Κορωνοϊός - Τραμπ: Δεν παρακολουθούν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφοι γνωστών ΜΜΕ

Κορωνοϊός - Τραμπ: Δεν παρακολουθούν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δημοσιογράφοι γνωστών ΜΜΕ

Το CNN, το MSNBC όπως και το Fox News στέλνουν δημοσιογράφους στο καθημερινό briefing του προέδρου των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό

donald54
Κενές είναι πολλές θέσεις διαπιστευμένων δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο στην διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του προέδρου Τραμπ για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Υπάρχουν αμερικανικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία, όπως ισχυρίζονται, δεν μποϊκοτάρουν την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση αλλά προτιμούν να μην παρίστανται για δύο λόγους:

Κατ΄αρχήν οι δημοσιογράφοι ανησυχούν ιδιαίτερα ότι μπορεί να κολλήσουν τον ιό. Για τον λόγο αυτό, οι δημοσιογράφοι της «Washington Post», των «New York Times» και του δικτύου CNBC επέλεξαν να παραμείνουν μακριά από τo καθημερινό briefing του προέδρου.

Ο δεύτερος λόγος που επικαλούνται είναι ότι, πολλά από τα νέα στοιχεία που ανακοινώνει, είναι άνευ σημασίας.

Και τα τρία αμερικανικά ΜΜΕ σταμάτησαν να στέλνουν τους δημοσιογράφους τους στις ενημερώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.
Οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται είτε στον Κήπο των Ρόδων, είτε στο συνεδριακό χώρο «James West Brady» στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Κλείσιμο
Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι, δύο ανταποκριτές του Λευκού Οίκου είναι ύποπτα κρούσματα του Covid- 19 (το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο ένας εξ αυτών βγήκε αρνητικό την Τρίτη), σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του δικτύου «ABC», Τζόναθαν Καρλ, πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση των «New York Times», ξεκαθάρισε ότι έχει αποσύρει όλους τους δημοσιογράφους της από το καθημερινό briefing , τόσο για λόγους υγείας όσο και για τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα οποία θεωρούν άνευ λόγου και ουσίας.

«Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να παρακολουθούν μέσω τηλεόρασης τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρουν αυτά που αξίζουν τον κόπο», όπως αναφέρει η διεύθυνση της εφημερίδας.

Η στάση των New York Times είναι αξιοσημείωτη από πολλές απόψεις. Είναι σχεδόν πρωτάκουστο για ένα κορυφαίο ειδησεογραφικό μέσο να μην στέλνει δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου. Είναι επίσης ασυνήθιστο σε συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου, να μην ανακοινώνονται στοιχεία άξια λόγου, όπως θεωρούν τα τρία αμερικανικά ΜΜΕ που δεν παρίστανται στα briefings.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι δημοσιογράφοι που του προσάπτουν ότι έχει μετατρέψει τις συνεντεύξεις Τύπου σε εκστρατεία επανεκλογής του.

Ωστόσο, το CNN, το MSNBC όπως και το Fox News θα συνεχίζουν να στέλνουν δημοσιογράφους στο καθημερινό briefing του προέδρου των ΗΠΑ.

Eιδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Πάνω από 120 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κορωνοϊός: 53 οι νεκροί - Κατέληξε και 90χρονη από την Χρυσή Καστοριάς

Κορωνοϊός: Oδηγίες για βρέφη, παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης