Κορωνοϊός: Ο Μακρόν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ

Κορωνοϊός: Ο Μακρόν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα έκτακτα μέτρα της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποδεσμεύει 750 δισεκατομμύρια ευρώ - «Τα νέα μέτρα να δείξουν ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας - Αρνητικός στον ιό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας - Η Ρώμη χαιρετίζει το έκτακτο σχέδιο της ΕΚΤ

makron
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την πλήρη στήριξή του στα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με στόχο να βοηθήσει την ευρωζώνη να αντιμετωπίσει την κρίση που έχει προκληθεί από την επιδημία του κορωνοϊού.

«Πλήρης στήριξη στα έκτακτα μέτρα που έλαβε σήμερα το βράδυ η ΕΚΤ. Τώρα εναπόκειται σε εμάς, τα ευρωπαϊκά κράτη, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων μέσω των δημοσιονομικών μας παρεμβάσεων και να επιδείξουμε μεγαλύτερη δημοσιονομική αλληλεγγύη στην καρδιά της ευρωζώνης», έγραψε ο Μακρόν στο Twitter.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποδεσμεύει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την επαναγορά δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, μια ένεση ρευστότητας για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Αλτμάιερ: «Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ θα πρέπει να δείξουν ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση»

Τα πρόσφατα νομισματικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την τόνωση της οικονομίας ελπίζουμε πως θα δείξουν στις αγορές ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει την κρίση με τον νέο κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

"Ελπίζω ότι τα μέτρα αυτά θα καταστήσουν επίσης σαφές στα χρηματιστήρια, στις αγορές σήμερα ότι η Ευρώπη θα προστατεύσει τα συμφέροντά της και ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει αυτήν την κρίση", δήλωσε ο Αλτμάιερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Αρνητικός στον ιό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Αρνητικό ήταν το τεστ για τον νέο κορωνοϊό στο οποίο υπεβλήθη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα.

Ο Σολτς προσθέτει σε μήνυμά του στο Twitter ότι το κρυολόγημα που έχει παρουσιάσει υποχωρεί σιγά-σιγά και ότι θα μετάσχει σε συζητήσεις στο γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σήμερα.

"Η #corona κρίση μας προκαλεί όλους - μαζί μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Η χώρα μας μπορεί να το κάνει", σημείωσε ο Σολτς.

Η Ρώμη χαιρετίζει το έκτακτο σχέδιο της ΕΚΤ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε χαιρέτισε σήμερα το έκτακτο σχέδιο ύψους 750 δισεκ. ευρώ που παρουσιάστηκε τη νύχτα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία.

«Η Ευρώπη χτυπά! Δυνατά, ηχηρά, προσαρμοσμένη στη σοβαρότητα της υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουμε και του οικονομικού σοκ που ακολουθεί», έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Κλείσιμο

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 8 νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία - Τα τρία πρώτα εντοπίστηκαν στον Μαυρίκιο

Κορωνοϊός και αγορές: Σοκάρουν οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία

Καθηγητής του Yale για τον κορωνοϊό: Αυτός ο ιός είναι δύσκολο να ξεκλειδώσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης