Συναγερμός στη Γερμανία: Αποκλεισμένο το μισό Κέμνιτς μετά από απειλή για βόμβα

Συναγερμός στη Γερμανία: Αποκλεισμένο το μισό Κέμνιτς μετά από απειλή για βόμβα

Ως στόχος φέρεται το γραφείο Ευημερίας των Νέων στο κέντρο της πόλης - Εκκενώθηκαν σπίτια - Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής στο σημείο - Αναζητείται ο άγνωστος που ειδοποίησε

chemnitz
Συναγερμός για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη Κέμνιτς, όπου πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών, αλλά και της αστυνομίας, σήμανε την Τρίτη στις γερμανικές αρχές, μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας μεγάλης ισχύος.

Το σημείο που φέρεται ως στόχος του ή των δραστών, είναι το Γραφείο Ευημερίας των Νέων σε κεντρική περιοχή στο Κέμνιτς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ένα μεγάλο μέρος της πόλης είναι αποκλεισμένο, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, αλλά και κλιμάκια πυροτεχνουργών, προκειμένου να ελέγξουν και να απενεργοποιήσουν, αν χρειαστεί, τη βόμβα.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, στις 16:23 τοπική ώρα, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε σε αστυνομική διεύθυνση και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετήσει βόμβα σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη Κέμνιτς.

Εκτός από τους αποκλεισμένους δρόμους και τις περιοχές, η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση πολλών κτιρίων και κατοικιών, σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο που δήλωσε ότι έχει τοποθετήσει τη βόμβα ο άγνωστος.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία είχε λάβει κλήσεις από ανώνυμους, που έκαναν λόγο για βόμβα στο ίδιο σημείο, ωστόσο δεν είχε βρεθεί τίποτα μετά από έρευνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης