεράς !!

Η συνέχεια της πασοκικής ΤΡΟΙΚΑΣ: Λαλιώτης, Άκης και Γεννηματάς !! Με τη Φώφη θα εξατμιστεί και η σφραγίδα τουΠΑΣΟΚ!

Αθανάσιος

Είχαμε στο χωριό τρία ετοιμόρροπα κτίρια. Τα γκρεμίσαμε και με τα ίδια άχρηστα υλικά χτίσαμε ένα καινούργιο. Σε ένα χρόνο γκρεμίστηκε από μόνο του. Άντε και στα δικά σας.

Αστειότητες ... συνταξιοδοτήθηκε, χωρίς να δουλέψει!

Φώφη, Κουβέλης κλπ... : Απογοητευτική εικόνα για έναν χώρο που, απλώς, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία