Σεισμός στην Αλβανία: Η ΕΜΑΚ διέσωσε δύο ανθρώπους

Σεισμός στην Αλβανία: Η ΕΜΑΚ διέσωσε δύο ανθρώπους

Στις πόλεις Θουμάν και Δυρράχιο - Οι Έλληνες διασώστες ανέσυραν και δύο ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους - Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις των δύο ομάδων της ΕΜΑΚ

ekam_ar
Δύο ανθρώπους, μια 45χρονη γυναίκα και έναν 24χρονο, έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν ζωντανούς από τα ερείπια οι άνδρες της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Η 45χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή μέσα από τα ερείπια κτηρίου στην πόλη Θουμάν από άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ ενώ ο 24χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανός στο Δυρράχιο από διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ.

Στην Θουμάν οι άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυραν και μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της ενώ η πυροσβεστική ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9 το πρωί ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του και άλλο ένα άτομο.



Οι επιχειρήσεις των δύο ομάδων της ΕΜΑΚ συνεχίζονται μολονότι η εικόνα που αντίκρισαν από τον σεισμό στην Αλβανία ήταν αποκαρδιωτική. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων, ενώ όσο περνάει η ώρα ολοένα και προστίθενται ονόματα στη λίστα με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ στη Θουμάν:

Κλείσιμο
Η ΕΜΑΚ στη μάχη για τη σωτηρία εγκλωβισμένων στα ερείπια


VIDEO 2019 11 26 20 01 23


Οι 26 επίλεκτοι που έστειλε το Πυροσβεστικό Σώμα χωρίστηκαν σε δυο ομάδες ώστε να συνδράμουν εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια, δηλαδή, στο βόρειο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στο χωριό Θουμάν όπου, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας, «υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια». Νωρίτερα εκεί ανασύρθηκε ο 24χρονος άντρας με αλβανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι τη στιγμή που ο άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο ξέσπασαν σε κλάματα από τη χαρά τους και σε χειροκροτήματα για τους διασώστες που κατάφεραν να σώσουν τον άνδρα, ο οποίος είχε καταπλακωθεί από τοίχο διαμερίσματος στην πολυκατοικία όπου διέμενε.

Η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ εγκαταστάθηκε στο Δυρράχιο που επλήγη περισσότερο από τον φονικό σεισμό. Συνδράμουν μαζί με διασώστες, ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, συνεργεία της πολιτικής προστασίας, αλλά και ιδιώτες που σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ανεύρεσης εγκλωβισμένων.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων στο Δυρράχιο:

VIDEO 2019 11 26 20 40 03


Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες με Αλβανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο μέχρι και για 35 άτομα που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω αριθμό. Μαζί με την ΕΜΑΚ βρίσκονται και δύο ειδικοί σκύλοι έρευνας και διάσωσης που θα συνδράμουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια. Πρόκειται για τον σκύλο με το όνομα Oscar, ράτσας Μαλινουά, και τον σκύλο με το όνομα Elsa, ράτσας Λαμπραντόρ. Και τα δυο σκυλιά έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες επιχειρήσεις.

Στην επιχείρηση που συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό όχημα με εργαλεία διάτρησης σκυροδέρματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης