Το καλό παράδειγμα των εκπαιδευτικών
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Το καλό παράδειγμα των εκπαιδευτικών

Η ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων με την έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων σηματοδοτεί το τέλος της φετινής σχολικής  χρονιάς, ύστερα από μία μεγάλη και αυτή τη φορά δοκιμασία των μαθητών, που υποχρεώθηκαν σε πολύμηνη τηλεκπαίδευση και αποχή από τη δια ζώσης διδασκαλία.

Η έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο θα πρέπει αυτή τη φορά να γίνει με πλήρη ομαλότητα και κανονικότητα. Δεν αντέχουν οι μαθητές μια τρίτη χρονιά μακριά από τις φυσικές τους τάξεις. Ούτε και οι φοιτητές μακριά από τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια των σχολών τους.

Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προυπόθεση είναι ο εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών, καθώς και των πανεπιστημιακών, ούτως ώστε να μην χρειαστεί ένα νέο κλείσιμο των σχολικών μονάδων και των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Αλλωστε ήδη οι νέοι ηλικίας 19-25 ετών που αποτελούν στην πλειονότητα τους φοιτητόκοσμο έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό , ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει «ανάψει» το πράσινο φως για τον προαιρετικό, φυσικά εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 15-17 ετών και σύντομα αναμένεται να εγκρίνει και τον εμβολιασμό των μικρότερων παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

Θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο να εμβολιάζουμε μαθητές και φοιτητές και την ίδια ώρα να μπαίνουν στις αίθουσες για να διδάξουν ανεμβολίαστοι καθηγητές. Αυτά τα πράγματα δεν είναι λογικά .
Για να βγούμε από το αδιέξοδο και να εξασφαλίσουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής και ακαδημαικής τάξης από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί να είναι εμβολιασμένοι. Είναι άλλωστε στην πνευματική πρωτοπορία της κοινωνίας και θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Είτε εθελοντικά, είτε ακόμα και υποχρεωτική βάση, ώστε να εμβολιαστούν στο σύνολό τους. Είναι η μόνη λύση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ