danikas_dimitris

Ο θάνατος σου η σύνταξή σου

Δημήτρης Δανίκας

How old are you old man? Ρωτάει In English ο Ευκλείδης Τσακαλώτος . Ε να μην είμαι εξηντάφευγα; Και αντέχεις; Αντέχω. Τίποτα; Κανένα εμφραγματάκι; And You? Ρωτάει τον παραδίπλα. Ούτε εσύ εμφραματάκι; Κοίτα να δεις αντοχή αυτοί οι κ@@@γεροι!

Ρίχνει μια ματιά στα κιτάπια του ο υπουργός των Οικονομικών. Ξαναρίχνει. Τίποτα. Nothing. Niente. Nada. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και μια ευχή κάνει. Αντε οι πρωινοί να φεύγουν! Τα νούμερα με τις συντάξεις δεν βγαίνουν!

Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το προσδόκιμο είναι βασικός παράγοντας. Κρίσμο «μέγεθος» στον υπολογισμό της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των συντάξεων. Οσοι περισσότεροι «φεύγουν» τόσο καλύτερα για τους αριθμούς. Και ακόμα καλύτερα για την «αριστερή» επαγγελία, εξαγγελία, υπόσχεση και ελπίδα: οι συντάξεις να μην «κουρευτούν»

Ο θάνατος του ενός συνταξιούχου, η σύνταξη του ζωντανού. Οσοι περισσότεροι «εγκαταλείψουν» τον μάταιο τούτο κόσμο, τόσο πιο προστατευμένη η σύνταξη των ζωντανών

Η προσευχή που έχει στοιχειώσει τον ύπνο όλων των ιδιοκτητών Café, Bars and Restaurants. Αφού μέρος των συντάξεων καταλήγει στα άδεια πορτοφόλια ανέργων υιών, κορασίδων και εγγονών. Αφού από εκεί καταναλώνονται σε πιτσερίες, σουβλατζίδικα, μπαρ και ταβερνεία. Αφού κάπως έτσι συντηρείται μεγάλο μέρος μέρος της εμπορικής αλυσίδας. Και αφού σοβαρό μερίδιο της κατανάλωσης ανακυκλώνεται από τον κρατικό κορβανά υπέρ του συνταξιοδοτικού συστήματος

Το παγωμένο αίμα που ρέει στις φλέβες του Αγγλομαθημένου Ευκλείδη Τσακαλώτου η επιτομή του κυνισμού της σύγχρονης, ανταγωνιστικής, παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Πέθανε εσύ να ζήσω εγώ. Οπως στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Το τσεκούρι» Οπου υποψήφιος για υψηλή εργασία, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολύτιμη θεσούλα, αρχίζει να δολοφονεί έναν έναν τους υποψήφιους που διεκδικούσαν το ίδιο πόστο στην ίδια εταιρεία

Οπως πάμε. Και με την ολοκληρωτική επικράτηση κυνισμού, στυγνής αριθμητικής και αδυσώπητου, σκληρού ανταγωνισμού, καθόλου δεν αποκλείεται να χειροκροτούμε στις κηδείες των συνταξιούχων. Καθόλου δεν αποκλείεται να δηλητηριάζει ο ένας τον άλλο. Και καθόλου απίθανο να θεσμοθετηθεί επισήμως, και μάλιστα να προπαγανδιστεί ως ύψιστο αγαθό, ως πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η ευθανασία ώστε να φεύγουν ένας ένας μια ώρα αρχύτερα από τη ζωή

Αλλωστε, να μην ξεχνιόμαστε. Οσοι ¨φεύγουν¨ αμέσως αντικαθίστανται από τους επερχόμενους που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενας ένας, όπως στις Τράπεζες, με αριθμό προτεραιότητας. Που περιμένουν στα στασίδια μέχρι να φύγει ο προηγούμενος. Κι έτσι εκείνοι να πάνε στα ταμεία να ρίξουν μια ματιά στα βιβλιάρια μπας και η σύνταξη έχει μπει στο λογαριασμό τους

Εσεις τι αριθμό έχετε; Το πενήντα. Α να περιμένετε στην ουρά σας μέχρι να «εγκαταλείψει» ο προηγούμενος. Και πότε με το καλό; Ξέρω κι εγώ. Μάλλον συντόμως. Τον βλέπω χλωμό. Υπομονή. Θα ρθει η σειρά του θα ρθει η σειρά σας. Αμάν και πότε. Μας έσκασε ο αθεόφοβος!

Μοιάζει με Καφκική ιστορία εφιαλτικής μελλοντολογίας. Κι όμως είναι πραγματικότητα. Αλλωστε, για να πούμε του «στραβού» του Ευκλείδη Τσακαλώτου το δίκιο. Πόσες και πόσοι γόνοι οικογενειών , της Ελληνικής Ορθοδόξου, πατριωτικής, εκκλησίας, δεν εύχονται και δεν προσεύχονται να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο παππούς και η γιαγιά μπας και «βάλουμε στο χέρι εκείνο το χωράφι, εκείνο το διαμέρισμα και εκείνο το εξοχικό στο χωριό, ώστε να εισπράτουμε τα ενοίκια κι εμείς να καθοοοοομαστε»!

Είδες λοιπόν. Ο Τσακαλώτος κατοικεί μέσα στον μικρό, ιδιοτελή εαυτό μας!

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΗΡΑΤΙΟ

ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ .ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΙΧ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .

stavros

Θαύμα! Δέχτηκε τελικά η τρόϊκα την μή μείωση των συντάξεων! Με εναν όρο ομως:Να μήν ευχηθεί κανένας απο εδώ και στο εξής στους συνταξιούχους < Χρόνια Πολλά>!

Aristera

Ας αλλάξουν φύλο 2-3 φορές κι ας παντρευτούν με τον Σελίμ για να χορτάσουν .

Λύση

Σωτηρία θα αρχίσει να αχνοφαίνεται όταν οι σημερινοί συνταξιούχοι αρχίσουν να φτύνουν στον τάφο του Αντρέα. Εξάλλου είναι οι ορίτζιναλ χορευτές του Συντάγματος , επι Μπιρσίμ και Αλλαγής . Τώρα ήρθε ο λογαριασμός . Υπάρχει Θεός τελικά .

Oh yeah

2/3 του προϋπολογισμού είναι συντάξεις ! Χώρα - ΚΑΠΗ . Δεν σας φτάνουν ; Ένας εργαζόμενος με 2 παιδιά πληρώνει φόρο μεχρι και 79% , για να τρέφει 4 συνταξιούχους . Απλούστατα λοιπόν φεύγει ΕΞΩ , για να του μείνουν λεφτά να θρέψει πρώτα τα παιδιά του . Συνεχίστε ετσι μέχρι να φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι , καλά τα πάτε .

aaaaaxx

Θυμάμαι κόσμο, και ειδικούς οικονομολόγους, να τα λένε αυτά το 1999. Με άλλο φπα και άλλη φορολογία , αλλά το μοντέλο των συντάξεων ΔΕΝ έβγαινε. Από τότε. Τους λοιδορούσαν στα πάνελ τότε.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει

Ελλάδα 2018 : 90.000 γεννήσεις , 300.000 εκτρώσεις . ΑΝ μάθουν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν τα προφυλακτικά , τα ξαναλέμε για πιο δύσκολα πράγματα , όπως ανατοκισμός , ατομικοί λογαριασμοί , 3 πυλώνες κλπ. Για την ώρα χορτάστε με Μεταπολίτευση , Αριστερά , αεθνία και κατάλυση των πάντων .

Θυμάστε ;

Θυμάστε τον Σπράο ; Θυμάστε τον Γιαννίτση ; Θυμαςτε τον Μανο που προτΕΙνΕ 700 φλατ ; Θυμάστε όποιον ήξερε να μετράει ; Δεν βρήκε ούτε την ψήφο του ! Φάτε Αριστερά και ΠΕΙΝΑ τώρα .

Ελεος πια

Ελλάδα 1980 : 1 εκατ . συνταξιούχοι , 300 χιλ. ΔΥ , οι υπόλοιποι στον ιδιωτικοί τομέα . Ελλάδα 2018 : 3 εκατ . συνταξιούχοι , 850.000 ΔΥ ,1.500.000 άνεργοι , 2.000.000 εργαζόμενοι μαύρα (αρα χωρίς εισφορές ). Δεν υπάρχει κανένα αναδιανεμητικό σύστημα που να είναι πλεονασματικό . ΟΛΑ τα αλλά είναι λόγια ! Συμπέρασμα : κάντε παιδιά να σας γηροκομήσουν , όπως γινόταν επι 12.000 χρόνια προ ΙΚΑ .

αφήστε τις συντάξεις

και πιάστε όλοι την στάση 68 με τις συντάκτριες του μαρικλερ

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΔΗ ΟΙ ΣΥΝΑΞΙΟΥΧΟΙ....ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 3 μυρια....!! ΟΙ ΜΙΣΟΊ + ΔΗΜΟΣΙΟΙ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55-56 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 62 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ....ΑΚΟΜΑ 200-250! ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2026 Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ.....3.3 ΕΩΣ 3.4 ΜΥΡΙΑ ΑΚΑΚΟΥΣ! ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ....100-150 ΑΚΟΜΑ..... ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!! ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ 30-50 ΧΙΛ. ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ....ΜΙΝΙΜΟΥΜ!! ΣΚΗΝΙΚΌ....ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ!! ΦΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ!! ΒΑΛΤΩΜΑ! ΤΕΛΜΑ! ΘΑ ΜΟΥ ΠΗΣ: Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ 100% ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΩΝ....ΣΤΗΝ ΕΥΦΟΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΈΣΕΩΝ...ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!! ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ.....ΒΑΛΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία