Οργισμένος ο Τραμπ με την Πελόζι: «Δεν κάνω συγκαλύψεις» απάντησε στους Δημοκρατικούς

Οργισμένος ο Τραμπ με την Πελόζι: «Δεν κάνω συγκαλύψεις» απάντησε στους Δημοκρατικούς

«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ», λέει η Πελόζι, μετά την κατάρρευση της συνάντησης προέδρου - βουλευτών

21151615
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  αντέκρουσε οργισμένος την κατηγορία της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι ο μεγιστάνας έχει εμπλακεί σε μια «συγκάλυψη» στην υπόθεση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, έπειτα από την κατάρρευση μιας συνάντησης με τους Δημοκρατικούς στο Καπιτώλιο.

«Δεν κάνω συγκαλύψεις», απάντησε εμφανώς οργισμένος ο Τραμπ στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες «ψεύτικων» ερευνών που επιδιώκει το Κονγκρέσο δεν μπορεί να εργαστεί με τους Δημοκρατικούς σε μεγάλες προτάσεις υποδομών.

Η Πελόζι, ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία και άλλα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη των υποδομών.

«Μπήκα στην αίθουσα και είπα στον γερουσιαστή (Τσακ) Σούμερ, στην πρόεδρο Πελόζι, θέλω να μιλήσω για έργα υποδομών. Θέλω να το κάνω περισσότερο από όσο θέλετε εσείς. Θα ήμουν πολύ καλός σε αυτό - αυτό είναι που κάνω. Αλλά ξέρετε τι; Δεν μπορείτε να το κάνετε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γι 'αυτό τελείωστε με αυτές τις ψεύτικες έρευνες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον εκνευρισμό του επειδή οι Δημοκρατικοί βουλευτές συζήτησαν την πιθανότητα κατάθεσης μομφής εναντίον του πριν την προγραμματισμένη τους συνάντηση.

«Για κάποιο λόγο, ίσως ήταν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης από την μεριά του, ότι δεν μπορούσε στην πραγματικότητα να...να φτάσει στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους μετά την ακύρωση της συνάντησης. Απλά προσπέρασε».

Κλείσιμο
«Προσεύχομαι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προσεύχομαι για τις ΗΠΑ», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

Ο Σούμερ είπε ότι «αν βλέπατε τι συνέβη στη συνάντηση του προέδρου με τους Δημοκρατικούς θα σας έπεφταν τα σαγόνια». Όπως είπε, όταν ρωτήθηκε ο Τραμπ με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτούσε τα σχέδια υποδομών «έπρεπε να φύγει».

Ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε "συγκάλυψη", υποστηρίζει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο συζητούν την πιθανή έναρξη μιας διαδικασίας παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει εμπλακεί σε μια "συγκάλυψη".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στο Καπιτώλιο με Δημοκρατικούς βουλευτές, η Πελόζι τόνισε: "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Και πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμπλακεί σε μια συγκάλυψη".

Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Βουλή και ο Τραμπ έχουν εμπλακεί σε μια οξεία αντιπαράθεση, με αντικείμενο το κατά πόσο οι πρώτοι δικαιούνται να ερευνήσουν τις ενέργειές του. Ο πρόεδρος αρνείται να συνεργαστεί σε αλλεπάλληλες έρευνες που έχουν ξεκινήσει διάφορες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Οι έρευνες αυτές ποικίλλουν σε αντικείμενο: αφορούν από το αν ο Τραμπ παρακώλυσε το έργο της δικαιοσύνης κατά την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 μέχρι τα οικονομικά δεδομένα του ιδίου και των επιχειρήσεών του. Πάντως η Πελόζι και άλλοι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί προσπαθούν επί μήνες να περιορίσουν τις φωνές των νεότερων συναδέλφων τους που ζητούν επίμονα να ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής του προέδρου. Το αίτημα αυτό επανήλθε σήμερα, αφού ο πρώην νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκάν αγνόησε την κλήτευση της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να καταθέσει ενώπιον της.

"Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι τουλάχιστον η έναρξη της διαδικασίας παραπομπής θα μας έδινε τη δυνατότητα να φέρουμε μάρτυρες στο Κογκρέσο. Απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θα φτάσουμε στην αλήθεια", είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής Μαρκ Πόκαν μιλώντας στο MSNBC.

Η Πελόζι και άλλα κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου πρόκειται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη των υποδομών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης