Κορωνοϊός: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακυρώνει τη χορήγηση βίζας στις περισσότερες πρεσβείες του κόσμου

Κορωνοϊός: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακυρώνει τη χορήγηση βίζας στις περισσότερες πρεσβείες του κόσμου

Εξαιτίας του κορωνοϊού έχουν ανασταλεί οι πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ - Σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής έχει «χτυπήσει» η πανδημία - Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί

cache_1500x3000_Analog_medium_725935_68040_1962019
Ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε μια νέα απόφαση προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται στις πρεσβείες και τα προξενεία των περισσότερων χωρών τα καθιερωμένα ραντεβού για χορήγηση βίζας.

Δεν είναι σαφές, μέχρι στιγμής, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση και για πόσο καιρό θα ισχύσει.

Μια σειρά από αμερικανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο θα αναστείλουν τη διαδικασία έκδοσης βίζας, όπως ανακοίνωσε - συγκεκριμένα - την Τετάρτη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε ακριβή αριθμό χωρών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι περισσότερες χώρες θα επηρεαστούν από την απόφαση,

Κλείσιμο
Οι υπηρεσίες, πάντως, θεώρησης έκτακτης ανάγκης θα παραμείνουν διαθέσιμες  για το κοινό.

Η απόφαση αναστολής θα επηρεάσει τη μεταναστευτική και μη μεταναστευτική βίζα σε χώρες με ταξιδιωτική οδηγία κλίμακας 2, 3, 4.

Το γεγονός αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι θα επηρεαστούν περί τις 100 χώρες.

Όπως αναφέρει, πάντως, το Reuters στη Νότια Κορέα - χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ασία -  τα ραντεβού για έκδοση βίζας θα σταματήσουν από αύριο, Πέμπτη.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Ο Τραμπ υποβάθμισε τον κίνδυνο» λέει πάνω από το 50% των Αμερικανών

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, ο ιός εξαπλώθηκε και στις 50 πολιτείες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης