Κορωνοϊός: Πότε η Ευρώπη θα αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης»;

Κορωνοϊός: Πότε η Ευρώπη θα αποκτήσει την «ανοσία της αγέλης»;

Επιστήμονες στην «Ουχάν της Γερμανίας» πιστεύουν ότι δεν είμαστε πολύ μακριά

Germaniakoronoios
Η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι κοντά στην «ανοσία της αγέλης» αφού ήδη το 15% των πολιτών έχει αναπτύξει αντισώματα του Covid- 19, υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες που έχουν μετατρέψει σε εργαστήριο την πόλη Χάινσμπεργκ, την επονομαζόμενη ως «Ουχάν της Γερμανίας».

Κανένα άλλο μέρος στη Γερμανία δεν ήταν τόσο μολυσμένο με τον κορωνοϊό όσο το Χάινσμπεργκ που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας. Κυρίως όμως μία κοινότητα του Χάινσμπεργκ, το Γκάνγκελτ, με 12.529 κατοίκους. Σε μία καρναβαλική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, ο ιός μόλυνε αρκετούς πολίτες .

Χθες ομάδες του Πανεπιστημίου της Βόννης παρουσίασαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης τους σε 600 κατοίκους του Γκάνγκελτ, παρουσία του πρωθυπουργού του κρατιδίου Άρμιν Λάσετ, από διαγνωστικά τεστ για τεστ αντισωμάτων.

Τα αποτελέσματα, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς. Σπαν, θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την άρση των μέτρων.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Χέντρικ Στρέεκ, το 2% του πληθυσμού βρέθηκε θετικό στον ιό, ωστόσο, το 15% παρουσίασε ανοσία αναπτύσσοντας αντισώματα.

Η θνητότητα στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι 0,37%, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα είναι 5,3 φορές παραπάνω. Αυτό δείχνει ότι σε μια χώρα με τόσα τεστ, ένα μέρος του πληθυσμού χωρίς συμπτώματα δεν έχει καταγραφεί.

Κλείσιμο
Ο Χέντρικ Στρέεκ είπε ότι με 15% ανοσία στον ιό, η διαδικασία της «ανοσίας της αγέλης» στο Χάινσμπεργκ έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά ο συνάδελφός του Γκίντερ Χάρτμαν ανέφερε ότι η κοινότητα θα είναι πλήρως προστατευμένη με μια ανοσία 70%.


Ειδήσεις σήμερα:


Κλειστά σχολεία έως τις 10 Μαΐου

Kορωνοϊός: Eπιστήμονες θυμίζουν... αστροναύτες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν - Δείτε φωτογραφίες

Κορωνοϊός - Ισπανία: Παραθαλάσσιες πόλεις οχυρώνονται για να εμποδίσουν την άφιξη τουριστών

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης