Η επιτελική ανικανότητα και οι ευθύνες… της τροχαίας
michalis_katrinis_blog

Μιχάλης Κατρίνης

Η επιτελική ανικανότητα και οι ευθύνες… της τροχαίας

Ήταν Φεβρουάριος του 2022, όταν είχα γράψει σε άρθρο μου στο ίδιο site που φιλοξενούμαι σήμερα: «Το internet έχει κυριολεκτικά γεμίσει με βίντεο από πολεμικές συρράξεις μεταξύ δήθεν οπαδών, σεσημασμένων κακοποιών, οργανωμένων χούλιγκαν που απλά φορούν το σηματάκι μιας ομάδας, ενώ πολλοί από αυτούς «εκπαιδεύονται» σε γυμναστήρια ακραίων πολιτικών οργανώσεων. Όλα σε κοινή θέα, ενώ οι χρήστες σχολιάζουν «ποιος κέρδισε τη μάχη!»

«Εκπαιδευτικά» βίντεο, κυρίως από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, εξηγούν με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια την μετεξέλιξη του χουλιγκανισμού από την αυθόρμητη βία των μεθυσμένων Άγγλων - τη δεκαετία του 80 - που τρομοκρατούσαν την Ευρώπη, σε ένα πλήρως οργανωμένο εγκληματικό κίνημα.

Ένα κίνημα με ιεραρχία, κανόνες, στρατιωτική εκπαίδευση, διαφορετικά επίπεδα βίας, «αδερφοποιήσεις» και διεθνή «ραντεβού»! Και όμως, κάποιοι ακόμα ‘’σοκάρονται’’… Και όμως, η πολιτεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους εγκληματίες ως οπαδούς και τους οπαδούς ως εγκληματίες!»

Σαν να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν… στο ίδιο έργο θεατές. Νεκρό άλλο ένα νέο παιδί! Τραυματισμένοι πολίτες και μικρά παιδιά! Οικογένειες να τρέχουν να σωθούν από το μένος των δολοφόνων! Μετατρέπεται σε πολεμικό τοπίο μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας…

Τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι σουρεαλιστικά.

Κλείσιμο
Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους ότι εισήλθαν στη χώρα μας, οργανωμένα και σε κοινή θέα, με αυτοκινητοπομπή εκατόν πενήντα και πλέον «γνωστοί» χούλιγκανς από την Κροατία με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό-από μαχαίρια και ρόπαλα, μέχρι μολότοφ-διέσχισαν τη μισή χώρα «υπό διακριτική παρακολούθηση», συναντήθηκαν με εγχώριους, επίσης «γνωστούς» χούλιγκανς και… περιηγήθηκαν ανενόχλητοι στην πρωτεύουσα του κράτους, μέχρι να σκορπίσουν το θάνατο και την καταστροφή.

Και όλα αυτά να τα γνωρίζουν και να προειδοποιούν άπαντες πλην των αρμοδίων στην Ελλάδα για την τήρηση της τάξης, πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων. Ενημέρωσαν για τις κινήσεις των δολοφονικών χούλιγκανς η αστυνομία του Μαυροβουνίου, η ΣΤΑΣΥ, η επίσημη ΑΕΚ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η δολοφονία ενός νεαρού και εκτεταμένα επεισόδια…υπό τη διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία πειστική εξήγηση από το επιτελικό κράτος, εκτός από αυτή της συνενοχής ή της απόλυτης ανικανότητας σε όλα τα επίπεδα!

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία από την κυβέρνηση, ειδικότερα μετά τις περσινές «πανηγυρικές» εξαγγελίες για πάταξη της οπαδικής βίας!

Δεν μπορεί να αρκέσουν κάποιες παραιτήσεις ή «ξηλώματα» αξιωματικών της… τροχαίας ή να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν απλά μεμονωμένες ευθύνες.

Δεν μπορεί να δεχθούμε ότι κινδυνεύουν τα παιδιά μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Οι προτάσεις μας έχουν κατατεθεί, οι λύσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Επιτέλους, όμως, ας μιλήσουμε ανοιχτά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα