Κορωνοϊός στην Ισπανία: Σοπράνο τραγουδά από το μπαλκόνι της μέσα στη νύχτα και συγκινεί

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Σοπράνο τραγουδά από το μπαλκόνι της μέσα στη νύχτα και συγκινεί

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Με τη μαγευτική φωνή της θα δίνει κάθε νύχτα θάρρος στους συμπολίτες της, που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους

ispanida-soprano
Συγκίνηση προκάλεσε στη Βαρκελώνη μια ταλαντούχα σοπράνο, η οποία τραγούδησε από το παράθυρό της και έδωσε θάρρος με την υπέροχη φωνή της σε εκατοντάδες Ισπανούς, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού που πλήττει σφοδρά τη χώρα τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει μάλιστα το σχετικό βίντεο με τη μαγευτική σκηνή και τις αντιδράσεις του κόσμου, η σοπράνο Μπεγκόνα Αλμπέρντι τραγούδησε πρόσφατα από το διαμέρισμά της σε γειτονιά της Βαρκελώνης και υποσχέθηκε στους γείτονές της να τους χαρίζει ένα τραγούδι κάθε βράδυ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 56χρονη βρίσκεται σε καραντίνα με τον σύζυγό της τις τελευταίες μέρες, μετά την επιβολή δραστικών μέτρων σε όλες τις ισπανικές πόλεις που ουσιαστικά έθεσαν την χώρα σε απόλυτο lockdown.

La soprano Begoña Alberdi rinde homenaje a los sanitarios desde su balcón


H δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου (πλέον πλησιάζουν τις 15.000) αλλά και των νεκρών από τον κορωνοϊό (πάνω από 600) έχει καταφέρει πλήγμα στο ηθικό των Ισπανών, που πλέον (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) περνούν την μέρα τους κλεισμένοι σπίτι. Πολλοί κάτοικοι της χώρας προχωρούν σε δράσεις προκειμένου να εμψυχώσουν τους συνανθρώπους τους. Η χαρισματική Αλμπέρντι ένιωσε ένα βράδυ την ανάγκη να τραγουδήσει, συμβάλλοντας με τον δικό της «όπλο» (τη φωνή της) σε αυτήν την προσπάθεια.

«Ήταν 8 το βράδυ και οι γείτονες χειροκρότησαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ήταν τόσο συγκινητικό που ο κόσμος προχώρησε σε αυτήν την συλλογική ενέργεια για να τους ευχαριστήσει. Με συγκίνησε αυτή η χειρονομία και σκέφτηκα ότι ζούμε σε έναν πολύ όμορφο κόσμο. Μου ήρθε να τραγουδήσω και ο σύζυγός μου μού είπε κάντο. Έτσι άρχισα να τραγουδάω», ανέφερε η 56χρονη σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύντομα βιντεάκια με το τραγούδι της άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media και, βλέποντας την απήχηση, η σοπράνο με την 30ετή  καριέρα αποφάσισε να συνεχίζει να χαρίζει από ένα τραγούδι στους συμπολίτες της κάθε βράδυ.

«Τώρα είναι η ώρα να μείνουμε σπίτι. Θα έχουμε χρόνο να κάνουμε βόλτες και να φυσιολογικές δραστηριότητες αργότερα. Η ζωή μας δίνει ένα μάθημα, ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως κοινωνία με συλλογική προσπάθεια», συμπληρώνει η Αλμπέρντι.

Δείτε ένα ακόμη βίντεο από το τραγούδι της

Begoña Alberdi, la soprano que ameniza el confinamiento del Covid-19

Κλείσιμο
Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: Υπέροχο βίντεο από μπαλκόνι της Ισπανίας - Γείτονες τραγουδούν μαζί και τους χειροκροτά όλη η γειτονιά

Κορωνοϊός - Ισπανία: Ο Σάντσεθ προβλέπει συρρίκνωση της οικονομίας

Κορωνοϊός: Ισπανός γυμναστής κρατάει σε φόρμα τους γείτονές του... από την ταράτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης