Προστατέψτε τους εκπαιδευτικούς από τους γονείς-αρνητές
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Προστατέψτε τους εκπαιδευτικούς από τους γονείς-αρνητές

Τα περιστατικά με τους γονείς- αρνητές της μάσκας και των σελφ τεστ στα σχολεία πυκνώνουν ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες. 

Οι αρνητές, όχι μόνο επιμένουν να στέλνουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και σελφ τεστ στα σχολεία αλλά στέλνουν και στην αστυνομία στους εκπαιδευτικούς, υποβάλλοντας μηνύσεις ακόμα και για «εσχάτη προδοσία», όπως στην περίπτωση της αποσπασμένης στην Ι. Μητρόπολη Σύρου αρνήτριας – μητέρας –καθηγήτριας ή όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις.

Όπως καταγγέλλεται στο «παιχνίδι» έχουν μπει και δικηγόροι , οι οποίοι μοιράζουν σε γονείς -αρνητές έτοιμα κείμενα μηνύσεων ή εξώδικα κατά των εκπαιδευτικών που κάνουν τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τον νόμο.

Είναι προφανώς μία απαράδεκτη κατάσταση, η οποία δημιουργείται εις βάρος των εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας αλλά και που εντέλει στρέφεται κατά της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των ίδιων των μαθητών.

Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία διευθυντές σχολείων και καθηγητές ή δάσκαλοι, επειδή δεν επέτρεψαν σε παιδιά χωρίς μάσκα και σελφ τεστ να εισέλθουν στο σχολείο.

Δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήνει τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα να βρίσκονται στο έλεος των αρνητών οι οποίοι με τη στάση τους κάνουν πολύ κακό όχι μόνο στην δημόσια υγεία αλλά και στην εκπαίδευση ακόμα και στα ίδια τους τα παιδιά. Θα πρέπει η Πολιτεία είτε λέγεται υπουργείο Παιδείας, είτε Προστασίας του Πολίτης, είτε Δικαιοσύνης να προστατέψει τους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς απέναντι στους αρνητές.

Να τους θωρακίσει νομικά και να μην τους αφήσει να «σέρνονται» στα αστυνομικά τμήμα ή ακόμα και στα δικαστήρια και να υποβάλλονται σε μία τέτοια ταλαιπωρία και ψυχική αναστάτωση μόνο και μόνο επειδή υπακούουν στους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας. Δεν μπορεί να παραμένουν άλλο απροστάτευτοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ