markopoulos

Η Μακεδονία θα τους παρασύρει

Δημ. Μαρκόπουλος


Ήταν περίπου λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιδίωκαν να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Επρόκειτο για τη γνωστή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ως προς την προοπτική δημιουργίας ενός κόμματος τύπου Λίγκας του Βορρά. Πονηρά σκεπτόμενοι οι κυβερνητικοί θεώρησαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να δώσει συναίνεση για το όνομα της FYROM, πως σε εκείνον θα πέσει το μπαλάκι κι όχι σε αυτούς μιας και το δικό τους κοινό θα συμφωνούσε υποτίθεται με σύνθετη ονομασία erga omnes ενώ η ΝΔ θα είχε να διαχειριστεί το πιο σκληρό δεξιό κομμάτι της που διαφωνούσε και διαφωνεί με οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία.

Όπως όμως λέει και ο λαός μας "όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, πέφτεις τελικά εσύ μέσα".

Πολιτικός του μέτρου και της εγκράτειας (χαρίσματα όχι και τόσο δεδομένα σε μια Ελλάδα των άκρων) ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βιάστηκε. Δεν τσίμπησε με όσους του έλεγαν να προσέξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, να έχει στο νου του τον φιλόδοξο Ιβάν Σαββίδη ή να αναγορεύσει σε μείζονα αντίπαλο τον Φραγκούλη Φράγκο και τους Μακεδονομάχους. Προτίμησε να ταξιδέψει ο ίδιος στον βορρά, να ακούσει, να μελετήσει και τελικά να κατασταλάξει.

Συμπέρασμα του; Δεν ήταν μόνο ο μέσος Νεοδημοκράτης που δεν ήθελε μια λύση "ό,τι να είναι". Ήταν το σύνολο των ταλαιπωρημένων από την κρίση βορειοελλαδιτών που έθετε όρια στις διαπραγματεύσεις. Κομμάτια του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που ευκαιριακά στράφηκαν σε ψήφο υπέρ του Τσίπρα έλεγαν ΟΧΙ σε μια λύση όπως ο πρωθυπουργός τη σκέφτεται. Ποντιακές ενώσεις, μικρασιατικά σωματεία, ορθόδοξοι αριστεροί, η εκκλησία, διανοούμενοι, η νεολαία που δεν θέλει να συνηγορήσει σε μια νέα εθνική ήττα, ήταν που έλεγαν πως πρέπει να υπάρξει ένα όριο. Ακόμα και πιο εκσυγχρονιστικά κομμάτια της κοινωνίας θεώρησαν πως η συζήτηση είναι άκαιρη αν λάβουμε υπόψιν πως η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω οικονομικής συγκυρίας άρα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος.

Αποτέλεσμα αυτής της ζύμωσης ήταν τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη αρχικά και κατόπιν στην Αθήνα. Επρόκειτο για έναν ξεσηκωμό που αιφνιδίασε την κυβέρνηση, η οποία αντί να στοχαστεί στο τί έκανε λάθος προτίμησε να λειτουργήσει ως ΣΥΡΙΖΑ του 4%. Υποτίμησε την κοινωνική αυτή διεργασία, σνομπάρισε τις χιλιάδες Ελλήνων που βγήκαν να διατρανώσουν την επιλογή τους και μίζερα, αντί να παραδεχθεί το λάθος της μετρούσε λάθος το πόσες χιλιάδες ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους. Αυτή η υπεραντίδραση συνεχίζεται και σήμερα με την προσπάθεια του πρωθυπουργού να καταδείξει ως "ακραίους" όσους διαφωνούν μαζί του κι ως προοδευτικούς εκείνους που θέλουν λύση στο Σκοπιανό "εδώ και τώρα". Ίσως και με αυτή την πολιτική ιδιοτέλεια μάλιστα να επισκέφθηκε τον Γιάννη Μπουτάρη κι όχι τόσο με τη διάθεση συμπαράστασης στο πρόσωπο του για την αδικαιολόγητη εις βάρος του πρόσφατη επίθεση.

Το δεύτερο λάθος της κυβέρνησης ήταν η εν κρυπτώ διαπραγμάτευση Κοτζιά για την περίφημη πλέον "Μακεδονία του Ίλιντεν". Όλοι κατανοούν πως όντως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συζητούσε σοβαρά μια τέτοια προοπτική και πως η αδιάβαστη - ως συνήθως - κυβέρνηση του καλοέβλεπε μια τέτοια εξέλιξη. Η άμεση αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βούλιαξε αυτό το σενάριο όμως η ρετσινιά έμεινε. Κάποιοι θέλησαν να δώσουν μια απαράδεκτη λύση με αλυτρωτικά χαρακτηριστικά και με μήτρα της τον Μακεδονισμό των αρχών του 20ου αιώνα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών λοιπόν είναι η βύθιση του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουν. Το κυβερνών κόμμα δημοσκοπικά βρίσκεται στα τάρταρα στην Ελλάδα από τη Θεσσαλία και πάνω. Κάποιοι μάλιστα δημοσκόποι του Μαξίμου παραδέχονται πως οι αναλύσεις τους ήσαν άστοχες και πως πλέον η φθορά είναι μεγάλη. Εμείς θα προσθέσουμε μάλιστα πως πρόκειται για δρόμο χωρίς επιστροφή μιας και οποιαδήποτε κωλοτούμπα να γίνει, όσο πατριώτης και να το παίξει ο Αλέξης Τσίπρας ο μουντζούρης των μυστικών του διαπραγματεύσεων θα είναι τέτοιος που θα του κοστίσει σημαντικές απώλειες. Και αυτή η φθορά είναι που εμποδίζει τον κ. Τσίπρα από το να επιλέξει προσφυγή στην κάλπη το φθινόπωρο. Γιατί γνωρίζει πως η Μακεδονία θα τον εκδικηθεί για όσα σχεδίαζε για αυτή, χωρίς αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ (57)

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ FYROM Ο ΕΞΟΧΟΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΜΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ

GEORGIA.

Κύριε Δημήτρη λίγη σημασία έχει για τον Έλληνα άνεργο και άστεγο το πώς θα λέγεται η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Είναι κάτι που ο Τσίπρας φρόντισε να περάσει σχεδόν έν κρυπτώ.Ποντάρει στα τεράστια καθημερινά προβλήματα επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών, στον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ φυσικά και στην νόμιμη χρήση του μπάφου.Έτσι αυτός με τον Κοτζιά και τον Καμμένο υπογράφουν την επόμενη Ελληνική τραγωδία.Ή Ελλάδα με τον Τσίπρα και τον Καμμένο είναι μιά ανυπόλυπτη και φτωχοπμπινεδιάρικη χώρα.

Alex

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω πάλι: Είμαστε ίσως το μοναδικό Έθνος το οποίο πολεμάει ενάντια στην ίδια την κυβέρνησή του. Παγκόσμιο φαινόμενο...

Μάλλον θα είναι, γιατί η κυβέρνηση είναι για ζήτω!

Ζήτω που καήκαμε με αυτούς που μας κυβερνάνε!

Εγώ...

...πάντως κράτησα μια κόπια του άρθρου σου. Να δούμε ποιος θα φορέσει τη ρόμπα...

Ιβανοης

Δηλαδή Κύριε, αν έρθει στη Βουλή κάποια από τις σύνθετες ονομασίες που προτείνονται η νδ δε θα ψηφίσει; Δε θα εκτεθεί κι αυτή στα μάτια των Μακεδόνων; Θέλει ή δε θέλει λύση; Ποια είναι τέλος πάντων η θέση της; Πολύ εύκολα συμπεράσματα βγάζετε για τις διαθέσεις των βορειοελλαδιτων.

Γιάννης

Καλέ μου κύριε δεν καταλαβαίνεις ότι ο τσίπρας είναι το παιδί για τα θελήματα????? Αυτό που θα έρθει θα είναι " καλαμπούρι" και βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου γιατί απλά θα συμφωνήσουν στο όνομα και για τα υπόλοιπα θα έχεις να λαμβάνεις........ Θα τρίβεις τα ματάκια σου!!!!!!!

Το μυαλό σου και μια λίρα.

Το ότι θέλει λύση, αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί αυτήν που βαίνει εις βάρος της Ελλάδας. Έχεις διαβάσει πουθενά εσύ ότι με την ονομασία παύει κάθε αλυτρωτική διάθεση των Σκοπιανών? Δηλώσανε κάτι τέτοιο? Μα καλά, υπό την επήρεια σίσα το έγραψες αυτό? Ελπίζω να μην ψηφίζεις κι έτσι.

MARINA.

Τα ξεπούλησαν όλα οι προδότες της κυβέρνησης κύριε Μαρκόπουλε.Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς, το Αιγαίο στους Τούρκους, την Ελληνική οικονομία στους ξένους τοκογλύφους, την Ελληνική κοινωνία στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.Εκλογές και κυβερνητική αλλαγή τώρα για να σώσουμε ότι ακόμα σώζεται.Μετά τους Τσίπρα, Καμμένο ολόκληρη η χώρα θα έχει αλλάξει όνομα και όχι μόνο η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Ή Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015 ζεί τον χειρότερο εφιάλτη της,

Συριζα:Μισελληνες χωριςμασκες πλεον

Αφ οτου οι Μισελληνες Εθνομηδενισυες του 4% ανελαβαν τη διακυβερνηση της πατριδας Μας..ειναι αδιαλλειπτες οι εσχατες προδοσιες καθως και η πνευματικη κι ηθικη σηψη- καταστροφη της χωρας Μας ...διαρκης και ταχιστη. Απο το 2015 μοιαζει να σταματησε ο χρονος. Περιμενουμε να μας ξυπνησει καποιος και να μας πει πως...: Εχουμε επιτελους βγει απ αυτον τον βουρκο ,τον βορβορο και την πυωδη, μιαρη και βδελυγματικη αρρωστια που εκκρινει η αιμοδιψής Λερναια Υδρα της αριστερης ιδεοληψιας.

SPARTA.

Κύριε Μαρκόπουλε μας κυβερνάει μιά χούντα από ανθέλληνες και καραγκιόζηδες.Ή σάπια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια πορωμένη ανθελληνική εχθρική κυβέρνηση, που μισεί τον Ελληνικό λαό και την χώρα, Το τσογλάνι που δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή και έκανε καταλήψεις και απεργίες με τα χρήματα του χουντικού πατέρα του, ξεπουλάει γιατί δεν πονάει τίποτα.Για κάποιον που δεν έχει δουλέψει και δεν έχει ματώσει για την Ελλάδα δεν τον νοιάζει τίποτα.Ούτε για το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ούτε για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, ούτε για τον Ελληνικό λαό που καθημερινά τον ξεπουλάει στην Μέρκελ και στον Τράμπ.Το δίδυμο Τσίπρα, Καμμένου είναι η καταστροφή χωρίς όρια.Τα ρήμαξαν όλα για να νέμονται την εξουσία δύο άθλιοι και ξεφυλισμένοι δοτοί υπάλληλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Το ξεπούλημα της Ελληνικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα είναι το τέλος του Έλληνα Μαδούρο και του ευτραφή προδότη συγκυβερνήτη του. Ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι Ελληνική ότι και να σύρεται να υπογράφει πίσω από κλειστές πόρτες και σε Λέσχες ο Αμερικανόφιλος Κοτζιάς και ο δουλοπρεπής Τσίπρας.

Sakis

Την υπόθεση της Μακεδονίας δεν θα την θυμάται κανείς σε 10 χρόνια.

Θα θελεs

αλλα ετσι οπωs η υποθεση δεν ξεxαστηκε τα τελευταια 20 xρονια, ετσι δε θα ξεxαστει και τα επομενα 20. Οπωs επισηs δε θα ξεxαστει και ποιοι ειναι υπευθυνοι για οποιαδηποτε υποxωρηση πανω στο θεμα απο τη μερια τηs Ελλαδαs. Το κελι περιμενει να τουs φιλοξενησει για την υπολοιπη ζωη τουs. Και εννοειται πωs οι ψηφοφοροι (κυριωs απο το ελληνικο γεωγραφικο διαμερισμα που λεγεται Μακεδονια) ανυπονομουν να αποδειξουν ποσο καλα εxουν προθεση να το θυμουνται. Και με την ευκαιρια, κανε μια παυση απο το ενα σxολιο στο αλλο. Καλα τα εξηνταλεπτακια για καθε σxολιο αλλα κρατα και λιγακι τα προσxηματα.Θα νομιζει κανει πωs εισαι ξελιγωμενοs για παραδακι.

SPARTA.

Κανένας εφήμερος πολιτικός είτε αυτός λέγεται Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Τζέφρυ Μινέικο Παπάνδρέου και Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούν να πείσουν τον Ελληνικό λαό να παραγράψει την ιστορία του.Ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είναι Ελληνική και η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες, είτε το θέλουν ο Τσιπρας και ο Καμμένος, είτε όχι.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ προδότες Έλληνες πολιτικοί.

Sakis

Δεν θα γίνει τίποτα και όλοι, πλην της Ελλάδας, θα εξακολουθούν να ονομάζουν Μακεδονία τα Σκόπια. Όλα για το θεαθήναι γίνονται. Εξάλλου, ποιος θα θυμάται το Σκοπιανό μετά από 10 χρόνια;

Ομολογία της συντριβής του σύριζα, από την φιλοσυριζαία εταιρία δημοσκοπήσεων Public Issue,...

(Πρόκειται για τα στοιχεία της μηνιαίας τακτικής δημοσκόπησης και αφορούν τον Μάϊο 2018). "Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση οι πολίτες σε ποσοστό 86% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για την οικονομική τους κατάσταση Την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται και παγιώνεται για την κυβέρνηση στην κοινή γνώμη αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue. Όπως προκύπτει, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά αυτές θα τις κερδίσει η ΝΔ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%. Το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ το 55% περιμένει χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση. Όλα τα παραπάνω «αντικατοπτρίζονται» και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 8% Οι πολίτες παράλληλα σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται".

ΝΙΚΟΣ

ο Χριστός και η Παναγία. Τι κείμενο σεντόνι είναι αυτό; Πόση αποχαύνωση και πόσης έκτασης παραλήρημα. Εντάξει, θα κερδίσει η ΝΔ αν είναι να μας πάθεις τίποτα στα καλά καθούμενα..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία