H Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε το ετήσιό της συλλαλητήριο «κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

H Πιονγκγιάνγκ ακύρωσε το ετήσιό της συλλαλητήριο «κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού»

Πέρυσι βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωναν «αποφασισμένοι να αφανίσουν τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, τον ορκισμένο εχθρό τους, από προσώπου γης»

north-korea-rally
Το ετήσιό της συλλαλητήριο κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού αποφάσισε να ακυρώσει φέτος η Πιονγκγιάνγκ, εν μέσω των διαπραγματεύσεων Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την αναθέρμανση της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Το συλλαλητήριο, που συνήθως σηματοδοτεί την έναρξη ενός μήνα εκδηλώσεων εις μνήμην του Κορεατικού Πολέμου του 1950-1953 και προπαγάνδας κατά των ΗΠΑ, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και πέρυσι προσέλκυσε 100.000 κόσμου στην Πιονγκγιάνγκ. Οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας που ανακοίνωσαν την ακύρωση δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για αυτήν την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Ως γνωστόν, τα αντιαμερικανικά συλλαλητήρια της Πιονγκγιάνγκ περιλαμβάνουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ, πανό με καρτούν που εμφανίζουν τους αμερικανούς σαν τέρατα και αγωνιστικό παλμό, με τα πλήθη να «επιστρατεύονται» (οικειοθελώς ή μη) από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για να υψώσουν τις γροθιές τους κατά του ιμπεριαλισμού. Πέρυσι, Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωναν μετά το πέρας του συλλαλητηρίου ότι τα μέλη του Εργατικού Κόμματος και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας «είναι αποφασισμένοι να αφανίσουν τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, τον ορκισμένο εχθρό τους, από προσώπου γης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης