makrigiannis_giannis

Αριστερά; Άλλα μαρτυρούν οι αριθμοί!

Γιάννης Μακρυγιάννης

Την ώρα που Τσίπρας και Καμμένος καμώνονταν ότι τσακώνονται για κάτι σοβαρό - ώστε να συγκινήσουν τους ψηφοφόρους, τους οποίους κυνηγούν - μια άλλη είδηση ήταν παρασάγγας πιο ενδιαφέρουσα από τα κυβερνητικά σκουξίματα, που θύμιζαν δήθεν πόνους νυφών με παρθενοραφή: η Eurostat ανακοίνωνε ότι το 34,8% του πληθυσμού στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού! Ένας στους τρεις είναι θύμα, αυτού που λέμε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Πρόκειται άραγε για μια γενικευμένη κατάσταση και τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα είναι λογικό όλο αυτό; Όχι. Διότι στην ΕΕ ακόμα και με τις αντιφάσεις και από δημοκρατικής άποψης ελλειματική λειτουργία, κατάφεραν τουλάχιστον να αντιστρέψουν κάπως τα πράγματα. Το 2008 το ποσοστό στην ΕΕ ήταν στο 23,7% και το έριξαν στο 20,3%. Το πρόβλημα παραμένει τερατώδες, για να εξηγούμαστε. Μιλάμε για 113 εκατομμύρια ανθρώπους, που η Ευρώπη της δήθεν αλληλεγγύης (και των... λαών, μην ξεχνιόμαστε), έχει «καταφέρει» να εξοβελίσει στο κοινωνικό περιθώριο. Αλλά, τέλος πάντων, εκεί κάπως το μείωσαν το ποσοστό.

Στην Ελλάδα το 2008 το ποσοστό των απόκληρων της ζωής ήταν 28,1%. Και τώρα, με την αγαστή συνεργασία των κηφήνων των Βρυξελλών, του Βερολίνου, των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα, μηδέν της τελευταίας εξαιρουμένης, το εξακόντισαν και το έφτασαν εν έτει 2018 και με το καλό 2019, κοντά στο 35%!!! Είμαστε σε επίπεδο Βουλγαρίας (38,9%) και Ρουμανίας (35,7%) για να το κάνουμε πιο λιανά.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαχειρίζεται τα πράγματα ήδη τριάμισι χρόνια. Βρήκε και παρέλαβε την κατάσταση στο χαμηλότερο σημείο του υφεσιακού κύκλου και αφού οι προηγούμενοι είχαν κάνει το δραστικά μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων «προσαρμογών». Δηλαδή είχαν επιφέρει το συντριπτικά μεγαλύτερο πλήγμα σε ΑΕΠ, εισοδήματα (λαϊκά και μεσαία) και περιουσίες (λαϊκές και μεσαίες)- όπως είχαν επιβάλει οι δανειστές με τα προγράμματα λιτότητας. Επειδή παρέλαβαν λοιπόν τη «δουλειά» περίπου τελειωμένη, θα περίμενε κανείς ότι μόνο προς τα «πάνω» θα πήγαιναν την κατάσταση. Ειδικά όταν έχουν δεσμευτεί για «κοινωνική δικαιοσύνη», η οποία όμως αποκτά και βαθύ νόημα όταν αυξάνεις τον πλούτο και τον διανέμεις με προοδευτικά κριτήρια και ευαισθησία. Αντί για αυτό, η κυβέρνηση περιορίστηκε στην αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας. Διότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως φάνηκε, να υλοποιήσει το όποιο αριστερό πρόγραμμα είχε κατά νου, αλλά να κάνει όλα τα χατήρια στους δανειστές, ώστε να εξασφαλίσει στήριξη από δαύτους και άρα χρόνο στην εξουσία- για την εξουσία και μόνο προφανώς. Εξ ου και το τρίτο μνημόνιο παρέδωσε εντελώς τη χώρα στους δανειστές, όπως ούτε η ίδια η τρόικα δεν είχε τολμήσει να ονειρευτεί.

Γι αυτό δεν αρκεί να λες κάτι, πρέπει και να το αποδεικνύεις. Και οι αριθμοί της Eurostat μόνο ότι κυβερνά η αριστερά στην Ελλάδα δεν αποδεικνύουν.

ΣΧΟΛΙΑ (47)

μακιςςς

και πού είναι το περίεργο; Παντού όπου υπάρχει αριστερά υπάρχει φτώχεια. Όπου υπάρχει καλός φιλελευθερισμός υπάρχει ευημερούσα μεσαία τάξη και η μικρότερη φτώχεια. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβετε ότι το να λες ότι πρέπει να μειωθεί η φτώχεια δεν σημαίνει ότι ξέρεις και πώς να το κάνεις.

Grigorios

και μην ξεχνάτε ! Όταν φωνάζουν οι άλλοι είναι Προβοκάτορες ! Όταν όμως φωνάζουν οι συριζαίοι είναι Αγώνας !

Ηρώ

Κι όμως , μόνον η αριστερά μπόρεσε κι έκανε τόόοσες μεταρρυθμίσεις χωρίς ν ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι .Ποιός εναντιώθηκε στις αποκρατικοποιήσεις των λιμανιών ? Κανείς ! Των αεροδρομίων ? Κανείς ! Στις περικοπές των συντάξεων ? Κανείς ! Στις αυξήσεις φόρων ? Κανείς ! Στο φοροκυνηγητό των ελεύθερων επαγγελματιών ? Κανείς ! Τώρα με λίγη προσπάθεια θα εκλεγεί και πάλι ο Συριζα , γιατί κάποια πράγματα δεν πρόλαβε να τα κάνει Π.Χ. κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , Γκρέμισμα του φράκτη στον Έβρο ! και άλλα !

Cactus

Αριστερά = μίσος για τον άνθρωπο

Μα αυτό είναι αριστερά

Ακριβώς αυτό είναι η αριστερά. Πουλάν θεωρία, θολοκουλτούρα, λένε αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος και όταν πετύχουν τον σκοπό τους και πάρουν την εξουσία, οι κυβερνώντες αριστεροί ζουν μέσα στο πλούτη και την χλιδή και ο κόσμος πεινάει, χωρίς να τους καίγεται καρφί. Όποτε και σε οποιαδήποτε χώρα κυβέρνησαν αριστερά καθεστώτα, άφησαν πίσω τους συντρίμμια, αποκαίδια, φτώχεια και εξαθλίωση. Οπότε, είναι πανάξιοι συνεχιστές όσων πρεσβεύει η αριστερή ιδέα.

ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Ακόμη δεν έχει καταλάβει ο αρθρογράφος και το 75% της ελληνικής κοινωνίας ότι το Α.Ε.Π είχε αυξηθεί 50% με δανεικά (ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ) 30 ετών οπότε λόγω χρεοκοπίας έπρεπε να πέσει σε επίπεδα πραγματικής οικονομίας.Ολες οι αυξήσεις στους μισθούς όλες οι συντάξεις δινόντουσαν και δίνονται με δανεικά λεφτά.Μόνο 86 δις δανείστηκε τωρα τελευταία ο Τσίπρας.

ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ

Ωραίο σχόλιο! Πάντως νομίζω οτι λείπουν τα στατιστικά από 2008-2015 για να το καταλάβουμε περισσότερο

Αριστερά του ΚΑΜΕΝΟΥ !!

Αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε ;; Με χαζόγελα μας ξεζουμίζουν, για ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ τα κλεμμένα των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους !! ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ !! Και τώρα που ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ, μαζί τα τρώτε !!!!!!

Ετσι

Αριστερά μέχρι Βενεζουελας . Αριστερά δεν ήθελες ; Η πεινα έρχεται !

ΞΕΡΆ ΚΟΦΤΑ

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Τα μόνα που υπάρχουν είναι η καρέκλα και η μάσα. Το όραμα και τα ιδανικά έχουν πάει... περίπατο. Είναι ελάχιστοι οι πολιτικοί που έχουν τσίπα. Υπάρχουν, άλλα οι πιο πολλοί είναι εξωκοινοβουλευτικοι.

Κοφτα

Υπερφορολόγηση και κρατισμός σημαίνει Αριστερά .

Ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά: ΑΛΕΚΣΗΣ που, διαρκώς, ΓΕΛΑ

Ούτε Δεξιά ούτε Αριστερά πηγαίνει το ζαβό που, συνεχώς, ΓΕΛΑΕΙ πάνω στις στάχτες και στα πτώματα !! Ντουγρού στον τοίχο βαράει ... κάνει πίσω και ξανακουτουλάει με όλη του τη δύναμη !! Τον σέρνουν οι πιστωτές από το μαλλί κι αυτός μας εκβιάζει να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ ΟΣΑ ΦΑΓΑΝΕ οι Χριστοφοράκοι τα τελευταία σαράντα (40) χρόνια !!!! Από αυτούς να τα πάρει που ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ !!

Οοοχι, αριστερουλη μου

Φόρος 80% του εισοδήματος είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της Αριστεράς . Είναι φορολογία ΕΣΣΔ εποχής Λένιν . (Hint : Ακολουθεί λιμός) .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία