Αθώοι οι Τούρκοι τελικά, οι μετανάστες έρχονται μόνοι τους
μixailidis

Γιώργος Μιχαηλίδης

Αθώοι οι Τούρκοι τελικά, οι μετανάστες έρχονται μόνοι τους

Τα όσα ειπώθηκαν από τον ακτιβιστή στο ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, φανέρωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον τυχοδιωκτισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του μεταναστευτικού

Βέβαια, το να βάλεις στο επίκεντρο κάποιον για όσα έχει πει, στην εποχή της πλεονάζουσας πληροφορίας είναι τουλάχιστον ανώφελο, αφού ο εν λόγω αλλά και όλοι μας, κρινόμαστε από την κοινή γνώμη. Άλλωστε, απάντηση για τις απαγωγές (!) μεταναστών έδωσαν οι ίδιοι οι ήρωες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι με πενιχρούς μισθούς πασχίζουν καθημερινά και θαλασσοδέρνονται για να σώζουν όσους κατατρεγμένους αποφασίζει το σαδιστικό καθεστώς της Τουρκίας να ξαμολύσει με βάρκες στο Αιγαίο. Όπως είπαν οι συνδικαλιστές του ΛΣ: «Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως για την προσφορά τους στο μεταναστευτικό ζήτημα τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν βραβευθεί πολλές φορές από διεθνείς φορείς και οργανώσεις».

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αξιοποιήσει το εν λόγω βίντεο που έγινε viral τα τελευταία 24ωρα για να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να καταδικάσει τις εν λόγω δηλώσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντιθέτως ένα κύμα… αλληλεγγύης εμφανίστηκε στα Μέσα που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση τα οποία έκαναν λόγο για «στοχοποίηση» του ακτιβιστή. Τώρα θα ρωτήσει κανείς, πώς είναι στοχοποίηση όταν γίνεται απλή αναμετάδοση δηλώσεων, αυτό είναι ένα ερώτημα… φιλοσοφικό.

Η στάση, ωστόσο, που κράτησε και κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του μεταναστευτικού, ενέχει μία υποκρισία. Αφενός, μεταξύ μας, είναι ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να μιλά για ανθρωπισμό στο θέμα αυτό, όταν επί ημερών του ζήσαμε την Ειδομένη, ή είχαμε το αίσχος και άγος της Μόριας στην οποία βασίλευε η εκμετάλλευση, η πορνεία ανηλίκων, οι βιασμοί και το εμπόριο ναρκωτικών. Αφετέρου όμως, όσο κι αν επιχειρεί να καταδικάσει την χώρα στην διεθνή γνώμη για κακομεταχείριση μεταναστών, κάτι τέτοιο δεν το κάνει όταν στελέχη του επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν λένε στην τοπική κοινωνία πως ήταν καλύτερα τα πράγματα όταν έρχονταν κατά χιλιάδες οι μετανάστες και κυκλοφορούσαν ρακένδυτοι χωρίς στον ήλιο μοίρα και έκλεβαν οι άνθρωποι κότες ή νερά για βρουν κάτι να φάνε και να πιουν; Η απάντηση είναι απλή. Πλέον οι διαμένοντες μετανάστες στα νησιά αυτά είναι ελάχιστοι και όσοι βρίσκονται εκεί μένουν σε δομές κάτω από αξιοπρεπέστατες συνθήκες και σε δομές οι οποίες ανεγείρονται η μία μετά την άλλη βάζοντας τάξη στο χάος των προηγούμενων ετών. Αλλά, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες: Από την μία να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα στην διαχείριση του μεταναστευτικού και από την άλλη να μην χάσει το δικό του κοινό, αυτό του 3% που τους παρουσιάζει ΟΛΟΥΣ πρόσφυγες, αυτό που λέει ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, αυτό που κάνει πλάτες στα κυκλώματα διακινητών και τις ΜΚΟ.

Πάντως, το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα έχει να κάνει με μία φράση από αυτές που ακούστηκαν στο ευρωκοινοβούλιο: «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές».

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά, πιο απλά δεν γίνονται. Επιχειρείται σταδιακά τα τελευταία χρόνια να βγει λάδι η Τουρκία στο μεταναστευτικό και να δαιμονοποιηθεί η Ελλάδα αλλά και η οποιαδήποτε προσπάθεια να προστατεύσει μία χώρα όπως η δικιά μας τα σύνορά της και να επιβάλλει κανόνες στην μετανάστευση.

Ας το ξαναπούμε, η Τουρκία λοιπόν επιχειρείται και από κάποιους εντός των συνόρων να βγει λάδι. Ποια; Η Τουρκία που εξόπλιζε με δακρυγόνα τις στρατιές μεταναστών τους οποίους έσπρωχνε με το ζόρι να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο. Η Τουρκία η οποία καλύπτει τα κυκλώματα διακινητών και τα αφήνει δρουν ανενόχλητα προκειμένου να «ρέει το χρήμα» στις τοπικές κοινωνίες στα μικρασιατικά παράλια. Η Τουρκία που έκανε σε δεκάδες περιπτώσεις απόνερα με τα σκάφη του δικού της Λιμενικού προκειμένου να σπρώξει βάρκες με μωρομάνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακόμη και για να τους βυθίσει. Η Τουρκία η οποία κατηγορεί την Ελλάδα για δολοφονίες μεταναστών χρόνια τώρα.

Αλλά, όχι! Η Τουρκία δεν έχει κανέναν ρόλο σε όλα αυτά, γιατί… οι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ