Πορτογαλία: Το κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης

Πορτογαλία: Το κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις Ευρωεκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις το 36% - 40% των ψήφων

portuga
Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση δυσπιστίας κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της χώρας που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου κατάφερε να κερδίσει με άνεση, καθώς έχει την υποστήριξη της Αριστεράς, του Κομουνιστικού Κόμματος και των Πρασίνων, ενώ το κέντρο – δεξιό κόμμα έχει μόλις 18 βουλευτές σε σύνολς 230.


Λιγότερο από τρεις μήνες πριν τις Ευρωεκλογές το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις το 36% - 40% των ψήφων, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα το 24%. Το κεντροδεξιό κόμμα συγκεντρώνει μόλις το 7%. Παρά τα υψηλά ποσοστά στις εθνικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο Οκτώβριο, θεωρείται δύσκολο να καταφέρουν οι Σοσιαλιστές να κερδίσουν αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο και θα αναγκαστούν να ζητήσουν ξανά τη στήριξη άλλων αριστερών κομμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης