malelis_stamatis

Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σταμάτης Μαλέλης

Πολλοί ειναι εκείνοι που τις τελευταίες μερες στηλιτεύουν την στάση του κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς να ψηφίσει «ναι» στο νομοσχέδιο για την απλή αναλογική.

Οι ενστάσεις τους δεν στερούνται επιχειρημάτων. Πολυύ απλά λένε ότι μόνο... άδολη δεν είναι η πρόθεση του κ. Τσιπρα για την απλή και άδολη αναλογική. Δεν θα τους καταλογίσω άδικο. Ο πρωθυπουργός είχε πολλές φορές την ευκαιρία να ψηφίσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλα δεν το έκανε από καθαρή ιδιοτέλεια, αφού με τον νόμο-έκτρωμα του μπόνους των 50 εδρών θα κυβερνούσε.

Τώρα οι δύο εταίροι έχουν άνετη κυβερνητική πλειοψηφία με 39% και κάτι, το μικρότερο ποσοστό με το οποίο έχει κυβερνηθεί η χώρα απο την μεταπολίτευση και μετά.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος δόλος που έχει η κυβέρνηση. Είναι για άλλη μια φορά η εφαρμογή της προσφιλούς της τακτικής, του διχασμού του λαού: «Μαζί μας ή με τους άλλους» θέτει το νέο δίλημμα ο πρωθυπουργός.

Με βάσει αυτό πολλοί ομοϊδεάτες μας που πορεύονται στους δρόμους της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας προτείνουν το «όχι» στα σχέδια Τσιπρα.

Η άποψη μου ειναι ξεκάθαρη: Αρκετά τράβηξε και τραβάει ο ελληνικός λαός από μια κυβέρνηση που κακοποιεί τις αρχές της Αριστεράς. Που άλλα λέει και άλλα κάνει, που απλώς αλλάζει τους συσχετισμούς της ολιγαρχίας μετακινώντας τους παίκτες του συστήματος.

Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει και μια Αριστερά που λέει την αλήθεια. Που κάνει λάθη, αλλα λέει την αλήθεια. Υπάρχει μια Αριστερά που θέλει να αλλάξει την κοινωνία και όχι απλώς να κυβερνήσει αναπαράγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Και η Αριστερά αυτή των αλλαγών με κόστος υπάρχει και έχει όνομα. Λέγεται Ανανεωτική Αριστερα.

Η υπερψήφιση της απλής αναλογικής δεν υπαγορεύεται από ιδεοληψίες, αλλά από την ανάγκη με την αλήθεια να αλλάξουμε την κοινωνία κάνοντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχει, λοιπόν, μια Αριστερά που δεν παρασύρεται απο τακτικισμούς και πολιτικά πρέπει. Που δεν ετεροκαθορίζεται.

Αυτή η Αριστερά το οφείλει κυρίως στην κοινωνία να πει το «ναι» στον εκλογικό νόμο.
Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Δημήτρης Κ

Έλεος πια με το ιερό δισκοπότηρο της μεταπολεμικής Ελλάδας την αριστερά!!! Φάγαμε αρκετό σανό με την φτωχή πλην τίμια αριστερά των αγώνων και της δημοκρατίας. Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε η κομμουνιστική αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, ιδάλματά τους είναι οι μεγαλύτεροι δικτάτορες όλων των εποχών (Στάλιν, Μάο, Κάστρο, Κιμ και πολλοί άλλοι) σε καμία χώρα που επικράτησε η αριστερά δεν ξανάγιναν ποτέ εκλογές, αντίθετα οι πολίτες έγιναν σκλάβοι ενός πρωτόγονου πολιτικού συστήματος που σκλάβωσε τον άνθρωπο και τον έκανε από ανάγκη να ρουφιανεύει και την ίδια την οικογένειά του (ΣΤΑΖΙ κλπ). Παντού όπου επικράτησε η αριστερά ο κόσμος πείνασε, δυστύχησε, σκλαβώθηκε προσκηνόντας τους καινούργιους αφέντες που του έταζαν δήθεν ισότητα και δικαιοσίνη... κανονική "φάρμα των ζώων" δηλαδή...Έλεος με την αριστερά!!!

@Δημήτρης Κ

Έτσι! Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Αριστερά είναι ότι πιο καταστροφικό και πιο ΑΝΗΘΙΚΟ (γιατί εξισώνει τους πάντες ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ) υπάρχει στον κόσμο!

Ποιά Αριστερά κε Μαλέλη;

Ποιά Αριστερά κε Μαλέλη; Εσείς οι αριστεροί πρέπει να λύσετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Ο καθένας από σας εννοεί την "Αριστερά" με διαφορετικό τρόπο. Ο ένας την ταυτίζει με την έννοια του Ανθρωπισμού (λες και οι υπόλοιποι είναι ...απάνθρωποι), ο άλλος την ταυτίζει με την έννοια της Δημοκρατίας (λες και οι υπόλοιπες ιδεολογίες ρέπουν αυτομάτως προς τον ...φασισμό), ο παραδίπλα συνδέει την Αριστερά με την προοδευτικότητα (!!!χωρίς σχόλια), ο άλλος με τον Διεθνισμό, ο άλλος με την σεξουαλική απελευθέρωση, ο άλλος με τις gay parades κλπ κλπ. Τί είναι η Αριστερά τελικά κε Μαλέλη; Θα αποφασίσετε; Όσο το ψάχνετε μεταξύ σας σε θεωρητικό - φιλοσοφικό επίπεδο, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην Ιστορία και να ζητήσετε ενδείξεις από την ...πραγματικότητα. Πέστε μας κε Μαλέλη, σε ποιά χώρα που κυβέρνησε η Αριστερά, ο λαός ευτύχισε. Να μας πείτε κε Μαλέλη, αν στις χώρες που είχαν αριστερή κυβέρνηση, οι φόροι μειώθηκαν ή αυξήθηκαν. Να μας θυμίσετε κε Μαλέλη, ποιό είναι το ποσοστό των χωρών που κυβερνήθηκαν από την Αριστερά και κατέληξαν σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα. Πείτε μας κε Μαλέλη σε ποιές χώρες με αριστερή κυβέρνηση δημιουργήθηκε πλούτος προς όφελος του λαού. Τέλος, ψάξτε να βρείτε κε Μαλέλη πού βρέθηκαν ή πού βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί οι ...λαοπρόβλητοι ηγέτες της Αριστεράς, και αν οι λαοί τους εξακολουθούν να τους ...αγαπούν και να τους ..στηρίζουν. Μπορεί λοιπόν στο μυαλό σας, ο καθένας από εσάς, να έχει την έννοια της Αριστεράς με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί. Η πραγματικότητα όμως απαιτεί πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Όσο εσείς επικαλείστε την έννοια της Αριστεράς σαν κάτι το δογματικό, σαν κάτι που βγαίνει από θρησκευτικά βιβλία, σαν κάτι που κανένας δεν μπορεί ακριβώς να εξηγήσει και να εφαρμόσει, την ίδια στιγμή τα προβλήματα μεγαλώνουν περιμένοντας εσάς να τελειώσετε τις αιθεροβασίες σας... Η αλήθεια είναι πως η Αριστερά που εσείς ευλογείτε, οπουδήποτε στον πλανήτη και αν εφαρμόστηκε απέτυχε. Και απέτυχε γιατί δεν πατάει στην πραγματικότητα. Και δεν πατάει στην πραγματικότητα γιατί ούτε εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροι δεν έχετε αποφασίσει τί στο καλό είναι αυτό που πιστεύετε. Και εφόσον δεν ξέρετε τί είναι, δεν μπορείτε και να το εφαρμόσετε. Και ο κύκλος ξαναρχίζει από την αρχή. Γενικώς σας εκτιμώ σαν δημοσιογράφο και αν διαβάσετε το κείμενο θα ήθελα την απάντησή σας..

giannis

Ο τύπος δούλεψε τους μισούς συντρόφους του στο σύριζα. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον ποιό αγνό ζώντα αγωνιστή τον Γλέζο, να πουλήσει τον Αλαβάνο, να φέρει τη χώρα στη άκρη του γκρεμου, να κάνει την ιδεολογική κωλοτούμπα του αιώνα για να επιβιώσει πολιτικά. Αυτό ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Οταν καταλάβει την παγίδα ο Μαλέλης και η ΔΗΜΑΡ θα ανήκουν στο παρελθόν.

Η αλλη κολλημενη αποψη

Ποσο κριμα... Δεν εχεις καταλαβει τιποτα... Κριμα και για μενα, γιατι μου ησουν συμπαθης. ΥΓ. Βγες στον δρομο να δεις τι γινεται.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ. ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.

συριζα,η τελυτια ελπιδα του λαου!

μονο συριζα,ο συριζα ειναι η αληθινη,ανοθευτη,λαικη,προοδευτικη Αριστερα,οταν κατι κκε και λοιποι ειναι απλα οι αριστερες συνιστωσες της νεας δημοκρατιας,το κκε ειναι η χρυση εφεδρεια του συστηματος,μονο με το Συριζα μπορει η Αριστερα να εχει μελλον και να γιγαντωθει στη χωρα,λαθη αναποφευκτα γινονταιπρωταρηδες ειναι και παρελαβαν ενα διαλυμενο και διεφθαρμενο πσοκονουσουλικο κρατος,αλλα η κυβερνηση μαθαινει και γινεται καλυτερη!

dimitri

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ Κ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Dimox1969

Ειχαμε αρκετες φορες απλη αναλογικη,μη κοιτας απο το 74 και μετα μονο.

Η Αριστερά....

Αριστερά: 100 χρόνια καταστρέφουμε τις ζωές των ανθρώπων αλλά δεν φταίμε εμείς... οι άλλοι αριστεροί ή οι άλλοι δεξιοί. Από όποια αριστερά και να είστε... απλά σταματήστε! Πιάστε ένα πινέλο, γράψτε κανένα ποίημα, φτιάξτε κανένα συγκρότημα, καπνίστε κανένα μπάφο και αφήστε την διακυβέρνηση στους ενήλικες.

H ΑΡΙΣΤΕΡΑ

... ΠΕΘΑΝΕ ! ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ! Μας ρολλαρεις η τα λες σοβαρα αυτα που γραφεις ? Η αριστερα βρωμισε και εγινε ανα βαρυδι της κοινωνιας , ενας εσωτερικος εχθρος της χωρας που η εξουσια την εχει κανει επικινδυνη για τη χωρα και το λαο της . Συνδικατα που διαλυσαν την παραγωγικη βαση για να εχει ψηφους η "αριστερα" και να χτιζουν πολιτικες καριερες τα πολιτικα λαμογια . Στρατοι βολεμενων τις κλαδικης που θρεφονται απ το μοχθο ολων των αλλων που δεν τρυπωσαν στον κρατισμο . Βαλε φορους , κι αλλους φορους για να μην πειραχθουν οι κρατικοδιαιτοι . Φοροι , κι αλλοι φοροι μεχρι να μην μεινει κανενας "καπιταλας" , μεχρι να διαλυθει τελειως ο ταξικος εχθρος της μεσαιας ταξης . Μεχρι να μεινουν ολοι ανεργοι και να εχουμε μονο ενα κρατικο σοβιετ ! Και απο δογμα ? Αστα να πανε . Ολα κατα το δοκουν της αντιδρασης χωρις λογο . Διεθνισμος ? Να διωξουμε τους γηγενεις και να κανουμε τη χωρα ξεφραγο αμπελι , να μπαινει και να βγαινει οποιος να ναι , τι κσι αν οι γηγενεις εχουν αλλη αποψη και βλεπουν τη χωρα τους να μιαζει με ξενο τοπο , τι κι αν πολλοι απ αυτους που μας ειρθαν ειναι απολιτιστοι και σφαζουν κοσμο για πλακα , η θεωρουν τη γυναικα ζωο , η τον αλλοθρισκο σαν υπανθρωπο με δικαιωμα ζωης και θανατου επανω του . Η "αριστερα" δεν βλεπει τιποτα γιατι ειναι διεθνιστικη ! Θρισκεια ? Κανενας σεβασμος στιν πιστη της συντριπτικης πλειοψηφιας , στις παραδοσεις , στα εθιμα . Τιποτα . Ειναι το οπιο του λαου σου λεει . Μονο που αυτο το οπιο κραταει πολλους σε ταξη και δεν τους επιτρεπει να απελπιστουν . Χωρις αυτο το οπιο κατι "αριστεροι" θα κρεμοταν στα τσιγκελια γδαρμενοι στα χερια του οχλου . Η ηθικη του "ου φονευσεις" κραταει τους θερμοκεφαλους απο το να σας κανουν κομματια . Οχι ο φοβος ... Ιστορια ? Εχθες ξεφυτροσαμε εδω περα . Δεν καναμε αγωνες , δεν ειχαμε θυματα , δεν ειχαμε ηρωες κλπ κλπ κλπ . Ειμαστε ειρηνιστες και ολα αυτα ειναι ενα "φτου κακα" βρε παιδακι μου . Παιδεια ? Ειμαστε ολοι ισοι λεει η "αριστερα" . Ξεχνα ομως οτι δεν ειμαστε ιδιοι . Χαζοι - εξυπνοι στο ιδιο καζανι για να μην υπαρχουν αποκλησεις και διαταραχθει η ισοτητα . Ας κοψουμε τους εξυπνους γιατι σκεφτονται πιο πολυ μαλλων . Δεν μπορουμε να επιτρεψουμε τη διμιουργια ενος νεου ταξικου εχθρου που θα μας αμφισβητει γιατι απλα θα εχει κριση και σκεψη . Ολοι κουτσουρα για να τους διαχειριζομαστε πιο καλα σου λεει ο πονηρος . Να γραψω κι αλλα ? Δεν με περνει ο χωρος . Τελικα . Η Ελληνικη αριστερα πρεπει να διαλυθει και να βγει εκτος νομου με βαριες ποινες . Να ξαναβρει τον πατριωτικο εαυτο της ...

k

Το σχόλιο αν και ανορθόγραφο είναι Α Ψ Ο Γ Ο.-

petran 26

Μερικοί, μπερδεύετε την (ευρωπαική) αριστερά με τον κομμουνισμό... Ο Κομμουνισμός είναι δόγμα και είναι ένα πράγμα συμπαγές. Η Αριστερά-Κεντροαριστερά όμως έχει άπειρες εκφράσεις... Αλλο Τσίπρας, άλλο Ζώη, άλλο Λαφαζάνης, άλλο Κουβέλης ,άλλο Θεοχαρόπουλος,άλλο Βαρουφάκης και λίγο προς το κέντρο, άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο Γιωργάκης,άλλο κάποιοι απο ποτάμι κτλ. Ο σημερινός Συριζα για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ειναι καθαρά στον χώρο τις κεντροαριστεράς και φλερτάρει έντονα με την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία και απέχει έτη φωτός απο τον "ορθόδοξο" κομμουνισμό!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία