Τραμπ: Facebook, Twitter και Google επεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

trump__10_

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα έβαλε αυτή τη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ – Υποστηρίζει ότι επεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές, ενώ αναμείχθηκαν στις αμερικανικές εκλογές του 2016 υπέρ της Χίλαρι Κλίντον

Μετά τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και παρά την καθημερινή χρήση του twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει τώρα στο στόχαστρό του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, εταιρείες που διαθέτουν πλατφόρμες όπως το Facebook, και το Twitter επεμβαίνουν στις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές του 2018. Οι καταγγελίες έγιναν από τον Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συντηρητικό ειδησεογραφικό μέσο Daily Caller, χωρίς ωστόσο να προβεί σε συγκεκριμένα στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε μάλιστα «υπερ-φιλελεύθερες» τις πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Google, λέγοντας ότι νομίζει ότι «έχουν ήδη» επέμβει στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναμείχθηκαν «προς όφελος της Χίλαρι»

Κι ενώ στις ΗΠΑ η έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη και μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 υπέρ του Τραμπ συνεχίζεται, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τις πλατφόρμες για πολιτική μεροληψία εις βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν μόνο αρνητικές ειδήσεις για το πρόσωπό του και αποκρύπτουν τις θετικές.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι ιστότοποι αναμείχθηκαν στις εκλογές, όχι προς όφελός του αλλά προς όφελος της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον.

«Η πραγματική ανάμιξη στις τελευταίες εκλογές ήταν εκείνη – αν κοιτάξετε, ουσιαστικά όλες εκείνες οι εταιρίες είναι υπερ-φιλελεύθερες εταιρίες προς όφελος της Χίλαρι Κλίντον»μ αβλεφερε,

Πάντως, οι εταιρείες αρνούνται ότι μεροληπτούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maik_pen708

«Θα παραμείνουμε στην περιοχή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ