Αρνείσαι την απογραφή του κράτους αλλά τα λες όλα στον Ζούκερμπεργκ, ρε φίλε;
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Αρνείσαι την απογραφή του κράτους αλλά τα λες όλα στον Ζούκερμπεργκ, ρε φίλε;

Είναι σχεδόν βέβαιο πώς δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτό το καινούργιο προϊόν του (Νέο)Ελληνικού Αθάνατου Πνεύματος, τους «αρνητές απογραφής» τους αρέσει να λένε ευγενικά «όχι, δεν θα πάρω», αν κάποιος τους προσφέρει ντομάτες γεμιστές- δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία βλέπετε.

Ούτε επίσης τι ποσοστό από αυτούς «δεν θα έλεγαν όχι» σε έναν καλό ματς ποδοσφαίρου στην τηλεόραση. Υποθέτουμε διαισθητικά πολλοί περισσότεροι άντρες και πολύ λίγες γυναίκες. Αλλά και πάλι δυστυχώς δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα επίσημα στοιχεία για αυτήν την κοινωνική ομάδα. Άρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προτιμήσεις αυτής της ομάδας στα συγκεκριμένα … ακανθώδη θέματα.

Μπορεί όμως με σχετική σιγουριά να γνωρίζει κατι άλλο πιο σοβαρό γιατί υπάρχουν στοιχεία ερευνών και μάλιστα που αφορούν κάθε χώρα στον κόσμο: τον βαθμό χρήσης του Facebook. Στον ιστότοπο https://www.internetworldstats.com/europa.htm#gr μπορεί κάποιος να βρει τα στοιχεία που αφορούν στην χώρα μας. Σύμφωνα με αυτόν και με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2020, το 78,3% των χρηστών Ιντερνετ στην χώρα μας είχαν λογαριασμό στο Facebook. Αυτό μεταφράζεται σε 7.140.000 λογαριασμούς περίπου. 7 στους 10 δηλαδή.

Δεν θέλει μεγάλη φαντασία να ισχυριστεί κανείς πως περίπου 7 στους 10 δικηγόρους που έχουν ίντερνετ, 7 στις 10 μικροβιολόγους, 7 στους 10 αγρότες, 7 στους 10 οπαδούς της τάδε ποδοσφαιρικής ομάδας Α’ Εθνικής κλπ κλπ άρα και περίπου 7 στους 10 «αρνητές απογραφής» μάλλον θα έχουν και αυτοί, άντε, λίγο πάνω λίγο κάτω λογαριασμό στο FB.

Αυτοί λοιπόν οι χρήστες δίνουν το όνομα, ηλικία, σχολείο, εργασία, φύλο, καταγωγή, σχέσεις, τους γονείς, τους φίλους τους, τις απόψεις τους, τα προσωπικά τους μηνύματα, τις φωτογραφίες τους, τα βίντεο τους, συχνά τις πολιτικός-οικονομικό-κοινωνικές τους πεποιθήσεις στον Μαρκ Zούκεμπεργκ. Δεν του λένε "ΟΧΙ". Δεν είναι «αρνητές του Μάρκ». Είναι μόνο «αρνητές απογραφής».

Βρε φίλε «αρνητή απογραφής», όταν δίνεις όλα αυτά τα προσωπικά σου στοιχεία σε μια εταιρεία στην άλλη πλευρά του κόσμου, στο καπιταλιστικότερο άκρο του πλανήτη, τη Κοιλάδα της Σιλικόνης, και τα δίνεις όλα αυτά για να τα επεξεργαστεί ένας αλγόριθμος που μετά θα τα δώσει σε εταιρείες μάρκετινγκ για να σου στέλνουν μηνύματα και διαφημίσεις και «νοιώθεις ευτυχισμένος στην τοποθεσία Καφενείο η Ωραία Ελλάς» και αρνείσαι να δηλώσεις μερικά απλά στοιχεία την απογραφή του κράτους σου, ε κάτι δεν πάει καλά.


Βέβαια από όσους μας έχουν συνηθίσει να λένε ΟΧΙ στα πάντα, όλα να τα περιμένει κανείς.

Κλείσιμο
(*) https://www.internetworldstats.com/stats4.htm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ