Η συμφωνία των 2 λεπτών: Μεταβατική περίοδος ως το τέλος του 2020 μετά το Brexit

Η συμφωνία των 2 λεπτών: Μεταβατική περίοδος ως το τέλος του 2020 μετά το Brexit

Στόχος είναι να αποφευχθεί μια ξαφνική αλλαγή στους κανόνες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις - «Απόλυτα ευθυγραμμισμένες οι απόψεις των δύο πλευρών» τονίζει η Τερέζα Μέι 

Η συμφωνία των 2 λεπτών: Μεταβατική περίοδος ως το τέλος του 2020 μετά το Brexit
Η Βρετανία καλωσόρισε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους της μεταβατικής περιόδου 21 μηνών την ερχόμενη χρονιά μετά το Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι οι θέσεις των δύο πλευρών ήταν ευθυγραμμισμένες.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού τόνισε στους δημοσιογράφους ότι παραμένει κάποια απόσταση μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου για περισσότερα από ένα θέματα της συμφωνίας για το «μεταβατικό status quo».

Οι υπουργοί χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να υιοθετήσουν την κοινή στάση που είχε εκπονηθεί από αξιωματούχους, έγραψε στο Twitter η Ζαμπίνε Βέγιαντ, αναπληρώτρια του Ευρωπαίου διαπραγματευτή για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.
Κλείσιμο

«Η προσφορά ήταν: «μεταβατικό status quo χωρίς θεσμική εκπροσώπηση, που θα διαρκέσει από την ημερομηνία του Brexit μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020» πρόσθεσε η ίδια.

Ο στόχος αυτής της μεταβατικής περιόδου είναι να αποφευχθεί μια ξαφνική αλλαγή στους κανόνες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις λίγο μετά τις 30 Μαρτίου 2019, την πρώτη ημέρα της Brexit. Θα συμβάλει, επίσης, στην προετοιμασία της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου που θα διέπει τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου στο μέλλον.

Σύμφωνα με τη θέση της ΕΕ, κατά τη μεταβατική περίοδο το ευρωπαϊκό κεκτημένο της ΕΕ θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο «σαν να ήταν κράτος-μέλος», ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει, επίσης, να υπόκειται στις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, «συμπεριλαμβανομένης της αρμοδιότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της ΕΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης