ΗΠΑ: Σύσκεψη στα κανάλια - Να μεταδώσουν ή όχι το διάγγελμα Τραμπ;

ΗΠΑ: Σύσκεψη στα κανάλια - Να μεταδώσουν ή όχι το διάγγελμα Τραμπ;

Τι αποφασίστηκε - Πολύωρη σύσκεψη των διευθυντών για την κοινή γραμμή - Αιχμές κατά του ρεπουμπλικανού προέδρου

20461451
Άνω- κάτω έγιναν οι καναλάρχες στις ΗΠΑ με αφορμή την επικείμενη ομιλία του Τραμπ για τη μετανάστευση.

Οι διευθυντές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων στις ΗΠΑ,«Fox News», «NBC», «CBS» και «CNN» συζητούσαν επί ώρες για το εάν θα πρέπει να μεταδώσουν «live» την ομιλία του Αμερικανού προέδρου από το Οβάλ Γραφείο. Τελικά αποφάσισαν να μεταδώσουν την ομιλία του Τραμπ και να δώσουν ίσο τηλεοπτικό χρόνο στους Δημοκρατικούς προκειμένου να απαντήσουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η κίνηση αυτή είναι σαφώς προς όφελος των Ρεπουμπλικανών κυρίως όμως του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές τα αμερικανικά τηλεοπικά δίκτυα για «fake news» (ψευδείς ειδήσεις)», σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών ερίζουν για το αν θα πρέπει να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση η αυριανή ομιλία (ξημερώματα Ελλάδας) του Αμερικανού προέδρου.

«Τα μεγάλα δίκτυα "θα πρέπει να αρνηθούν να μεταδώσουν τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο δημοσιογράφος Μίκα Μπρεζίνσκι μιλώντας στο δίκτυο «MSNBC».

Αλλά το MSNBC όπως και το NBC αποφάσισαν να μεταδώσουν την ομιλία Τραμπ όπως ακριβώς έκαναν και με τον πολιτικό του αντίπαλο, Μπαράκ Ομπάμα.

Κλείσιμο
Ο Στίβεν Κόλμπερτ, «οικοδεσπότης» της εκπομπής «The Late Show», έγραψε στo Twitter:

«Το δίκτυό μου θα μεταδώσει την ομιλία του Τραμπ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό σε απευθείας σύνδεση. Έτσι, αύριο (στις 4 το πρωί, ώρα Ελλάδας) συντονιστείτε στο CBS για να παρακολουθήσετε την ομιλία», έγραψε.

Όταν ο Λευκός Οίκος ζήτησε επισήμως τηλεοπτικό χρόνο από τους καναλάρχες,όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα στελέχη των τηλεοπτικών δικτύων κάθισαν στο τραπέζι και συζητούσαν επί ώρες.

Ένας μεγαλοπαράγοντας της αμερικανικής τηλεόρασης, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε:

«Μας κατηγορεί συνεχώς ότι μεταδίδουμε ψεύτικες ειδήσεις, αλλά χρειάζεται πρόσβαση στα κανάλια για την ψεύτικη αφήγησή του».

Μετά το «ναι» του «CBS» για «live» μετάδοση της ομιλίας Τραμπ, ακολούθησαν μέσα σε λίγα λεπτά τα δίκτυα «NBC» και «ABC».Το δίκτυο «Fox» όπως και το «CNN» θα μεταδώσουν και αυτά την ομιλία.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σάμερ σε κοινή τους δήλωση ζήτησαν να έχουν τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο για να απαντήσουν στον Αμερικανικό πρόεδρο.

"Τώρα που τα τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να μεταδώσουν live την ομιλία του Τραμπ ... οι Δημοκρατικοί πρέπει να έχουν τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο», έγραψαν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η ομιλία του Τραμπ δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από οκτώ λεπτά.

Οι Δημοκρατικοί ζήτησαν ίσο τηλεοπτικό χρόνο για να απαντήσουν, αν και δεν ήταν άμεσα σαφές ποιος θα απαντούσε στον Αμερικανό πρόεδρο από την πλευρά του Δημοκρατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2011 τα τηλεοπτικά δίκτυα έδωσαν στους Ρεπουμπλικάνους χρόνο για να απαντήσουν στην ομιλία του προέδρου Ομπάμα σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης