Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «βοηθήσει» τις φτωχές χώρες να «αγοράσουν όπλα από τις ΗΠΑ»

Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «βοηθήσει» τις φτωχές χώρες να «αγοράσουν όπλα από τις ΗΠΑ»

«Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουμε εμείς (την αγορά) αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουν να βρουν τις πληρωμές και διάφορα άλλα πράγματα ώστε να αγοράσουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

19783093
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τις μικρότερες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να αγοράσουν αμερικανικά όπλα, καθώς τις πιέζει να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, και αφού διαβεβαίωσε ότι οι χώρες συμφώνησαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες τους, ο Τραμπ είπε ότι ορισμένα από τα φτωχότερα μέλη τον ρώτησαν αν θα μπορούσε να τις βοηθήσει να αγοράσουν αμερικανικά οπλικά συστήματα. Απέφυγε πάντως να κατονομάσει τις χώρες αυτές.

Όταν ρωτήθηκε για τις πιέσεις που δέχτηκαν οι πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Έχουμε πολλές πλούσιες χώρες μαζί μας σήμερα αλλά και ορισμένες που δεν είναι τόσο εύπορες και με ρώτησαν αν θα μπορούσα να τις βοηθήσω να αγοράσουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και θα τις βοηθήσουμε κάπως».

«Δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουμε εμείς (την αγορά) αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουν να βρουν τις πληρωμές και διάφορα άλλα πράγματα ώστε να αγοράσουν. Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν μακράν τον καλύτερο στρατιωτικό εξοπλισμό στον κόσμο: τα καλύτερα μαχητικά, τους καλύτερους πυραύλους, τα καλύτερα όπλα, τα καλύτερα πάντα», πρόσθεσε.

«Όλοι θέλουν να αγοράσουν τον εξοπλισμό μας... Έτσι βοηθάμε ορισμένες από αυτές τις χώρες (...) να αγοράσουν τον καλύτερο εξοπλισμό», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατονομάζοντας τις κορυφαίες αμερικανικές βιομηχανίες όπλων, τη Lockheed Martin, την Boeing και τη Northrop Grumman.

Άλλες αμερικανικές εταιρείες που ελπίζουν να επωφεληθούν από τις πωλήσεις όπλων είναι η Raytheon Co (κατασκευάζει πυραύλους) και η General Dynamics Corp (πολεμικά πλοία και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός).


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης