Μάλερ: Αν ήμασταν βέβαιοι ότι ο Τραμπ δεν διέπραξε έγκλημα, θα το λέγαμε

Μάλερ: Αν ήμασταν βέβαιοι ότι ο Τραμπ δεν διέπραξε έγκλημα, θα το λέγαμε

«Βόμβα» του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Ο Μάλερ εξήγησε ότι η άσκηση δίωξης κατά προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι επιλογή, όταν αυτός βρίσκεται στην εξουσία

21183215
Σάλο αναμένεται ότι θα προκαλέσουν οι δηλώσεις του ειδικού εισαγγελέα που διερευνούσε τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Μάλερ αφήνει σκιές για την εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση, αν και ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα την κλείνει οριστικά.

«Όπως αναφέρεται στην έκθεσή μας, μετά την έρευνα, εάν είχαμε εμπιστοσύνη ότι ο πρόεδρος σαφώς δεν διέπραξε έγκλημα, θα το λέγαμε. Ωστόσο, δεν αποφασίσαμε για το εάν ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα», ανέφερε ο ανακριτής. Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί σύμφωνα με την πάγια τακτική, ένας πρόεδρος δεν μπορεί να διωχθεί για ομοσπονδιακό αδίκημα όσο βρίσκεται στην εξουσία. «Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Ακόμη κι αν η δίωξη φυλάσσεται κρυφή από το κοινό, κι αυτό είναι κάτι που επίσης απαγορεύεται».

Σύμφωνα με τον Μάλερ, η δίωξη ενός προέδρου δεν ήταν εφικτή γιατί θα ήταν «άδικο» να κατηγορηθεί κάποιος για ένα έγκλημα, όταν δεν θα έχει την ευκαιρία να σταθεί σε δίκη και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο από παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον Μάλερ, το πόρισμα 448 σελίδων, είναι η δική του μαρτυρία.

Οι δηλώσεις του ειδικού ανακριτή έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για να ανακοινώσει ότι η υπόθεση έκλεισε επισήμως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης