Απόλυτο ρεκόρ ζέστης στον Βόρειο Πόλο

075_friedman-rallytos190415_npiOd

Στους 21 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο στο Αλέρτ

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκε στο βορειότερο κατοικημένο μέρος του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες επιστημόνων για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης. Στους 21 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο στο Αλέρτ, που βρίσκεται λιγότερο από 900 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόρειο Πόλο, όπως ανακοίνωσε η καναδική μετεωρολογική υπηρεσία.

«Είναι αρκετά εντυπωσιακό ως στατιστικό στοιχείο, και αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες ρεκόρ που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρμέλ Καστεγιάν, μετεωρολόγος στο υπουργείο Περιβάλλοντος του Καναδά.

Μια μόνιμη στρατιωτική βάση που εγκαθιδρύθηκε στον 82ο παράλληλο και χρησιμοποιείτο κυρίως για υποκλοπή των ρωσικών επικοινωνιών, το Αλέρτ φιλοξενεί ένα μετεωρολογικό σταθμό από το 1950.

Την Κυριακή  η θερμοκρασία που καταγράφηκε στο σταθμό ήταν 21 βαθμοί και τη Δευτέρα 20 βαθμοί.

Το προηγούμενο ρεκόρ, των 20 βαθμών Κελσίου, χρονολογείται από τις 8 Ιουλίου 1956, αλλά από το 2012 αρκετές ημέρες καταγράφησαν με θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 19 και 20 βαθμών σε αυτόν τον σταθμό που βρίσκεται στα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού.

Ο μέσος όρος ημερησίως για τον μήνα του Ιουλίου είναι 3,4 βαθμοί στο Αλέρτ και η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι 6,1 βαθμοί.

Το τρέχον κύμα καύσωνα εξηγείται από ένα «μέτωπο υψηλού βαρομετρικού» πάνω από τη Γροιλανδία, και είναι «αρκετά ασυνήθιστο» και «βοηθά στη δημιουργία νότιων ανέμων» πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό, τόνισε ο Καναδός μετεωρολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Για να τα καταλάβω

Το '56 είχε φτάσει τους 20 βαθμούς. 64 βιομηχανικά χρόνια μετά η θερμοκρασία ανέβηκε.... 1 βαθμό. Και το χρησιμοποιούν για επιχείρημα υπέρ της υπερθέρμανσης?

Μπεεεε

Φλώροι είναι στα παράλια. Στο κέντρο της Γροιλανδίας έχει - 20 Την Ανταρκτική δεν την πιάνει η υπερθέρμανση και έτσι έχει σήμερα --70!!! Οι απατεώνες της θεωρίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης από το διοξειδίο έχουν κοροϊδέψει τους περισσότερους από εμάς!!!. Ξυπνάτε!!

Αρμαγεδδών

Πραγματικά απίστευτο για τα γεωγραφικά δεδομένα του Alert που βρίσκεται στο νησί Ellesmere της επαρχίας Νούναβουτ του αρκτικού Καναδά. Με χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία -50 βαθμών Κελσίου οι φετεινοί 21 βαθμοί φαντάζουν εξωπραγματικοί. Σε σχετικά κοντινό γεωγραφικό πλάτος, η Αλάσκα κατέγραψε φέτος 32 βαθμούς Κελσίου (!), όσο είχαμε κάποιες ζεστές μέρες του Ιουνίου στην Αθήνα. Στα μέχρι τώρα ταξίδια μου στη βορειότερη πολιτεία των ΗΠΑ δεν είχα ποτέ και πουθενά περισσότερους από 14 βαθμούς το κατακαλόκαιρο. Πρόλαβα να τη γνωρίσω πριν αρχίσουν να λιώνουν οι παγετώνες...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης