Η χώρα έχει ανάγκη από καλά νέα...

Γιάννης Αντύπας

Αν το θέμα μπορούσε να λυθεί στο γήπεδο η κραυγή θα ήταν... βάλτε ένα γκολ (με τα ευκόλως εννοούμενα να παραλείπονται).


Όμως, επειδή δεν παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά βρισκόμαστε στο «παιχνίδι» της ζωής, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα για τη νέα κυβέρνηση.

Η χώρα έχει ανάγκη από νίκες. Η χώρα έχει ανάγκη από καλά νέα. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων όπου όλοι κουνούσαν το δάχτυλο στον Έλληνα πολίτη, μετά από δέκα χρόνια λιτότητας, περικοπών, χαμηλών οριζόντων και ξενιτιάς οι πολίτες έχουν επιτέλους το δικαίωμα να ακούσουν μία λύση.

Όχι απλά την περιγραφή του προβλήματος. Όχι γιατί θα πρέπει να κόψουν και άλλα από τις οικογένειές τους. Όχι γιατί θα πρέπει να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη. Όχι τι θα κάνουν αυτοί για το κράτος και τους δανειστές, αλλά τι θα κάνουν δανειστές και κράτος για αυτούς.

(σ.σ. Βασικά ίσως θα ήταν αρκετό να τους αφήσουν ήσυχους να δημιουργήσουν. Αλλά, βλέπετε κράτος και δανειστές βάζουν τους κανόνες).

Για όσους προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ καλά νέα ήταν ένα επίδομα, μια «θεσούλα» στο δημόσιο, συμβασιούχος στην αρχή, μόνιμος στη συνέχεια και με μια απόσπαση σε έναν κυριλέ δημόσιο οργανισμό κοκ.

Το σέβομαι και το λαμβάνω υπόψιν. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Να μην πρέπει να σηκώνεις το κεφάλι και να ζητάς περισσότερα. Να σου αρκεί να πηγαίνεις για καφέ στον φούρνο της γωνίας, ενώ οι πολιτικοί σου θα ξεκουράζονται σε κότερα. Είναι μία οπτική.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη. Που θέλει τους Έλληνες πρωτοπόρους και δημιουργούς στον ιδιωτικό τομέα και τις αγορές. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται το κράτος σύμμαχο. (σ.σ. Για να κάνουν και τη ζωή των πρώτων καλύτερη). Γιατί, χωρίς λειτουργικό δημόσιο δε μπορεί να γίνει δουλειά.

Οι νέοι υπουργοί θα πρέπει λοιπόν να φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ορατά και μετρήσιμα. Η καθημερινότητα στη σχέση κράτους- πολίτη πρέπει να αλλάξει άμεσα. Το δημόσιο θα πρέπει να σταματήσει να είναι απλά ο ελεγκτής και να γίνει ο εγγυητής των κανόνων. Από συνεταίρος να γίνει και συνεργάτης.

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι στον 21ο αιώνα να ταλαιπωρούνται για ένα χαμένο χαρτί. Όπου αν το έχει χάσει το δημόσιο δεν υπάρχει καμία επίπτωση, ενώ αν το έχει έχει χάσει ο πολίτης δε γίνεται η δουλειά του. Γιατί;

Γιατί επιτρέπουμε στον παραλογισμό να δυναμιτίζει την ενότητα της κοινωνίας; Είναι τόσο δύσκολο να δει το δημόσιο τον πολίτη ως πελάτη; Να του φερθεί ευγενικά και η σχέση να μην ξεκινά από την υποψία πως ο πολίτης θέλει να κλέψει το κράτος και ότι ο δημόσιος λειτουργός θέλει μπαξίσι να κάνει τη δουλειά του πολίτη;

Δύσκολο δεν είναι. Βούληση χρειάζεται και πολιτική απόφαση. Για αυτά θα κριθούν οι νέοι υπουργοί, ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και όλοι μαζί για το αν θα καταφέρουν να αλλάξουν σελίδα στη χώρα.

Για αυτά θα κριθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν σημαντικά τμήματα της κοινωνίας. Για το αν θα αποτελέσουν δυνάμεις που θα σπρώχνουν τα πράγματα μπροστά ή αν θα λειτουργήσουν ως άγκυρες με το νοσηρό παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αντυπα μου

Απο εδω και περα μονο δυσαρεστα νεα θα ακους και το κακο θα ειναι οτι δεν θα μπορεις να τα κρυψεις

Εχω πολυ καλα νεα

Άρχισε η παράδοση των S400 , δεν θα αργήσει το Τέλος του Ελλαδιστάν

mitsos

Gianis , και δεύτερο αυτογκόλ , έκλεισε το χρηματιστήριο με βουτιά προς τα κάτω, αξιολογώντας το νέο κυβερνητικό σχήμα !

kostasv

Η χώρα έχει ανάγκη από τη συνέχιση των καλών νέων θα ήταν ο σωστός τίτλος. Γιατί καλά νέα είναι πως βγήκαμε από το μνημόνιο και καταθέτουμε εμείς τον προϋπολογισμό, καλό νέο είναι η μείωση της ανεργίας κάτω του 19%, καλό νέο είναι επίσης η έξοδος στις αγορές όποτε θέλουμε, ακόμη καλό νέο είναι η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία. Όλα τα προαναφερόμενα και πολλά άλλα τα πέτυχε η απερχόμενη κυβέρνηση που δεν ήταν "ολιγομελής" όπως η σημερινή !!!

Επί παντός επιστητού

Δεν το ομολογούμε, αλλά τα καλά νέα θα ήταν οτιδήποτε θα περιόριζε το δημόσιουπαλληλικο κατεστημένο, τον στράτο κατοχής. Όπως το φαντάζεται ο καθένας μας.Βεβαιως δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε μία κυβέρνηση πού δεν έχει ορκιστεί ακόμη. Αυτό θα γίνει μετά τις εκατο μέρες, κατά τα ειωθότα ,αλλά μπορεί ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του και να φαντάζεται την ιδανική πολιτεία για τον καθένα μας. Π.χ. να καταργουσαν την γραφειοκρατία. Σε λίγες μέρες και χωρίς τρέξιμο να μπορούσες να ανοίξεις μία επιχείρηση. Κατά προτίμηση βιοτεχνία, όχι τόσο εμπορική γιατί έχουμε παρά πολλές. Και τις βιοτεχνίες να τις επιδοτουσαμε κιόλας. Εφ 'όσον ήταν βιωσιμες. Ή καταργούνται όλοι οί δημόσιοι οργανισμοί πού είναι άχρηστοι και τούς συντηρούν για να βολεύονται τα ρουσφέτια των βουλευτών. Ή κόβονται συντάξεις επιδόματα, πού εξέδωσε χαρισματικά η προηγούμενη κυβέρνηση, να τακτοποιουν συγγενείς και φίλους. Και υπάρχουν τόσες πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, πού μπορούν με ένα άρθρο, με ένα νόμο να καταργηθούν. Τύπου συριζα. Αυτά τα λίγα για τώρα. Βράζει το αίμα μας, να εκφερουμε γνώμη επί παντός επιστητού.

P

δεξιά παρενθεσούλα τρολάκια.. ψηφος διαμαρτυρίας και με 32%..θα γελάσει κόσμος

456

Ασχετο, αλλά μοιάζεις στον Κίσιγκερ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία