Σεισμός στην Αλβανία: Η ΕΜΑΚ στη μάχη για τη σωτηρία εγκλωβισμένων στα ερείπια - Δείτε βίντεο

Σεισμός στην Αλβανία: Η ΕΜΑΚ στη μάχη για τη σωτηρία εγκλωβισμένων στα ερείπια - Δείτε βίντεο

Στην Θουμάν, που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί μετά το σεισμό των 6,4 ρίχτερ, και στο Δυρράχιο επιχειρούν τα στελέχη της ΕΜΑΚ - Έχουν εντοπίσει ζωντανούς εγκλωβισμένους κάτω από ερείπια - Λέκκας: «Ιδιόρρυθμη» η σεισμική ακολουθία

PHOTO-2019-11-26-20-01-48
Στη μάχη για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών στην Αλβανία έχει ριχθεί η ΕΜΑΚ. Οι δύο ομάδες των ειδικά εκπαιδευμέντων πυροσβεστών στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έφτασαν το απόγευμα στην Αλβανία επιχειρούν ήδη στην πόλη Θουμάν, που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και στο Δυρράχιο. Με τα δύο εκπαιδευμένα στον εντοπισμό ζωής κάτω από ερείπια σκυλιά της ΕΜΑΚ, οι άνδρες της ελληνικής αποστολής επιχειρούν κόντρα στον χρόνο, αλλά και με τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους από τους συνεχείς μετασεισμούς. Από τις επτά το απόγευμα ώρα Ελλάδας τα στελέχη της Α' ΕΜΑΚ επιχειρούσαν σε γκρεμισμένο κτίριο στην Θουμάν, όπου υπήρχαν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. 

«Η μια ομάδα επιχειρεί ήδη σε ένα κτήριο κι έχει εντοπίσει 2 ζωντανούς άσχημα εγκλωβισμένους, σε σημείο να είναι ιδιαίτερα επισφαλές όσον αφορά τον τρόπο που θα επιχειρήσουμε», είπε ο κ. Αθανάσιος Μπαλάφας, επικεφαλής της Α΄ ΕΜΑΚ Αθήνας στον Σκάι, προσθέτοντας πως η ελληνική αποστολή -που μετέχουν συνολικά 41 άνθρωποι- προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά δεν γινόταν να εκτιμηθεί το πόσην ώρα θα έπαιρνε ο απεγκλωβισμός.

Οι περισσότεροι κάτοικοι στη συγκεκριμένη πόλη είναι άστεγοι, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα ερείπια.


Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ στη Θουμάν:

Η ΕΜΑΚ στη μάχη για τη σωτηρία εγκλωβισμένων στα ερείπια


Κλείσιμο
VIDEO 2019 11 26 20 01 23

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων στο Δυρράχιο:

VIDEO 2019 11 26 20 40 03


Στην πόλη Θουμάν βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος κάνει επιτόπια καταγραφή των δεδομένων στην πληγείσα περιοχή.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας χαρακτήρισε αναμενόμενες τις βλάβες στα κτήρια  για το μέγεθος του σεισμού. 

Έκανε λόγο για  άθλιες κατασκευές στην περιοχή και τόνισε ότι  σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μείνει κανείς στο σπίτι του. 

Προσέθεσε ότι η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει ηλικιωμένο, ο οποίος δεν μπορεί να μετακινηθεί καθώς έχει ένα δοκάρι στη μέση του. «Ο άνδρας βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση», τόνισε ο κ. Λέκκας.




Λέκκας δηλώσεις


Αναφερόμενος στη σεισμική ακολουθία στην περιοχή, ο κ. Λέκκας μίλησε για «ιδιόρρυθμο φαινόμενο», που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις και εκτιμήσεις. Τον Σεπτέμβριο με τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή, όλοι εκτιμούσαν ότι  ήταν ο κύριος σεισμός.

068_AA_26112019_1062645
068_AA_26112019_1062638
000_1ML6AP
068_AA_26112019_1062644
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης