Kορωνοϊός: Eπιστήμονες θυμίζουν... αστροναύτες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν - Δείτε φωτογραφίες

Kορωνοϊός: Eπιστήμονες θυμίζουν... αστροναύτες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν - Δείτε φωτογραφίες

Η βρετανική κυβέρνηση δεν αποκλείει ότι από εκεί μπορεί να «απέδρασε» ο ιός, όπως γράφει η εφημερίδα Mail

guhan12
Ντυμένοι σαν αστροναύτες, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας στην κινεζική πόλη Ουχάν -απ΄όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του Covid-19- δουλεύουν στο εργαστήριο που διαθέτει 1.500 στελέχη θανατηφόρων ιών, με ειδίκευση σε αυτούς που είναι φορείς οι νυχτερίδες.

Οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» (έχουν τραβηχτεί το 2015 και το 2017) δείχνουν τους επιστήμονες να φορούν προστατευτικές στολές και ειδικές κάσκες που καλύπτουν το κεφάλι.

fuhan3


Παράλληλα, οι φωτογραφίες δίνουν μία γεύση στην διεθνή κοινότητα για τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν όσοι εργάζονται στο Ινστιτούτο.

Η επίσημη λειτουργία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 αφότου πέρασε όλα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας. Χρειάστηκαν 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο ενώ οι Γάλλοι βοήθησαν στον σχεδιασμό του τετραώροφου κτιρίου.

Κλείσιμο
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να ιδρύσουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μετά την επιδημία του SARS (2002- 2003), που είχε προκαλέσει το θάνατο 775 ανθρώπων και πάνω από οκτώ χιλιάδες κρούσματα παγκοσμίως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

guhan4


Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, ο κορωνοϊός θα μπορούσε να έχει αποδράσει από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας, κάτι που δεν αποκλείει και η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Mail».

Αν και η πλειοψηφία των επιστημόνων απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι ο ιός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από άγρια ζώα σε υπαίθρια αγορά της κινεζικής πόλης, ένας μέλος της Cobra, της βρετανικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον Μπόρις Τζόνσον, δηλώνει ότι, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες δεν αμφισβητούν ότι ο ιός είναι «ζωονόσος» - δεν αποκλείεται να έχει εξαπλωθεί μολύνοντας τον άνθρωπο μετά από διαρροή σε εργαστήριο της Ουχάν.

guhan5


Με βάση το κυριακάτικο βρετανικό δημοσίευμα, το μέλος της Cobra, το οποίο λαμβάνει λεπτομερείς διαβαθμισμένες πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, άφησε να να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ότι ο ιός μπορεί να έχει αποδράσει από εργαστήριο στην κινεζική πόλη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έως τις 10 Μαΐου κλειστά τα σχολεία

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 2.286 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις την Πέμπτη

Καιρός στην Αθήνα: Θα αγγίξει τους 20 βαθμούς ο υδράργυρος - Δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης