kammenos_dimitris

Δημήτρης Καμμένος

Οχι στον σύγχρονο Εκτουρκισμό

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), είναι Ελληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα. Συνεπώς, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις υφίσταται μόνο μουσουλμανική - θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν υπάρχει «τουρκική» - εθνική μειονότητα.

Η Τουρκία, συστηματικά, εδώ και δεκαετίες προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.
Ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος:
α) Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού,
β) δημιουργία θρακικού ζητήματος (καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού) και 
γ) Αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυπο του Κοσόβου) και τελικά προσάρτηση στην «μητέρα Πατρίδα» (Τουρκία).

Αποφάσεις ΕΔΔΑ.
Οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ είναι δεσμευτικές για τα εθνικά κράτη, όμως δεν υπάρχει μηχανισμός επιβολής τους. Σε περίπτωση που έχει διαπιστωθεί παραβίαση, η οποία παρά την απόφαση δεν αίρεται, το Δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να επιδικάσει χρηματική αποζημίωση στον πολίτη από το συγκεκριμένο κράτος.
Προσωπικά προτιμώ να ασκώ εγώ ως ελληνική κυβέρνηση επιτροπεία στη Θράκη και όχι το ΕΔΔΑ. Να έχω εγώ ως ελληνική κυβέρνηση τον έλεγχο, τον διαρκή έλεγχο κάθε «στοιχείου» το οποίο απεργάζεται αλλαγή συνόρων και όχι το ΕΔΔΑ.
Νομίζω θα το «αντέξουμε» το ρεζιλίκι της λάθος και εθνικά επικίνδυνης απόφασης του ΕΔΔΑ. Είναι ένα ρεζιλίκι το οποίο θα τιμά τη στάση μας. To εθνικό «ρεζιλίκι» της τουρκοποίησης της Θράκης διά νόμου ποιος μπορεί να το αντέξει;
Τέλος αναρωτιέμαι τι είναι πιο τιμητικό:
Το να συμμορφωθώ με μια λάθος απόφαση του ΕΔΔΑ, η οποία παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, επιτρέποντας τον όρο «ΤΟΥΡΚΙΚΗ/Ο» στις ονομασίες σωματείων και να ανοίξω με την ψήφο μου παράθυρο ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της Θράκης ή να αναζητήσω τρόπους θέσπισης διατάξεων ουσιαστικού δικαίου, εναρμονισμένες με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ, που να αφορούν τη σύσταση σωματείων από θρησκευτικές μειονότητες, ώστε να δοθεί στους άνω αιτούντες η δυνατότητα να υποβάλουν άλλες αιτήσεις με άλλη νομική αιτία, οι οποίες δεν θα δεσμεύονται από το υπάρχον δεδικασμένο έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι των αιτούντων, χωρίς τον κίνδυνο να βλάπτονται ουσιώδη έννομα συμφέροντα της Χώρας.

Απαντήσεις στα ερωτήματα-ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ θα πάρουμε;
■ Τυχόν εφαρμογή της μεταβατικής διάταξης μπορεί να βλάψει τα έννομα συμφέροντα ασφάλειας της Χώρας μας που πηγάζουν από Διεθνείς Συνθήκες (άρθρο 28Σ); ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
■ Με τη νέα διάταξη μπορεί να αναγκάζονται τα ελληνικά δικαστήρια, εφαρμόζοντας αποφάσεις του ΕΔΔΑ, να εκδίδουν αποφάσεις που παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης εις βάρος της χώρας μας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
■ Τυχόν εφαρμογή της μεταβατικής διάταξης θα είναι η αρχή ιδρύσεως δεκάδων σωματείων/ομίλων με τον προσδιορισμό ΤΟΥΡΚΙΚΗ/Ο; ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ/Ο; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ναι

Και μολις τωρα ψηφισες υπερ της τροπολογιας για την Τουρκικη Ενωση Ξανθης. Ρε ντροπη δεν εχετε. Συνελληνες, κοιταξτε αυτους που με εντολη της ΕΕ στην οποια θελετε να παραμεινετε ευρωλιγουρηδες, παραδιδουν την Θρακη στους Τουρκους. Και επεται συνεχεια με Μακεδονια και Ηπειρο. Τριζουν τα κοκκαλα των ανθρωπων που εδωσαν την ζωη και το αιμα τους πριν 100 χρονια για την απελευθερωση τους. Αναξιοι ειμαστε και εμεις, συνυπευθυνοι για την οποια μελλοντικη εθνικη τραγωδια, εφοσον δεχομαστε τα παντα αδιαμαρτυρητα σαν προβατα.

νικ

καλα κοιτα μη στεναχωρησεις το θειο αλεξη και το θειο πανο και εμετα αναρρωτησου...η κι εσυ με πονο θα ψηφιζεις προδοτη (οποιος συμμαχει με το συριζα για την τωρινη μας καταστροφη προδοτης ειναι...οτι μπαρουφα κι αν λεει στους δικους του)?

Νικ. Αλ.

Σωστός. Ο Θεός μαζί σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία