Ντυμένοι σαν αστροναύτες, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας στην κινεζική πόλη Ουχάν-απ΄όπου ξεκίνησε η εξάπλωση τουCovid-19- δουλεύουν στο εργαστήριο που διαθέτει 1.500 στελέχη θανατηφόρων ιών, με ειδίκευση σε αυτούς που είναι φορείς οι νυχτερίδες.
Οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» (έχουν τραβηχτεί το 2015 και το 2017) δείχνουν τους επιστήμονες να φορούν προστατευτικές στολές και ειδικές κάσκες που καλύπτουν το κεφάλι.
Παράλληλα, οι φωτογραφίες δίνουν μία γεύση στην διεθνή κοινότητα για τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν όσοι εργάζονται στο Ινστιτούτο.
Η επίσημη λειτουργία του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 αφότου πέρασε όλα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας. Χρειάστηκαν 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί το έργο ενώ οι Γάλλοι βοήθησαν στον σχεδιασμό του τετραώροφου κτιρίου.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποφάσισαν να ιδρύσουν το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν μετά την επιδημία του SARS (2002- 2003), που είχε προκαλέσει το θάνατο 775 ανθρώπων και πάνω από οκτώ χιλιάδες κρούσματα παγκοσμίως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας, ο κορωνοϊός θα μπορούσε να έχει αποδράσει από το εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας, κάτι που δεν αποκλείει και η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Mail».
Αν και η πλειοψηφία των επιστημόνων απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι ο ιός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από άγρια ζώα σε υπαίθρια αγορά της κινεζικής πόλης, ένας μέλος της Cobra, της βρετανικής επιτροπής έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον Μπόρις Τζόνσον, δηλώνει ότι, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες δεν αμφισβητούν ότι ο ιός είναι «ζωονόσος» - δεν αποκλείεται να έχει εξαπλωθεί μολύνοντας τον άνθρωπο μετά από διαρροή σε εργαστήριο της Ουχάν.
Με βάση το κυριακάτικο βρετανικό δημοσίευμα, το μέλος της Cobra, το οποίο λαμβάνει λεπτομερείς διαβαθμισμένες πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, άφησε να να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ότι ο ιός μπορεί να έχει αποδράσει από εργαστήριο στην κινεζική πόλη.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.