danikas_dimitris

Είναι δικό μας; απόδειξη!

Δημήτρης Δανίκας

Από μικρό και από Πανοκαμμένο μαθαίνεις την αλήθεια. Και η αλήθεια, η απλή και ρεαλιστική, είναι η ακόλουθη: «Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι οι χιλιάδες βραχονησίδες είναι ανυπεράσπιστες. Επειδή είναι χιλιάδες. Οτι επομένως καθεμία εξ αυτών είναι ελεύθερο, ανυπεράσπιστο «αμπέλι», βορά στις ορέξεις των Τούρκων κατακτητών. Οτι ο Ερντογάν και οι Γκρίζοι Λύκοι θα εφορμούν, θα προκαλούν, θα απειλούν.

Αφού, όμως, είναι αδύνατον αυτές οι βραχονησίδες να οχυρωθούν και να προστατευτούν, τότε το ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι αέρας κοπανιστός.

Αρα παραδεχόμαστε ότι είμαστε ανίκανοι να διαφυλάξουμε την ελληνική κυριαρχία αυτών των βραχονησίδων. Και αφού είμαστε ανίκανοι, τότε πώς μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το Αιγαίο είναι εντελώς ελληνικό; Αρα, μπάτε, σκύλοι, αλέστε και αλεστικά μη δώσετε.

Να το πω πιο απλά: ας πάρουμε την περίπτωση των τριών που «κάρφωσαν» την ελληνική σημαία, έβγαλαν και ανέβασαν φωτογραφίες και στη συνέχεια έφυγαν με άφθονα χαμόγελα πατριωτικής υπερηφάνειας.

Ας παραδεχτώ ότι και οι τρεις είναι χαβαλετζήδες. Ας παραδεχτώ ότι έκαναν πλάκα. Ας παραδεχτώ ότι είναι τζάμπα μάγκες. Ας παραδεχτώ τα χειρότερα και για τους τρεις.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι απλό. Αφού οι βραχονησίδες είναι έδαφος ελληνικό, τότε γιατί σε αυτές να μην τοποθετηθούν σημαίες ελληνικές; Η απάντηση η κυβερνητική είναι περίεργη και θολή. Γιατί, σου λέει, με την ελληνική σημαία που ο καθένας, έτσι για το κέφι του, τοποθετεί είναι σαν να ασκεί εξωτερική πολιτική.

Και γιατί ασκεί εξωτερική πολιτική; Επειδή, έτσι, προκαλεί τον Τούρκο. Περίπου είναι προβοκάτορας. Και γιατί είναι προβοκάτορας, αφού το έδαφος αυτών των βραχονησίδων είναι ελληνικό; Επειδή δίνει αφορμή στον Τούρκο να ορμήσει, να κατεβάσει την ελληνική και να τοποθετήσει την τουρκική.

Αρα αφού ο Τούρκος μπορεί να κατεβάζει την ελληνική σημαία και να βάζει τη δική του, τότε οι βραχονησίδες δεν είναι εντελώς ελληνικές. Τότε το «οικόπεδο» αυτό είναι ελεύθερο και διεκδικήσιμο. Τόσο από τους Ελληνες όσο και από τους Τούρκους. Αρα είναι γκρίζα ζώνη. Αρα στο μέλλον θα το κερδίσει ο πιο δυνατός.

Πού καταλήγουν όλα αυτά; Μα φυσικά στην αφετηρία τη στρατιωτική. Στους εξοπλισμούς. Στην οργάνωση. Στα οχυρωματικά έργα. Στην πειθαρχία. Και στην αποφασιστικότητα. Το παράδειγμα του «μικρού» Ισραήλ εντελώς χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό.

Θα μπορούσε ποτέ, ακόμα και στις πιο εξωπραγματικές και εθνικιστικές του ονειρώξεις, ο Ερντογάν να φανταστεί έφοδο σε κάποιο «οικόπεδο» του Ισραήλ; Ούτε μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο. Ο πάνοπλος, ετοιμοπόλεμος και εξαιρετικά οργανωμένος στρατός του Ισραήλ θα του έκοβε τα ποδάρια και θα τον καταβρόχθιζε σαν μια μπουκιά για πρωινό.

Το ζήτημα απλό. Το μικρό μέγεθος της Ελλάδας είναι πρόσχημα πολιτικό. Και το επιχείρημα το ευρωπαϊκό και συμμαχικό, ότι δηλαδή τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν είναι εντελώς μα εντελώς αποτρεπτικό. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Αφού φροντίσαμε να χρεοκοπήσουμε. Αφού φροντίσαμε να κατασπαταλήσουμε δισεκατομμύρια σε διαφθορά, διαπλοκή, μίζες και offshore. Αφού αλληλοτρωγόμαστε αντί να χαράξουμε κοινό εσωτερικό αρραγές μέτωπο. Και αφού η εξωτερική πολιτική έχει μετατραπεί σε κομματική αντιπαράθεση προς άγραν ψήφων, ε, τότε όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Γιατί μπορεί το «οικόπεδο» να είναι ελληνικό, όμως για τη διαφύλαξή του πρέπει να το έχεις οχυρώσει, για να διατηρείς το δικό σου ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οπως και στον γάμο. Δεν αρκοούν το στεφάνι και το σύμβολο. Πάνω απ’ όλα είναι η σχέση. Είναι αυτή η γυναίκα, αυτός ο άντρας δικός σου; Απόδειξη!

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Νικος

Επαναλαμβάνω παλαιότερο σχόλιό μου. Απέναντι στις ξένες απειλές που δοκιμάζει η χώρα μας, ας μην επαφιόμαστε σε επισφαλείς συμμαχίες . Μην ψάχνουμε για αδελφά έθνη. Δεν έχουμε. Είναι ίσως το μόνο πράγμα στο οποίο μοιάζουμε με το Ισραήλ. Αλλά το Ισραήλ το έχει αντιληφθεί και έχει δομηθεί ανάλογα. Tριανταδύο μήνες θητεία για τους άντρες, εικοσιτέσσερεις για τις γυναίκες. Οι γυναίκες μάχιμες σε ξηρά αέρα και θάλασσα. Το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού τους είναι δικής τους παραγωγής. Διαθέτουν 5,5 % του προϋπολογισμού τους για την άμυνα και κάποτε όταν το απαιτούσαν οι περιστάσεις είχαν φτάσει και στο 30%. Η Μοσάντ συγκαταλέγεται μέσα στις τρείς καλύτερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου. Και δεν μιλάμε για στρατιωτικοποιημένη κοινωνία γιατί το κοινοβούλιο και οι θεσμοί τους λειτουργούν υποδειγματικά και πάντως καλύτερα από τα αντίστοιχα δικά μας. Οι πλούσιοι εβραίοι της διασποράς βοηθούν το κράτος του Ισραήλ σε αντίθεση με τους Έλληνες εφοπλιστές και Κροίσους του εξωτερικού που, δικαιολογημένα ή όχι, επενδύουν ελάχιστα στην Ελλάδα, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων αμφισβητούμενης ανιδιοτέλειας (καναλάρχες, πρόεδροι αθλητικών σωματίων, μεγαλοεκδότες). Σε όλα αυτά προσθέστε την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα, τη μετανάστευση των νέων, τη λειψανδρία, την διαχρονική απέχθεια έστω και για 9 μήνες θητείας, τα απαράδεκτα ποσοστά ανυπότακτων και αντιρρησιών συνείδησης, την εξίσωση της κανονικής θητείας με την εναλλακτική, την απαξίωση της έννοιας της πατρίδας και των ιδεωδών για τα οποία πολέμησαν οι πατέρες μας. Έναν αδύνατο και διαιρεμένο λαό βλέπουν Αλβανοί, Τούρκοι και Σκοπιανοί και αποθρασύνονται εναντίον μας. Μα τι νομίζουμε αλήθεια; Ότι αν μας επιτεθεί ο ''σουλτάνος'' θα έρθη μήπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Ρωσία, να πολεμήσουν αντί για μας; Κάπως έτσι χάθηκε η Κωνσταντινούπολη. Aς Ξυπνήσουμε! Ας θυμηθούμε τη στροφή στον εθνικό μας ύμνο: ''Mοναχή το δρόμο επήρες, και ξανάρθες μοναχή, δεν είν εύκολες οι θύρες, σαν η χρεία τες κουρταλεί''.

Γιάννης

Κάποτε κάποιος πρωθυπουργός είχε προτείνει την πώληση τέτοιων βραχονησίδων σε ξένους επενδυτές για να κάνουν τουριστικές μονάδες σ αυτές.Οι "προοδευτικοί" αντέδρασαν με λύσσα,μιλώντας για ξεπούλημα της χώρας.Μήπως χάθηκε τότε και για πάντα η ευκαιρία να αξιοποιηθούν και να μην αμφισβητούνται οι βραχονησίδες;

μακιςςς

δεν διαφωνώ ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι ανταγωνιστικές και να μην μένουν πίσω. Ομως πιστεύω ότι η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να τονίζει με πολύ μεγαλύτερη καθαρότητα τις διεθνείς συνθήκες που κατοχυρώνουν τις νησίδες στην ελλάδα και τη δυνατότητα της Τουρκίας να καταφύγει στα διεθνή δικαστήρια αν έχει αντιρρήσεις. Ο ισχυρότερος συγκραατείται κυρίως με νομιμότητα. Και αυτά που λέτε για το αποτέλεσμα πιθανής σύγκρουσης ισραήλ τουρκιας είναι αυθαίρετες μαγκιες καφενείου.

Νίκος

Καλά, αν μπούνε Αλβανοί σπίτι σου και σε βιάζουν, αντί να βογκάς φρόντισε να τους αναλύσεις τις επιπτώσεις που θα έχει πάνω τους η μύνηση που θα τους υποβάλεις.

ΑΚΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΔΑΝΙΚΑ......ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΣΩΣΤΑ....ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!! ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.! Η ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ....ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΑΣΑΦΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ......Η......ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ Ελληνικες ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ....ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ!! ΟΠΟΤΕ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ....ΚΑΡΦΩΣΕΣ ΣΗΜΑΙΑ? ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΟΛΕΜΑ!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΩ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΑΣΧΗΜΟ, ΝΑ ΠΙΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΜΑΤΑΊΩ!! ΑΥΤΑ.....!

νηρέας

Σχόλιο --Η Τουρκία δεν πρόκριτε να μπει στην ΕΕ Και το γνωρίζει . Αν φανταστούμε τα θαλάσσια σύνορα μας χερσαία .Θα περνούσε ,όχι . Το ίδιο είναι .Υπάρχει το πλεονέκτημα για κατάληψη νησιού χρειάζεται τριπλάσια δύναμη .Να υπηρετούν και γυναίκες στον στρατό . Πάντα είχε το μάτι της στο Αιγαίο τελευταία έγινε προκλητικότατη .Συμφωνώ με όσα γράφετε κ Δανίκα . Οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι κουράζουν τον κόσμο με τα κομματικά τερτίπια, βαρέθηκε πια .Ιδικά στην εξωτερική πολιτική

Βαγγελης

Να που γινονται και θαυματα !. Ο αριστεροστροφος Δανικας εισερχεται στην κοινη λογικη ! Τουλαχιστον με 2 απο τα τελευταια αρθρα σου εχεις καταπληξει ευχαριστα και θετικα πολυ κοσμο ! Εγω δεν εχω παρα να δηλωσω οτι αδικα σου ειχα πει οτι εισαι μονο για να ξερογλυφεσαι για καμμια πιτσιρίκα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία