Τουρκία: Έχουμε σκοτώσει 228 «τρομοκράτες» στη βόρεια Συρία

Τουρκία: Έχουμε σκοτώσει 228 «τρομοκράτες» στη βόρεια Συρία

Επίσημος απολογισμός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έπειτα από δύο ημέρες της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» - Έξι νεκροί από τα αντίποινα των Κούρδων σε δύο τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών

44syria
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, που εξελίσσεται σε αιματοχυσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία ξεπερνούν τους 100, ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «χαμηλώνει» τον αριθμό σε τουλάχιστον 31, μεταξύ των οποίων και οκτώ άμαχοι.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα επίσημο απολογισμό της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». Σύμφωνα με αυτόν ο συνολικός αριθμός των «τρομοκρατών» που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία είναι 228.

«Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK/PYD-YPG έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός καταφυγίου στην Ρας αλ Αϊν στο πλαίσιο της επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης". Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της επιχείρησης είναι 219» τόνισε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Twitter, ενώ, λίγες ώρες νωρίτερα, υπολόγιζε τον αριθμό αυτό σε 174.

Σε νεώτερο tweet, οι Τούρκοι ενημέρωσαν ότι οι «τρομοκράτες που έχουν εξουδετερωθεί» είναι 228.



Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, 11 χωριά στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν έχουν «απελευθερωθεί» μέχρι σήμερα από την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Την ίδια στιγμή, από την απάντηση των Κούρδων με ρουκέτες εναντίον δύο τουρκικών πόλεων, έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένα μωρό μόλις εννέα μηνών.  

Κούρδος μαχητής: Ο Ερντογάν μάς στέλνει τζιχαντιστές

Την πρόθεση των Κούρδων της Σύριας να αντισταθούν μέχρι τέλους διαμήνυσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών Νούρι Μαχμούτ από το πολεμικό μέτωπο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε μάλιστα ότι στο έδαφος της Σύριας δεν «έχει πατήσει ακόμα πόδι» ο τούρκικος τακτικός στρατός, άλλα μισθοφόροι που προέρχονται από το Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Kάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Χαρακτήρισε δε ακατανόητη την απόφαση του αμερικανού προέδρου Τραμπ να εγκαταλείψει ο στρατός των ΗΠΑ τη ΒΑ Συρία, και κατηγόρησε τον Ταγίπ Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί τον τούρκικο στρατό προκειμένου να επαναφέρει το πολιτικό Ισλάμ στην περιοχή.

«Από την αρχή που ξεκινήσαμε, εμείς κινούμαστε στην κατεύθυνση να επιβάλουμε την πολιτική λύση, να προστατεύσουμε το λαό μας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Γι’ αυτό λέμε σε αυτούς που θέλουν τον πόλεμο, ότι οι δυνάμεις μας, είναι δυνάμεις που ιδρύθηκαν για την ασφάλεια, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κούρδος αξιωματούχος.

«Ο τακτικός τουρκικός στρατός δεν έχει μπει στον πόλεμο ακόμα. Αυτοί που κάνουν χερσαίες επιθέσεις είναι ο ‘’στρατός του Μωάμεθ’’, όπως τον έχει ονομάσει (σ.σ ο Ερντογάν), που προέρχονται από το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μπαίνουν μέσα, τους σκοτώνουμε και στέλνουν άλλους... Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει με πυραύλους, τεθωρακισμένα και αεροπορία» σχολίασε.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης