Ασπρόπυργος, Lockdown και COVID-19
alexandros-mylwnas

Αλέξανδρος Μυλωνάς

Ασπρόπυργος, Lockdown και COVID-19

Τις τελευταίες ημέρες, η ραγδαία αυξητική τάση των κρουσμάτων COVID-19, στην Δυτική  Αττική και ειδικά στο θρίασιο πεδίο (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μανδρα- Ειδύλλια) οδήγησε την κυβέρνηση κατόπιν υπόδειξης των ειδικών σε σκληρό lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα

Οι λόγοι του αυξημένου ιικού φορτίου, γνωστοί έως αναμενόμενοι για όποιον μπορεί να «διαβάσει» ψύχραιμα τις καταστάσεις.

Καθημερινά, επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή, πάνω από 10000 εργαζόμενοι από κάθε γωνία της Αττικης.

Πέριξ του Αστικού ιστού, διαμένουν - ανα ομάδες σε αγροικίες- πολλοί μετανάστες που απασχολούνται στις δεκάδες επιχειρήσεις. (οι οποίες, αρκετές φορές, δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα).

Στα διοικητικά όρια του Ασπροπύργου υπάρχουν, τουλάχιστον 2 καταυλισμοί σκηνιτών ρομά, (που βρίσκονται σε καταπατημένες εκτάσεις) που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες χωρίς καμία υγειονομική προστασία.

Τέλος, όπως συμβάινει εξάλλου και σε όλη την χώρα και παρόλη την ενημέρωση με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, υπάρχει αξιοσημείωτη μερίδα παραπληροφορημένων πολιτών που θεωρούν πως ο κορονοιος είναι μια απλή γρίπη και τίποτα παραπάνω.

Οι λόγοι αυτοί,συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα, που ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί και να επιφέρει τα σκληρά μέτρα την κυβέρνησης, που όλοι ελπίζουμε να φέρουν αποτελέσματα και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και υγιείς στην κανονικότητά μας.

Με την θεσμική μου ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου Δ. Ασπροπύργου αλλά και του ενεργού επαγγελματία ως πρόεδρου του Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου, αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία, απευθύνω έκκληση - παρότρυνση στα ΜΜΕ, όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζεται η περιοχή και οι κάτοικοί της στα πλαίσια της ενημέρωσης για τον κορονοιο.

Το Θριασιο πεδίο με τις τόσες βιομηχανίες αποτελεί τον πυλώνα της οικονομίας της χώρας. Οι κάτοικοί του, άνθρωποι εργατικοί και περήφανοι απαιτούν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση τον δέοντα σεβασμό.

Σε κάθε περίπτωση, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και η περιβαλλοντική υποβάθμιση του θριασίου ΔΕΝ σημαίνει πως έδω κατοικούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κλείσιμο
Στην περιοχή, που η υπόλοιπη Αττική τοποθετεί ότι της περισσεύει, υπάρχουν άνθρωποι υπεύθυνοι, αξιοπρεπείς και ευσυνειδητοι, με ενσυναισθηση κατα πλειοψηφία, που δε μπορεί να αναγάγονται, ως ανώριμοι κ αδιάφοροι..

Πολίτες ίσοι με όλους τους άλλους.

Άνθρωποι με Α κεφαλαίο.

Ίσως είναι λοιπόν ευκαιρία, μιας και τα φώτα είναι στραμμένα σε εμάς ( έστω και για τον λόγο της καραντίνας) να αναδειχτούν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής, ο αγώνας των ανθρώπων της και η αξιοπρέπεια και υπομονή που αντιμετωπίζουν μια ούτως η αλλιώς δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Κλείνοντας, προτρέπω άπαντες να τηρήσουν τα όποια μέτρα ώστε να βγούμε αλώβητοι μια ώρα γρηγορότερα από το lockdown.

Η πανδημία αργα ή γρήγορα θα υποχωρήσει.

Ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής για μια καλυτερη ποιότητας ζωής θα συνεχίζεται.

* Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς είναι Δημοτικός Συμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης «Ασπρόπυργος ΜΠΡΟΣΤΑ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ