Βουλευτής Die Linke: Να επανέλθει η Ρωσία στους G-7 ως αντίβαρο στις ΗΠΑ

vlad-putin

«Η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με - και όχι εναντίον της Ρωσίας» τονίζει η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς

«Να επανέλθει η Ρωσία στην ομάδα των σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών G-7, διότι έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ
 σε αυτό το όργανο. Η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με - και όχι εναντίον της Ρωσίας», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Εκτός τούτων, η αριστερή Γερμανίδα πολιτικός τάχθηκε «υπέρ μιας αυτόνομης παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διατλαντικές σχέσεις. Η Ευρώπη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο τους δικούς της στόχους», όπως είπε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση Μέρκελ «να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση και να μειώσει την οικονομική εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές».

Η κ. Βάγκενκνεχτ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις ΗΠΑ σε θέματα εξοπλισμών», ενώ τάχθηκε και «κατά της πρότασης του Γάλλου Προέδρου Mακρόν να δημιουργηθεί στρατός επέμβασης της Ε.Ε» και τόνισε ότι «το γερμανικό Σύνταγμα ορίζει σαφώς ότι ο (γερμανικός) στρατός / Bundeswehr είναι στρατός άμυνας - και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι».

Η Γερμανίδα αριστερή πολιτικός επέκρινε τέλος την κοινωνική πολιτική «πολλών χωρών της ΕΕ. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ ισχυρά: η ΕΕ είναι ένα εγχείρημα μεγάλων επιχειρήσεων και δεν είναι προσανατολισμένο σε ισχυρά κράτη πρόνοιας. Αυτό εξοργίζει τους πολίτες, οδηγεί σε έναν αυξανόμενο διχασμό της κοινωνίας και δημιουργεί μια νέα γενιά χωρίς ευκαιρίες. Ετσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αιτία για την ώθηση του εθνικισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους