Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την ΕΕ να αποκλείσει κάθε περαιτέρω αναβολή

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την ΕΕ να αποκλείσει κάθε περαιτέρω αναβολή

Ανώτεροι Βρετανοί δικαστικοί σκοπεύουν να αναλάβουν επείγουσα πρωτοβουλία σε περίπτωση που ο Τζόνσον δεν επιδιώξει αναβολή την 31η Οκτωβρίου όπως είναι υποχρεωμένος από τον νόμο

21669949
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκλείσει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Ωστόσο ανώτεροι Βρετανοί δικαστικοί σκοπεύουν να αναλάβουν επείγουσα πρωτοβουλία σε περίπτωση που ο Τζόνσον δεν επιδιώξει αναβολή της αποπεράτωσης της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου όπως είναι υποχρεωμένος από τον νόμο, σύμφωνα με δεύτερο δημοσίευμα των Τάιμς.

Ο Τζόνσον αναμένεται να αποκαλύψει το οριστικό σχέδιό του για το Brexit ενδεχομένως ακόμη και σήμερα Τρίτη, ανέφερε εξάλλου νωρίτερα η εφημερίδα The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το σχέδιο του αρχηγού των Συντηρητικών και πρωθυπουργού θα συμπεριλαμβάνει ως βασικό στοιχείο τη δημιουργία μιας ιρλανδικής «οικονομικής ζώνης», που θα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση αγροτοδιατροφικών προϊόντων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Δημοκρατίας της Ιρλανδίας χωρίς ελέγχους στα σύνορα.

Άλλο ένα στοιχείο του σχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση των Τόρις φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ιρλανδικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου RTÉ, είναι να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στα δύο πλευρά των συνόρων ΗΒ-Ιρλανδίας ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα και να απαλειφθεί το backstop, ο μηχανισμός ασφαλείας που συμπεριλήφθηκε στη Συμφωνία Αποχώρησης και αποδείχθηκε το πιο ακανθώδες από τα ζητήματα που διχάζουν το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα χθες Δευτέρα, πηγή προσκείμενη στη βρετανική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι οι νέες προτάσεις του Λονδίνου για να αρθεί το αδιέξοδο ενόψει της Συνόδου Κορυφής αυτού του μήνα πρόκειται να υποβληθούν στις Βρυξέλλες αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο Πέμπτη.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης