Κορωνοϊός - Υδροξυχλωροκίνη: Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι αποτελεσματική

Κορωνοϊός - Υδροξυχλωροκίνη: Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι αποτελεσματική

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 1.061 ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό έλαβαν για διάστημα τουλάχιστον τριών ημερών τη θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη - Μετά την πάροδο δέκα ημερών, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 91,7%) είχαν μηδενικό ιικό φορτίο

lab_main
Η χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του κορωνοϊού βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας συζήτησης.

Το ερευνητικό ινστιτούτο του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ, στη Μασσαλία, έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του Διαδικτύου, τη σύνοψη μιας νέας μελέτης για τα πλεονεκτήματα της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, η μεθοδολογία της οποίας προκάλεσε αμέσως νέες επικρίσεις από τους συναδέλφους του στον ιατρικό κόσμο.

«Η υδροξυχλωροκίνη (παράγωγο της χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ελονοσίας) σε συνδυασμό με την αζιθρομυκίνη (σ.σ. είδος αντιβιοτικού) χορηγούμενη αμέσως μετά τη διάγνωση, είναι μια αποτελεσματική και ακίνδυνη θεραπεία για την Covid-19» αναφέρεται στο συμπέρασμα της προδημοσίευσης.

Η μελέτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος επισκέφθηκε το ινστιτούτο του καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 1.061 ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό έλαβαν για διάστημα «τουλάχιστον τριών ημερών» αυτή τη θεραπεία που προωθείται από τον ειδικό στις λοιμώδεις ασθένειες καθηγητή Ραούλτ.

Μετά την πάροδο 10 ημερών, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 91,7%) είχαν μηδενικό ιικό φορτίο, δηλαδή δεν εντοπιζόταν πλέον ο κορωνοϊός στα δείγματα που ελήφθησαν. Πέντε από τους ασθενείς, ηλικίας από 74 έως 95 ετών, (ποσοστό 0,5%) πέθαναν. Το ποσοστό αυτό είναι «σημαντικά χαμηλότερο» σε σύγκριση με εκείνο των ασθενών που λαμβάνουν διαφορετικές θεραπείες», διαβεβαιώνει ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι «δεν παρατηρήθηκε καμία καρδιακή τοξικότητα».

Κλείσιμο
Το πλήρες κείμενο της μελέτης δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

«Δυστυχώς, λόγω της απουσίας συγκριτικού δείγματος (σ.σ. ομάδας ελέγχου, ασθενών που λαμβάνουν ψευδοφάρμακο) είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξέρουμε αν η θεραπεία είναι αποτελεσματική ή όχι», εξήγησε ο Αρνό Φοντανέ, επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Πενήντα κρούσματα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: Τέλος οι λαϊκές για 14 ημέρες στη Θεσσαλία

Κορωνοϊός - Βενεζουέλα: Το πάρτι των «Μαδουρόπαιδων» με sex, drugs και Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης