Η Toyota ανακαλεί πάνω από ένα εκατομμύριο υβριδικά μοντέλα

toyota1

Εξαιτίας ενός προβλήματος στην καλωδίωση του κινητήρα 

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει την ανάκληση περίπου 1,03 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της, περιλαμβανομένου του βενζινοκίνητου υβριδικού της μοντέλου Prius στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και σε άλλες περιοχές εξαιτίας ενός προβλήματος με την καλωδίωση του κινητήρα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Σχεδόν οι μισές ανακλήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Ζαν-Ιβ Ζολ.

Το πρόβλημα αφορά οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία από τον Ιούνιο 2015 ως τον Μάιο 2018 και σε αυτά περιλαμβάνεται η ηλεκτρική έκδοση του Prius καθώς και το μοντέλο C-HR crossover SUV που πωλούνται στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και σε άλλες χώρες.

Μόνο το μοντέλο Prius θα ανακληθεί στις ΗΠΑ, όπου οι ανακλήσεις αφορούν 192.000 οχήματα, είπε ο εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Εταιρεία για τα μπάζα

Εκτός από ακριβά, κακάσχημα, νερόβραστα αυτοκίνητα, είναι και αναξιόπιστα (πλέον)! Όλο ανακλήσεις...

Parathinalos

"το οποίο μπορεί να προκαλέσει φωτιά." Μπορεί, δεν είναι σίγουρο.

ΑΧΑ

Και υψηλή κατανάλωση και φωτιές στον κινητήρα. Πολύ μπροστά το υβριδικό της Toyota.

Dim

το θέμα με τα υβριδικά είναι πως πρέπει να μάθεις να τα οδηγείς. εάν τα παίρνεις να κάνεις χιλιόμετρα σε μεσαίες ταχύτητες έχασες. μόνο από το σταμάτα ξεκίνα φορτίζει ο κινητήρας, επομένως χρήσιμα είναι στην κίνηση που όμως έχεις έτσι και αλλιώς αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

N78

Φαίνεται πως δεν γνωρίζεις τα υβριδικά αυτοκίνητα... Με καθημερινή χρήση και 40€ οδηγω περίπου 25 μέρες.... Απλώς εκεί δεν υπάρχει το εντός και εκτός πόλης στην κατανάλωση... 140.000km....χωρίς προβλήμα.

Parathinalos

Όντως, άσε που ξενιάζει και απο τις μπαταρίες του υβριδικού με το πρόγραμμα της Toyota.

Ν78

Ακούω μια φωνή από ένα δέντρο...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1