Φωτογραφίες: Καθαρίζουν την Αψίδα του Θριάμβου από τα γκράφιτι των «Κίτρινων Γιλέκων»

Φωτογραφίες: Καθαρίζουν την Αψίδα του Θριάμβου από τα γκράφιτι των «Κίτρινων Γιλέκων»

Με μάνικες νερού προσπαθούν να σβήσουν τις μπογές από την Αψίδα, ενώ απορριμματοφόρα και γερανοί μαζεύουν καμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και σπασμένα τζάμια

000_1BA1X1
Η επόμενη μέρα των βίαιων διαδηλώσεων βρήκε το Παρίσι κυριολεκτικά «ρημαδιό». Καμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και βεβηλωμένα μνημεία αποτύπωναν με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατούσε στη γαλλική πρωτεύουσα στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».

Η Αψίδα του Θριάμβου έγινε στόχος των θερμόαιμων, καθώς πάνω της έγραψαν συνθήματα με σπρέι διαφόρων χρωμάτων. «Τα κίτρινα γιλέκα θα θριαμβεύσουν», αλλά και συνθήματα κατά του Μακρόν συνέθεταν τη θλιβερή εικόνα του μνημείου. Από τους βανδαλισμούς δεν γλίτωσε ούτε το άγαλμα της Marianne, σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσα στην Αψίδα. Η φωτογραφία με το σπασμένο της μάτι έχει κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 

France: Cleanup efforts underway after 'Yellow Vest' clashes


Τα συνεργεια καθαρισμού έπιασαν δουλειά προσπαθώντας να βάλουν σε τάξη το χάος που άφησαν πίσω τους οι βίαιες διαδηλώσεις. Με μάνικες νερού προσπαθούν να σβήσουν τις μπογές από την Αψίδα, ενώ απορριμματοφόρα και γερανοί μαζεύουν καμένα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ή σπασμένα τζάμια.

Το πρωί Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αργεντινή επισκέφτηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο, κατά την χθεσινή ημέρα των ταραχών στην γαλλική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές.

000_1BA1X1
000_1BA324
arc_de_triomphe
arc_de_triomphe_2
marianne_paris
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης