kalabrouziwtis

Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης

Δυστυχώς την ώρα που γράφονται οι σκέψεις αυτές τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν ευτυχώς όχι με την ίδια σφοδρότητα να κατακαίουν δασικές εκτάσεις αλλά και περιουσίες πολιτών, που ανήμποροι να αντιδράσουν αναμένουν πλέον την κρατική βοήθεια όπως αυτή ήδη ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση.

8

Δεκέμβριος 2019. Τέσσερεις συνάδελφοι καθηγητές από το Hubei University της Wuhan φιλοξενούνται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο εργαστήριο τεχνολογιών αειφορικής διαχείρισης αποβλήτων στα πλαίσια κοινού προγράμματος ERASMUS. Λίγο πριν τις προηγούμενες γιορτές των Χριστουγέννων αναχώρησαν για την Κίνα αφήνοντας εδώ μία συνάδελφο τους στο εργαστήριο μας μέχρι τον Μάρτιο στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος.

Η πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση του έγκυρου Webometrics (http://www.webometrics.info/en/search/Rankings/open%20university) όπου κατατάσσει το ΕΑΠ τρίτο σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των Ιδρυμάτων ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Υφηλίου, προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία για ένα Ανώτατο Ίδρυμα που για 21 συναπτά έτη προσφέρει ανωτάτη εκπαίδευση στην Χώρα μας.

Η φετινή αναγκαιότητα ένεκα της πανδημίας, ολοκλήρωσης της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ αλλά κυρίως οι εξετάσεις των φοιτητών δημιούργησαν ένα νέο πρωτόγνωρο πλαίσιο διαχείρισης και εφαρμογής

Σε λίγο αναμένεται, ότι στην καθημερινή ενημέρωση τη θέση των καθ όλα αξιόλογων επιδημιολόγων και επιστημόνων του ιατρικού κόσμου της Χώρας θα πάρουν οι επιστήμονες της οικονομικής επιστήμης.

Ως γνωστόν η ετήσια παραγωγή στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες, εκατομμυρίων κυβικών επεξεργασμένων υγρών αστικών αποβλήτων και χιλιάδων τόνων Ιλύος, ασκούν σημαντικές περιβαλλοντικές πιέσεις. Από την άλλη πλευρά, οι φυσικοί υδάτινοι πόροι μειώνονται εξ αιτίας της αυξημένης κατανάλωσης νερού για την άρδευση και αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών, και την αυξανόμενη βιομηχανική και αστική χρήση