Χίλαρι Κλίντον: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν προσβλητικές αντιδράσεις για τα δικαιωμάτα των γυναικών πολιτικών

Χίλαρι Κλίντον: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν προσβλητικές αντιδράσεις για τα δικαιωμάτα των γυναικών πολιτικών

«Οι γυναίκες που βρίσκονται στη δημόσια ζωή εξακολουθούν να γίνονται στόχοι έρευνας για την εμφάνισή τους», λέει η Χίλαρι Κλίντον

Clinton tipped off debate questions by CNN contributor
Οι γυναίκες πολιτικοί βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές αντιδράσεις για τα δικαιώματα που έχουν ως γυναίκες, ενώ η αντίδραση αυτή προκαλείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία και ευνοούν τη δημοσιοποίηση προσβλητικών αναρτήσεων, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας, δήλωσε χθες η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στη δημόσια ζωή εξακολουθούν να γίνονται στόχοι έρευνας για την εμφάνισή τους, αλλά και να δέχονται πιέσεις για να συμπεριφέρονται ευγενικά και υπάκουα, κατά τρόπο που παρόμοιες πιέσεις δεν δέχονται οι άντρες πολιτικοί, δήλωσε η Κλίντον στη διάρκεια μιας συζήτησης για ένα βιβλίο, που έχει συγγράψει μαζί με την κόρη της Τσέλσι Κλίντον κι αναφορικά με τις γυναίκες ηγέτες που εμπνέουν.

Τα σχόλια της Κλίντον έγιναν μετά την ανακοίνωση ενός αριθμού γυναικών-μελών του κοινοβουλίου στη Βρετανία, ότι οι ίδιες δεν θα είναι υποψήφιες στις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, επικαλούμενες τις απειλές που δέχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών και απειλές για τον βιασμό ή τον θάνατό τους.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντίδραση για την μεγάλη επιτυχία των γυναικών, αλλά και τους ρόλους που έχουν οι γυναίκες την περίοδο αυτή» δήλωσε η Κλίντον σε ένα ακροατήριο στο κεντρικό Λονδίνο (Southbank Centre’s Royal Festival Hall).

«Νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το έχουν αναδείξει αυτό, με έναν καταστροφικό και τοξικό τρόπο. Οι άνθρωποι ενδεχόμενα να έχουν σκεφτεί πολλά πράγματα στο παρελθόν, αλλά τώρα αυτό έχει ενισχυθεί και διαχέεται» παρατήρησε η Κλίντον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης