Νέα πιθανή εξοπλιστική συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας

Νέα πιθανή εξοπλιστική συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα βρίσκεται, την Τρίτη, στην πόλη Τζουκόφσκι για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά

rosiko-su35-pic
Νέα εστία αντιπαράθεσης Τουρκίας - ΗΠΑ και δυσαρέσκειας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να πυροδοτήσει το έντονο τουρκικό φλερτ με την προμήθεια των αεροσκαφών Su-35 και Su-57 .

Πριν από δύο εβδομάδες έγινε γνωστό από το τη Yeni Safak ότι η Άγκυρα μελετά την προσφορά της Ρωσίας για την εξαγωγή των μαχητικών αεροσκαφών μετά την αποπομπή της από το πρόγραμμα των F-35 τον Ιούλιο.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας - Τουρκίας, την Τρίτη, στην αεροπορική επίδειξη MAKS 19, στο Διεθνές αεροδρόμιο Τζουκόφσκι, όπου θα παρουσιαστούν οι νέες εκδόσεις του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Su-57.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα βρίσκεται στη ρωσική πόλη Τζουκόφσκι για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά. Οι δύο πρόεδροι θα παρακολουθήσουν την έκθεση MAKS και αργότερα θα συζητήσουν διάφορα θέματα και προοπτικές των δύο χωρών», ανέφερε στο πρακτορείο TASS Ρώσος αξιωματούχος.

Πούτιν και Ερντογάν θα εξετάσουν τα ρωσικά Su-35 και Su-57 κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, με το ενδεχόμενο να προκύψει πιθανή εξοπλιστική συμφωνία.

Η Άγκυρα άρχισε να εξετάζει την πιθανή αγορά ρωσικών μαχητικών, Su-35 αλλά και Su-57, μετά το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά F-35 τον περασμένο μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης