Νέο ρεκόρ στο Έβερεστ από Σέρπα που σκαρφάλωσε στην κορυφή για... 24η φορά!

kami-rita

Ο 49χρονος είχε ανέβει για 23η φορά τα 8.848 μέτρα του Έβερεστ πριν από μόλις έξι ημέρες, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος

Ο Νεπαλέζος Σέρπα Κάμι Ρίτα σκαρφάλωσε σήμερα στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, για 24η φορά, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ αναβάσεων στην κορυφή, όπως επιβεβαίωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο 49χρονος Σέρπα είχε ανέβει για 23η φορά τα 8.848 μέτρα του Έβερεστ πριν από μόλις έξι ημέρες, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος.

«Έφθασε στην κορυφή σήμερα (Τρίτη) στις 6.38 πμ τοπική ώρα μαζί με άλλους ορειβάτες. Είναι υπέροχα νέα για εμάς», δήλωσε στο Xinhua ο Μίρα Αχάρια, αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, μέσω τηλεφώνου από την κατασκήνωση βάσης.

Ο Σέρπα Κάμι Ρίτα ανέβηκε για πρώτη φορά στο Έβερεστ το 1994 σε ηλικία 24 ετών και μοιράζεται το ρεκόρ των 21 αναβάσεων με τους Νεπαλέζους ορειβάτες Σέρπα Άπα και Πούρμπα Τάσι, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί ήδη από την ενεργό δράση. Έχει ήδη σκαρφαλώσει στις περισσότερες κορυφές που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα, όπως τις Κ2 και Αναπούρνα.

Η σύντομη περίοδος που επιτρέπει την ανάβαση και εξαρτάται από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες συνήθως πέφτει στα μέσα Μαΐου. Περίπου 5.000 ορειβάτες έχουν σκαρφαλώσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου από το 1953, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εισοδήματος για τη χώρα των Ιμαλαΐων, όπου βρίσκονται οκτώ από τις 14 υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

GRE

Από την Ελλάδα, ο Νίκος Μαγγίτσης από τον Βόλο, έχει κάνει το 7 summits, δηλαδή να ανέβει στις επτά υψηλότερες κορυφές σε καθεμία από τις 7 ηπείρους και ο μόνος Έλληνας που έχει φτάσει πεζοπορικά τόσο στον Βόρειο όσο και στον Νότιο Πόλο... Αυτές τις ημέρες προσπαθεί να ανέβει για 2η φορά στην κορυφή του everest μαζί με την Αλίκη Αναστασοπούλου (ελπίζοντας στο παράθυρο καλοκαιρίας ) . O Μαγγίτσης συχνά λέει " Ο ορειβάτης δεν σκαρφαλώνει στο βουνό για να το κυριεύσει και να το νικήσει, αλλά το βουνό τον δέχεται και τον φιλοξενεί, όταν αυτό θέλει " ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump_erdogan_main

Κατά 50% θα αυξηθούν οι δασμοί στον χάλυβα, ενώ οι ΗΠΑ θα σταματήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, παγώνοντας την εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία

32