Νέο κρούσμα με βελόνα σε φράουλες στη Νέα Ζηλανδία

Νέο κρούσμα με βελόνα σε φράουλες στη Νέα Ζηλανδία

Στο σούπερ μάρκετ Fresh Choice της Γεραλντάιν

fraoules_needle
Μια βελόνα βρέθηκε μέσα σε συσκευασία με φράουλες που πωλούνταν σε σούπερ μάρκετ της Νέας Ζηλανδίας, το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες.

Οι φράουλες αγοράστηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Fresh Choice στην πόλη Τζεραλντίν στο Νότιο Νησί.

Το περιστατικό σημειώνεται έπειτα από τα περίπου 200 τέτοια κρούσματα που είχαν καταγραφεί στην Αυστραλία και τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η συσκευασία με τις φράουλες που αγοράστηκαν το πρωί του Σαββάτου ήταν εγχώριας παραγωγής ή είχε εισαχθεί από την Αυστραλία.

Το πρόσωπο που βρήκε την βελόνα δεν υπέστη τραυματισμό, όπως έγινε γνωστό, αλλά το κατάστημα απέσυρε όλες τις συσκευασίες από τα ράφια του προληπτικά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου μια βελόνα είχε βρεθεί σε συσκευασία με φράουλες στη Νέα Ζηλανδία που είχαν εισαχθεί από την Αυστραλία.

Κλείσιμο
Οι δύο μεγαλύτεροι διανομείς τροφίμων της χώρας--οι Countdown και Foodstuffs --είχαν ανακοινώσει τότε ότι σταματούν την εισαγωγή φραουλών από την Αυστραλία εξαιτίας των κρουσμάτων.

Εκατοντάδες συσκευασίες είχαν αποσυρθεί τότε από τα ράφια αυστραλιανών καταστημάτων. Ωστόσο κάποιες καταγγελίες αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσες. Μια Αυστραλή, η Μάι Ου Τριν, η οποία κατηγορείται ότι τοποθέτησε τις βελόνες μέσα στις φράουλες, συνελήφθη στις αρχές του μήνα. Η γυναίκα αυτή εργαζόταν ως επιστάτρια σε φυτεία με φράουλες βόρεια του Μπρισμπέιν και αν κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης