antipas

Αθεόφοβο βρέφος, ετών... 44!

Γιάννης Αντύπας

Ο χρόνος εκτός από πανδαμάτωρ (σε ότι αφορά στην επίδρασή του στον ανθρώπινο πόνο) είναι και φθοροποιός (γενικά). Τίποτα και κανείς δεν μένει ίδιος στο πέρασμά του. Και αν είσαι 44 ετών και αισθάνεσαι νεογέννητο το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Με τα χρόνια τα δάκρυα στερεύουν (όχι πάντα), τελειώνουν όμως μαζί τους οι ελπίδες, οι προσδοκίες και οι αυταπάτες.

Θέματα και πραγματικότητες με τις οποίες ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός μηχανικός και διαβασμένος αριστερός, είμαι σίγουρος ότι είναι εξοικειωμένος. Λογικά θα έχει «λιώσει» τα ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Καλή η διεθνής φιλοσοφία, αλλά υπάρχουν και Έλληνες που λένε τα ίδια και περισσότερα με λίγα λόγια.

Σκλάβοι πολιορκημένοι: ... Xτες και σήμερα ίδια κι όμοια, χρόνια μπρος, χρόνια μετά. H ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά. Tάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος; Aχ, πού σαι, νιότη, που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Έχει κι άλλα ο μεγάλος μας ποιητής με προφητικούς- διδακτικούς στίχους.

Οι μοιραίοι: ... Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα πίνουμε πάντα μας σκυφτοί. Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα, όπου μας εύρει, μας πατεί. Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Σάρωσε τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του. Όσοι διαφώνησαν μαζί του χάθηκαν στα σκοτάδια της πολιτικής ανυπαρξίας. Ο λαός στήριξε τον νεαρό πολιτικό. Του συγχώρεσε ακόμη και την κωλοτούμπα. Λέξη που προστέθηκε στα πολιτικά λεξικά, ως διεθνής πολιτικός όρος: #kolotoumpa!

Όταν έχεις να κάνεις με λεφτά αυτά γίνονται. Αλλά, όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινες ζωές τα πράγματα αλλάζουν. Βασικά θα πρέπει να είναι διαφορετικά για εσένα τον ίδιον. Είναι δυνατόν να θεωρείς πως μπορείς να χειριστείς επικοινωνιακά νεκρά παιδιά; Να κάνεις πως δεν τα βλέπεις; Πως δεν ακούς τον πόνο όσων έμειναν πίσω;

Ο πρωθυπουργός οφείλει να δείξει τη μέγιστη προσοχή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχει να κάνει με το κακό ΠΑΣΟΚ, την κακή Δεξιά, τα σκάνδαλα, τις μίζες, τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Έχει να κάνει ειδικά με το υπέρτατο δικαίωμα: το δικαίωμα στη ζωή. Που κάποιοι στερήθηκαν από λάθη και παραλείψεις άλλων. Οι οποίοι είχαν εντολές να τους προστατεύουν.

Οφείλει να ζητήσει συγνώμη γιατί μέχρι που έχασαν τις ζωές τους δεν είχε διορθώσει ούτε μία από τις χρόνιες στρεβλώσεις στις οποίες ο ίδιος επέρριψε τις ευθύνες. Έβαζε πλάτη στα αυθαίρετα και τοποθετούσε ως αρχηγούς στα σώματα ασφαλείας τους αρεστούς και όχι τους ικανούς. Ότι έκαναν και οι προηγούμενοι; Δεν είναι δικαιολογία αυτή η θέση πια.

Οφείλει να δείξει έμπρακτα ότι κατάλαβε τι έγινε, πως ένιωσε το μέγεθος της καταστροφής, προχωρώντας στις απαραίτητες αλλαγές στον κύκλο των συνεργατών και των υπουργών του. Ως «θείο βρέφος» (που «επιλέχθηκε» από την τύχη ή ξεχώρισε χάρις στις ικανότητές του) έχει ακόμη χρόνο. Αλλά, δεν είναι πια παιδί. Η κλεψύδρα έχει γυρίσει.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κυριακος

Αφού παραδέχονται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ότι είναι... μόλις 44 χρόνων και ακόμη μαθαίνει στου κασιδιάρη το κεφαλι και επειδή τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για εκπαίδευση, που δεν ξέρουμε και το ποσο επιδεκτικός είναι στην μάθηση, κάτι Λέσβος και Μιτυληνη, κάτι αλλαγή στον κυβερνητισμο 360 μοιρών, κάτι οι ουρές του γαϊδάρου κ.α., δεν συνηγορούν σε εύκολη μάθηση, λέω να μας απαλλάξει από την παρουσία του και να στρωθεί στο διάβασμα. Έχει πολλά άλλωστε να μάθει, είναι μόνο 44 ετών. Σαν δεν τρεπονται! Και αν δεν τρεπονται αυτοί, ντρέπονται άραγε αυτοί που μας τους φόρτωσαν με την ψήφο τους;

SPARTA.

Το θέμα δεν είναι να είσαι 44 χρονών. Το θέμα είναι να είσαι 44 χρονών και ανίκανος όπως ο Τσίπρας. Ή πιό γελοία δικαιολογία ήταν αυτή που ακούστηκε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα από τον καθεστωτικό Υπουργό Βερναρδάκη.Ότι δηλαδή ο Τσίπρας είναι μόλις 44 χρονών και αυτό οι Συριζαίοι το προβάλουν ώς άλοθι για όλα τα μεγάλα και εγκληματικά λάθη που έχει κάνει μέχρι σήμερα.Το ότι εκτέλεσε τους Έλληνες με τα μνημόνια που θα έσκιζε και θα έκαιγε, το ότι μας γέμισε Ισλαμιστές κακοποιούς λαθρομετανάστες, το ότι έδιωξε όλους τους Έλληνες επιστήμονες κακήν κακώς στο εξωτερικό, το ότι κατέστησε την Ελλάδα την πιό φτωχή χώρα του Νότου της Ε.Ε, το ότι κάθε φορά που βρέχει η πιάνει κάπου φωτιά ´χουμε νεκρούς γιατί το τσίρκο που διευθύνει ο Τσίπρας είναι ανίκανο για το οτιδήποτε, όλα αυτά θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να του τα συγχωρήσει γιατί είναι μόλις 44 χρονών.Όλη αυτή η προσπάθεια του ανίκανου Τσίπρα να μάθει να κυβερνάει στοίχησαν στον Ελληνικό λαό Δις Ευρώ, από τα μνημόνια και την καταστροφή που μας έφερε. Είναι γελοίο να προβάλεται ώς αντίμετρο στην συμφορά η ηλικία του δοτού Πρωθυπουργού.Αυτός που δεν είναι ικανός να κυβερνάει λόγο ηλικίας, τελικά θέλει νταντά. Και την νταντά αυτή του την βρήκαν οι φίλοι του οι ξένοι τοκογλύφοι.Είναι η Γερμανίδα φράου Μέρκελ που θα τον συνοδεύει σε κάθε του βήμα, καθώς και τον Ελληνικό λαό φυσικά με μπούσουλα τα μνημόνια και την σαραντάχρονη επιτροπεία που υπέγραψε ο 44χρονος Αλέξης.Καλό μεσημέρι κύριε Αντύπα.

ΝΙΚΟΣ

O AΛΕΚΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία