Μάτις: Πιστεύω ότι υπήρξε επίθεση με χημικά, αλλά ψάχνουμε για αποδείξεις

matis_main01

Έχουμε «πολλές ενδείξεις στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποιήθηκαν χλώριο ή σαρίν», παραδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε σήμερα «απλώς ασυγχώρητη» τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι για τον λόγο αυτόν πριν από έναν χρόνο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μια στρατιωτική βάση στη χώρα αυτή.

«Ορισμένα πράγματα είναι απλώς ασυγχώρητα, απαράδεκτα» είπε ο Τζιμ Μάτις μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια ακρόαση που αφορούσε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2019. Εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές όχι μόνο παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες για τα χημικά όπλα αλλά γίνονται σε βάρος «ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να σταλούν επιθεωρητές επί τόπου για να συλλέξουν αποδείξεις, προειδοποιώντας ότι το έργο τους θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο όσο περνά ο καιρός.

«Πιστεύω ότι υπήρξε χημική επίθεση και ψάχνουμε τις αποδείξεις» συνέχισε. Παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επίθεση αυτή που φέρεται ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, παρά μόνο «πολλές ενδείξεις στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποιήθηκαν χλώριο ή σαρίν». Όπως είπε, μια από τις βασικές ανησυχίες του, στην περίπτωση αμερικανικού πλήγματος, είναι να αποφευχθεί μια «ανεξέλεγκτη» κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, στον οποίο έχουν εμπλακεί η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και άλλες χώρες.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θέλει να συζητήσει» την παρούσα κατάσταση από σεβασμό «για τους εταίρους μας, λόγω της ευαίσθητης φύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ανάγκης να τις κρατήσουμε απόρρητες».

Ο Μάτις είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Brendan Smialowski / AFP

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ψάχνετε αποδείξεις

Και ετοιμάζετε πυραύλους . Που σε βρήκαμε εσένα ρε αστροπελέκι ?

zz

Ναι Μάτις , εσύ καλά κάνεις και πιστεύεις αυτό σε βολεύει , ρώτησε και τους άλλους εάν πιστεύουν σε αυτά που λες , περιμένετε την έκθεση , θα σου πω εγώ τι θα λέει η έκθεση , η έκθεση θα λέει ότι ΝΑΙ έγινε χρήση χημικών , ξέρεις πως το ξέρω , από το Σόλσμπερι , και εκεί η Ρωσσία απευθύνθηκε στα διεθνή όργανα αλλά δεν δικαιώθηκε , ξέρεις γιατί ?Γιατί Μάτις δεν κοινοποίησαν στην παγκόσμια κοινότητα τα αποτελέσματα τα καλά παιδιά , και έτσι έμεινε η κατηγορία κατά Ρωσσίας , αντιθέτως τα θεώρησαν μυστικά βολεύοντας τους Βρετανούς , έτσι και τώρα δεν θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα , απλά θα πουν ότι ΝΑΙ έγινε χρήση , φυσικά εσείς θα πείτε ότι ήταν ο Ασαντ και θα χτυπήσετε , μετά να περιμένετε την οργή της Ρωσσίας , εγώ στα λέω για να προσέχεις , δεν σου κάνω υποδείξεις απλά λέω .

Αναπόδεικτο έγκλημα !

Για ποιά επίθεση με χημικά μιλάτε λοιπόν , αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις ; Ετοιμάζεστε για τον Γ´Παγκόσμιο , στηριζόμενοι σε υποθέσεις; Που έχουμε μπλέξει οι άνθρωποι ; Ποιοί μας κυβερνούν ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης