Κορωνοϊός: Μελέτες για θεραπεία με σκεύασμα κατά του AIDS και αντιφλεγμονώδη ουσία

Κορωνοϊός: Μελέτες για θεραπεία με σκεύασμα κατά του AIDS και αντιφλεγμονώδη ουσία

Βρετανοί επιστήμονες μελετούν την πιθανή συμβολή ενός σκευάσματος για τον ιό HIV κι ενός στεροειδούς, ενώ στον Καναδά εξετάζουν κλινικά την πιθανή χρήση μίας αντιφλεγμονώδους ουσίας στη μάχη του κορωνοίού

EMBOLIA-ARTHROU
Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες των επιστημόνων ώστε να βρεθεί αποτελεσματικότερη θεραπεία των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, εν αναμονή της ανάπτυξης του εμβολίου.

Βρετανοί επιστήμονες μελετούν την πιθανή συμβολή ενός σκευάσματος για τον ιό HIV κι ενός στεροειδούς, ενώ στον Καναδά εξετάζουν κλινικά την πιθανή χρήση μίας αντιφλεγμονώδους ουσίας - της κολχικίνης - για την αντιμετώπιση των πνευμονικών επιπλοκών και των θανάτων από τη νόσο.

Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Βρετανία, ξεκίνησε η κλινική δοκιμή στους πρώτους ασθενείς, που επιλέγησαν μέσα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το AbbVie's Kaletra - έναν συνδυασμό λοπιναβίρης και ριτοναβίρης - ,που συνήθως χρησιμοποιείαι στην καταπολέμηση του AIDS και του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως είναι δυνατόν κάποια από τα υπάρχοντα φάρμακα να αποδειχθούν ευεργετικά στη μάχη κατά του κοωνοϊού, χωρίς η αποτελεσματικότητά τους να είναι και εγγυημένη.

Την ίδια στιγμή, Καναδοί ερευνητές δημοσίευσαν μελέτη για τη χρήση της αντιφλεγμονώδους κολχικίνης για την αντιμετώπιση των σοβαρών πνευμονικών επιπλοκών, που οδηγούν και σε θάνατο, που προκαλεί ο κορωνοϊός κι είναι γνωστές ως «φλεγμονώδης καταιγίδα», θεωρώντας πως «θα μπορούσε να μειώσει αυτές τις επιπλοκές, αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το κέντρο ερευνών του Ινστιτούτου Καρδιολογίας του Μόντρεαλ.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ζαν-Κλοντ Ταρντίφ, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία Radio Canada, ευελπιστεί ότι σε τρεις μήνες θα έχει τα αποτελέσματα της έρευνας, την οποία εμπνεύσθηκε διαπιστώνοντας την ανθεκτικότητα που έχουν τα παιδιά στην ασθένεια.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Κύπρος: Επιπλέον 21 κρούσματα σήμερα – Στα 154 συνολικά

Κορωνοϊός - ξενοδοχεία: Τι προτείνει το υπουργείο Τουρισμού για τις ακυρώσεις στις κρατήσεις

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν διαγνωστώ με τον ιό;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης